ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 775 φορές

Να γίνει η ομάδα που θέλει να βλέπει ο κόσμος της...

Μπορεί η ΒΕΡΟΙΑ το Σάββατο να πήρε στον Βόλο κόντρα στη Νίκη το δεύτερο θετικό αποτέλεσμα σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα (προηγήθηκε η εντός έδρας νίκη επί της Αριδαίας στην πρεμιέρα), όμως συνέχισε να δείχνει την μέτρια εικόνα των φιλικών αγώνων της προετοιμασίας της.

Με άλλα λόγια, η "Βασίλισσα" δεν ήταν και πάλι η ομάδα που θέλει να βλέπει ο Βεροιώτης φίλαθλος, η ομάδα δηλαδή με την καλή κυκλοφορία της μπάλας, με το τσαγανό, η ομάδα που θα προσφέρει ελκυστικό θέαμα στον κόσμο της, ώστε να τον επαναφέρει στο γήπεδο.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι έμεινε ευχαριστημένος από την γενική εικόνα των "κυανέρυθρων", που σε ένα ακόμη ματς δεν μπόρεσαν σε μεγάλο βαθμό να βγάλουν την ποιότητά τους στον αγωνιστικό χώρο.

Βέβαια, υπάρχει και η άποψη ότι... ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, κάτι με το οποίο σίγουρα δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς. Όμως για πόσο ακόμα η ομάδα θα στέκεται τυχερή (ή ικανή) και θα γλιτώνει απώλειες βαθμών στην εκπνοή των αγώνων;

Θα πρέπει λοιπόν άμεσα η "Βασίλισσα" να βελτιώσει το αγωνιστικό της πρόσωπο, αλλά και οι παίκτες της να αγωνίζονται με ακόμα περισσότερο πάθος (το Σάββατο πάντως δεν παράτησαν το ματς και το πάλεψαν μέχρι την λήξη του).

Ο προπονητής της ομάδας Παύλος Δερμιτζάκης από την πλευρά του είναι καθησυχαστικός, υποσχόμενος ότι η "Βασίλισσα" σύντομα θα βρει τον ρυθμό της και θα συνδυάζει τα αποτελέσματα με καλό ποδόσφαιρο. Ας ελπίσουμε, αυτό να γίνει άμεσα.

Ο ίδιος από την πλευρά του προσπαθεί για το καλύτερο, ρισκάροντας αρκετές φορές στην διάρκεια των αγώνων, όπως έκανε και στον Βόλο. Άλλαξε τρεις σχηματισμούς, ξεκινώντας το παιχνίδι με το 4-2-3-1, ενώ στη συνέχεια πήγε στο 3-5-2 (όταν έγινε η αλλαγή του Γιακουμάκη στο 70΄ με τον Περδίκη) και σε 4-4-2 όταν έριξε στο 84΄στο ματς τον Ντίνα στην θέση του Οικονόμου.

Πιο μπροστά είχε προηγηθεί στο 60' διπλή αλλαγή, με τους Πόζογλου, Μπλέτσα να παίρνουν τις θέσεις των Μούργου, Ράμος.

Επιστρέφοντας στο Σαββατιάτικο παιχνίδι, ας δούμε πώς κυμάνθηκε η απόδοση των παικτών που αγωνίστηκαν:

Ο Βελλίδης φέρει κάποια ευθύνη στο δεύτερο τέρμα που δέχθηκε όμως σε γενικές γραμμές ήταν σταθερός κάτω και έξω από τα δοκάρια του. Μπουκουβάλας και Πεταυράκης βοήθησαν πολλές φορές και επιθετικά, με τον δεύτερο να μην είναι τόσο καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, έχοντας αργές επιστροφές.

Το αμυντικό κεντρικό δίδυμο των Σκόνδρα, Μαραγκού είχε τα σκαμπανεβάσματά του στην απόδοσή του, ενώ στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκαν και τα δύο αμυντικά χαφ Οικονόμου και Ράμος, που είχαν και αρκετές λανθασμένες επιλογές στην τελική πάσα, με τον Αργεντίνο πάντως να δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την ομάδα του.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι σταθερή αξία ήταν ο Γαβριηλίδης, που βοήθησε πολύ, όπως και ο Πασάς, ο οποίος χρήστηκε σκόρερ σε δεύτερο συνεχές παιχνίδι, με ένα πέναλτι που παλικαρίσια κέρδισε ο ίδιος.

Κατώτερος από προηγούμενα παιχνίδια ο Μούργος, δεν του έβγαιναν πολλές προσπάθειεςΠάλεψε με τους υψηλόσωμους κεντρικούς αμυντικούς της Νίκης ο Γιακουμάκης, που είχε συμμετοχή στο πρώτο τέρμα της ομάδας του, από τον οποίο όμως περιμένουμε όλοι πολλά περισσότερα.

Ο Μπλέτσας και ο Περδίκης που έπαιξαν αλλαγή, βοήθησαν σημαντικά, όχι όμως και οι Πόζογλου, Ντίνας, με τον πρώτο να έχει πολλές ημιτελείς προσπάθειες και να απέχει και πάλι πολύ από τον Πόζογλου που ξέρουμε από την περσινή περίοδο.