ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1037 φορές

Φιλική ισοπαλία για την "Βασίλισσα" με τον Π.Α.Ο.Κ. Β' στην Θεσσαλονίκη

Ένα δυνατό φιλικό τεστ με αντίπαλο την δεύτερη ομάδα του Π.Α.Ο.Κ., την οποία θα βρει στο δρόμο της και στο πρωτάθλημα της SL2, έδωσε το απόγευμα της Κυριακής (17/10) η ΒΕΡΟΙΑ στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής στην Θεσσαλονίκη.

Η "Βασίλισσα" αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον "δικέφαλο", παρουσιάζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο και κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο, όπου ήταν κυρίαρχη στο γήπεδο αλλά πλήρωσε δύο αμυντικές της αδράνειες.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης παρέταξε την ομάδα του με μια 11αδα αποτελούμενη κατά τα 9/11 από παίκτες του περσινού ρόστερ, ενώ δεν αγωνίστηκαν και πάλι οι τραυματίες Πασάς, Μυστακίδης και Ράμος (εκτός έμεινε και ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος, αφού στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο νεαρός Τσιμόπουλος).

Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό σε θέαμα, με αρκετά γρήγορο ρυθμό όμως και πολλές προσωπικές μονομαχίες. Μέχρι το 30' οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφριά υπεροχή, χωρίς να μπορέσουν να φτάσουν με προϋποθέσεις στην Βεροιώτικη περιοχή, με εξαίρεση ένα σουτ του Σπυρίδη στο 6' από το ύψος της περιοχής που μπλόκαρε με "μπλονζόν" ο Βελλίδης.

Η "Βασίλισσα" με πολύ καλή μεσοαμυντική τακτική και χωρίς να κλειστεί, προσπαθούσε να γίνει επικίνδυνη για την αντίπαλη εστία και στο 11' απείλησε με τον Πόζογλου, ο οποίος σούταρε από καλή θέση αλλά ο Ταλιχμανίδης μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους η ΒΕΡΟΙΑ ισορρόπησε τον ρυθμό, οι παίκτες της κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα, όμως της έλλειψε η μεγάλη φάση.

Οι δύο ομάδες είχαν από μια ακόμα καλή στιγμή στο πρώτο 45λεπτο, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί στο 37' με τον Γαϊτανίδη να πλασάρει από καλή θέση πάνω στον Βελλίδη και τη "Βασίλισσα" στο 38' με τον Μπαϊντού να πιάνει το συρτό σουτ λίγο μέσα από την περιοχή, αλλά τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία.

Στην επανάληψη οι Βεροιώτες μπήκαν με επιθετικές ορέξεις και στο 48' απείλησαν με την κεφαλιά του Γαβριηλίδη, μετά από σέντρα του Πεταυράκη από αριστερά, να καταλήγει στην αγκαλιά του αντίπαλου γκολκίπερ, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Μούργου αποκρούστηκε την τελευταία στιγμή από σώματα, ενώ η μπάλα είχε πορεία προς την εστία.

Η υπεροχή της "Βασίλισσας" στο β' μέρος καρποφόρησε τελικά στο 51' όταν ο Πόζογλου σούταρε από καλή θέση, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε προσωρινά και ο επερχόμενος Πεταυράκης με δυνατό σουτ από κοντά ξετίναξε τα δίχτυα γράφοντας το 0-1!

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, αφού στο 60' και στην πρώτη τους επικίνδυνη επίσκεψη στα Βεροιώτικα καρέ, κατάφεραν να ισοφαρίσουν με διαγώνιο σουτ του Σελικάι μέσα από την περιοχή.

Η "Βασίλισσα" ωστόσο ξαναπήρε γρήγορα το προβάδισμα στο σκορ, καθώς πέντε λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπαϊντού από τον Σαλαμούρα, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Πόζογλου βάζοντας και πάλι την ομάδα του σε θέση οδηγού (1-2).

Οι Βεροιώτες συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και στο 71' απείλησαν και πάλι, όταν ο Μπαϊντού έβγαλε από αριστερά την σέντρα, όμως πριν η μπάλα φτάσει στους Γαβριηλίδη και Πόζογλου που ήταν σε πλεονεκτική θέση για γκολ, ο Κουλιεράκης έδιωξε με το κεφάλι σε κόρνερ.

Στο 73' ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, όμως ο γκολκίπερ της ΒΕΡΟΙΑΣ Τσιμόπουλος έπεσε και μπλόκαρε το σουτ του Τζήμα από το ύψος της περιοχής.

Η "Βασίλισσα" συνέχισε να είναι ανώτερη μέχρι το φινάλε του αγώνα, όμως πλήρωσε μια αδράνεια επιτρέποντας στον "δικέφαλο" να ισοφαρίσει το ματς στο 85' σε 2-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γαϊτανίδη, το οποίο κέρδισε ο Κουλιεράκης από τον Γαβριηλίδη!

Π.Α.Ο.Κ. Β' (Πάμπλο Γκαρσία): Ταλιχμανίδης (70' Μπουργάνης), Παναγιώτου, Κουλιεράκης, Καλουτσικίδης (74' Μελετίδης), Καντέ, Ταχάτος (70' Κουλούρης), Γαϊτανίδης, Σαλαμούρας, Πανίδης, Τζήμας (74' Φασίδης), Σπυρίδης (58' Σελικάι).

ΒΕΡΟΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης (63' Τσιμόπουλος), Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (74' Παπαχρήστος), Σκόνδρας, Μαραγκός (46' Δημόπουλος), Οικονόμου, Μπλέτσας (74' Μουχάλης), Γαβριηλίδης (86' Ορφανίδης), Μούργος (63' Φοφανά), Πόζογλου, Μπαϊντού (86' Ντίνας).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ "ΚΕΡΚΙΔΑ" ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 18/10...