ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1366 φορές

Ο "καθρέφτης" της φετινής ΒΕΡΟΙΑΣ (πίνακας)

Στα μισά της προετοιμασίας της για το νέο πρωτάθλημα της SL2 βρίσκεται η ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ, δίνοντας φιλικά παιχνίδια με στόχο να μονταριστεί το ρόστερ, το οποίο φέτος έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό.

Αυτή την στιγμή, το φετινό έμψυχο δυναμικό της "Βασίλισσας" που αριθμεί 26 παίκτες, έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90% και λείπουν μία ή δύο "πινελιές", για να κλείσουν και τα όποια κενά παρουσιάστηκαν στην πορεία.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την κάθε θέση, με την βοήθεια και του πίνακα που ακολουθεί:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Η θέση αυτή αποτελεί ερωτηματικό για φέτος, καθώς υπάρχουν τρεις πορτιέρο που δεν είχαν συμμετοχές τα τελευταία χρόνια. Πιο έμπειρος είναι ο Παπαδόπουλος που πέρσι όμως βρισκόταν στην "σκιά" του Βελλίδη και αγωνίστηκε (εξ ανάγκης) στα κρίσιμα μπαράζ ανόδου, ο οποίος παίρνει φέτος φανέλα βασικού, έχοντας πίσω του τους νεαρούς και σχετικά άπειρους Ιωαννίδη και Βενετικίδη.

ΑΚΡΑΙΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Το δεξί άκρο της άμυνας παρουσιάζει πληρότητα, καθώς αποτελείται από τρεις αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Πρώτος και... καλύτερος ο πολύπειρος Μπουκουβάλας, ο οποίος όμως λόγω της παρουσίας των Ντουμάνη (διακρίνεται για τις πλαγιοκοπήσεις του) και Μουχάλη (καλύτερος στα αμυντικά καθήκοντα) που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της θέσης αυτής, πιθανόν θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλες θέσεις και ήδη στα φιλικά αγωνίστηκε ως δεξί χαφ.

Στο αριστερό άκρο έχει μείνει μόνο ο αξιόλογος Παπαχρήστος που πέρσι ήταν "backup" του Πεταυράκη. Φέτος όμως δεν θα αισθάνεται την... ανάσα κάποιου συμπαίκτη του, αφού είναι ο μόνος καθαρός αριστερός οπισθοφύλακας, ενώ σε περίπτωση ανάγκης θα κληθεί να καλύψει το κενό ο Μπουκουβάλας.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Έξι στόπερ αριθμεί αυτή τη στιγμή το ρόστερ της "Βασίλισσας", όμως η ομάδα δείχνει μια αδυναμία (κυρίως στα αριστερά) και έτσι οι υπεύθυνοι βρίσκονται σε αναζήτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού, ώστε να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση.

Αν εξαιρέσουμε τον αρχηγό Στέλιο Μαραγκό, που αποτελεί σταθερή αξία, δεν φαίνεται να έχουν πείσει ακόμα οι Περδίκης, Σταμπολίδης, Παπατζίκος, Τασιόπουλος, ενώ και ο Στίκας δεν δείχνει ότι μπορεί να "καπαρώσει" μια θέση στο κέντρο της άμυνας με τις έως τώρα εμφανίσεις του.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ - ΜΕΣΟΙ

Τον πρώτο λόγο ως αμυντικά χαφ, φαίνεται να έχουν αυτή τη στιγμή οι Μπλέτσας και Μασούρας. Ο πρώτος είναι έμπειρος και γνωστός για τις ικανότητές του σε αυτή τη θέση, ενώ ο δεύτερος δείχνει να είναι αυτή τη στιγμή ο πιο σίγουρος και να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Οι Μπούζας και Ισαακίδης θα αποτελούν μια αξιόπιστη λύση για την θέση αυτή, όποτε κληθούν να αγωνιστούν, ενώ από πίσω υπάρχει και ο νεαρός και εξελίξιμος Γιαγτζίδης που αναμένεται να πάρει ευκαιρίες.

ΠΛΑΓΙΟΙ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Σε αυτές τις θέσεις η ΒΕΡΟΙΑ παρουσιάζεται γεμάτη, έχοντας πολλούς παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν και στις δύο πλευρές και σίγουρα θα υπάρχει δυνατός "ανταγωνισμός".

Στα αριστερά ο νεαρός Μπελεβώνης δείχνει ικανός να "κλέψει" την θέση του βασικού από τους Δεμηρτζόγλου και Κατσούκη. Τον τελευταίο (Κατσούκη) μπορεί να τον δούμε και σαν δεκάρι πίσω από το φορ, ενώ τον Μπελεβώνη και στα δεξιά.

Στην δεξιά πλευρά, ο Μπουκουβάλας ήταν αυτός που αγωνίστηκε στα περισσότερα φιλικά, ενώ θα επιστρέψει σε 1 περίπου μήνα και ο Μπαϊντού που ήδη προπονείται κανονικά και έδειξε πέρσι πολύ καλά στοιχεία, μέχρι τον σοβαρό τραυματισμό του.

Πριν λίγες μέρες προστέθηκε στο ρόστερ και ο πολυθεσίτης Βασίλης Φασίδης, που αγωνίζεται και στις τρεις θέσεις της επίθεσης (χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια), ενώ μπορεί να βοηθήσει και στα άκρα της αμυντικής γραμμής.

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ

Για "10αρι" ο Κώστας Ανυφαντάκης ποντάρει πολύ στον Πέτρο Ορφανίδη, όμως δεν θα είναι ο μόνος σε αυτή την θέση, καθώς μπορεί να αγωνιστεί και ο Φασίδης που έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα, αλλά και ο Ιωάννου που στα φιλικά φώναξε "παρών", σκοράροντας μάλιστα δύο φορές.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Στην θέση του φορ, οι άνθρωποι της ομάδας ψάχνονται για να βρουν και να φέρουν έναν αξιόλογο γκολτζή. Αν δεν το καταφέρουν, δύσκολα θα στηριχτούν στον Μπουόλι που δεν έπεισε με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του στα φιλικά, οπότε πιθανότατα θα στραφούν σε λύσεις εκ των έσω, με καλύτερες αυτές των Φασίδη και Ιωάννου.