ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1514 φορές

Νίκησε στην Ηγουμενίτσα και προκρίθηκε στην 5η φάση του Κυπέλλου η ΒΕΡΟΙΑ

Την πρόκριση στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος κατέκτησε η ΒΕΡΟΙΑ, η οποία πέρασε από την Ηγουμενίτσα επικρατώντας με 2-1 του τοπικού Θεσπρωτού.

Η «Βασίλισσα» ήταν ανώτερη από τους γηπεδούχους στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και δίκαια πήρε τη νίκη, περιμένοντας πλέον την κλήρωση που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, για να μάθει το νέο αντίπαλό της.

Αγωνιστικά, το ματς στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο. Η «Βασίλισσα» με το καλησπέρα έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Φασίδης στο 1ο λεπτό βρέθηκε μόνος με τον Παππά, αλλά το πλασέ του απέκρουσε σωτήρια ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Η «απάντηση» του Θεσπρωτού ήταν άμεση και στο 6’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βασιλάκης έπιασε την κεφαλιά από κοντά αλλά ο Παπαδόπουλος με τρομερή απόκρουση έσωσε την εστία του!

Σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε, με τους γηπεδούχους να έχουν μια ανούσια πρωτοβουλία χωρίς να μπορούν να απειλήσουν την Βεροιώτικη εστία, ενώ από την πλευρά τους οι «κυανέρυθροι» να δείχνουν μια επιπολαιότητα στις επιθετικές τους προσπάθειες και να μην μπορούν να ολοκληρώσουν σωστά κάποια από αυτές.

Στο 32’ ο Ρίζος εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε δύο λεπτά αργότερα το μονοκόμματο σουτ του Φασίδη μέσα από την περιοχή, έπειτα από κόρνερ του Μπουκουβάλα.

Η ΒΕΡΟΙΑ, που ανέβασε «στροφές» στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ στο 37’, όταν ο Ντουμάνης έβγαλε ωραία μπροστινή μπαλιά για τον Φασίδη και αυτός μόνος με τον Παππά πλάσαρε ψύχραιμα και έγραψε το 0-1.

Στην επανάληψη η «Βασίλισσα» ευτύχησε να κάνει νωρίς το 0-2 και συγκεκριμένα στο 52’ όταν ο Μπουόλι ανατράπηκε καθαρά στην περιοχή από τον Βασιλάκη κερδίζοντας πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος (Μπουόλι) διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 54’ μετά από γύρισμα από αριστερά του Μπουόλι, ο Μπουκουβάλας μέσα από τη μικρή περιοχή και υπό την πίεση των αμυντικών (διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι) δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παππά!

Από εκεί και πέρα, οι συνεχόμενες Στην συνέχεια οι πολλές αλλαγές, οι διακοπές από τα αρκετά και πολλές φορές δυνατά μαρκαρίσματα αλλά και η ζέστη, έριξαν τον ρυθμό του αγώνα, με τον Θεσπρωτό να προσπαθεί να πιέσει αλλά τους Βεροιώτες να αναχαιτίζουν εύκολα τις προσπάθειες των γηπεδούχων και όποτε τους δινόταν η ευκαιρία, να βγαίνουν με αξιώσεις στην επίθεση.

Στο 75’ γύρισμα του Ισαακίδη για τον Μπουκουβάλα, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά απέκρουσε σωτήρια ο Παππάς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Ντουμάνη έξω από την περιοχή έφυγε λίγο άουτ.

Στο επόμενο λεπτό η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ορφανίδη από πλάγια θέση (σαν κοντινό κόρνερ), κατέληξε λίγο άουτ.

Οι Θεσπρωτοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 83’ όταν μετά από σέντρα του Μαντζουρανάκη, ο Κωνσταντίνου έπιασε δυνατό μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ, στέλνοντας τη μπάλα μόλις άουτ!

Τελικά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα γκολ, όταν μετά από γέμισμα στην περιοχή της «Βασίλισσας», ο Μπονίγια πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 1-2!

Διαιτητής: Μπουμπας (Ηπείρου) / βοηθοί: Θανασιας, Λιοντος (Ηπείρου)

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Παππάς, Βαλιέντε (64’ Τρομπούκης), Βασιλάκης, Γώγος (59’ Μαντζουρανάκης), Ρίζος, Μίγγος, Διγκόζης (59’ Μπίκας), Δρίτσας (59’ Σεμερτζάκης), Κωνσταντίνου, Λύγκας (66’ Μαρτίνες), Μπονίγια.

ΒΕΡΟΙΑ: Παπαδόπουλος, Ντουμάνης, Παπαχρήστος (76’ Μουχάλης), Περδίκης, Στίκας, Μπλέτσας, Ορφανίδης (76’ Κατσούκης), Φασίδης (67’ Ισαακίδης), Μπελεβώνης (53’ Μασούρας), Μπουκουβάλας, Μπουόλι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ «ΚΕΡΚΙΔΑ» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 10/10

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE TOY KERKIDASPORT.GR