ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1576 φορές

Κοίταξε στα... μάτια τον ΠΑΟΚ η ΒΕΡΟΙΑ - Φιλική ήττα με 1-0 (video)

Πολύ καλά στοιχεία έδειξε η «Βασίλισσα του βορρά» στο δυνατό φιλικό τεστ του Σαββάτου (4/9) απέναντι στον ευρωπαίο ΠΑΟΚ, από τον οποίο ηττήθηκε άδικα με σκορ 1-0.

Οι 2500 και πλέον φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου Βέροιας, είδαν τον «Δικέφαλο» στο πρώτο ημίχρονο να έχει την κατοχή αλλά να μη μπορεί να γίνει επικίνδυνος, πέφτοντας πάνω στην καλοστημένη μεσοαμυντική γραμμή των γηπεδούχων, οι οποίοι αρχικά ήταν ακίνδυνοι επιθετικά αλλά όσο περνούσε η ώρα έβγαιναν με μεγαλύτερες αξιώσεις προς την εστία του Ζίφκοβιτς.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο φουριόζοι όμως και πάλι δεν είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες. Μετά τις πολλές αλλαγές όμως που πραγματοποίησε ο Παύλος Δερμιτζάκης (αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που γίνονται τα φιλικά), η «Βασίλισσα» αποσυντονίστηκε στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Θεσσαλονικείς και τελικά έφτασαν στη νίκη, με αυστηρό πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Μαλούτας σε ανατροπή (;) του Μπίσεσβαρ από το νεαρό Τσιμόπουλο!

Σε γενικές γραμμές η ΒΕΡΟΙΑ ικανοποίησε τους φίλους της, παίζοντας απέναντι σε έναν αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας. Έδειξε ότι διαθέτει μια πολύ καλή μεσοαμυντική γραμμή, όμως στην επίθεση και ιδιαίτερα στην θέση του φορ χρειάζεται απαραιτήτως ενίσχυση.

Αγωνιστικά, το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Βελλίδη. Ένα φάουλ του Μίτριτσα έξω από την περιοχή στο 16’, το οποίο πέρασε λίγο άουτ, ήταν η καλύτερη στιγμή των φιλοξενουμένων.

Από την άλλη η «Βασίλισσα» αμύνθηκε αποτελεσματικά και μετά το 35’ βγήκε μπροστά εκμεταλλευόμενη λάθη της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ, αλλά ούτε αυτή κατόρθωσε να απειλήσει ιδιαίτερα τον Ζίφκοβιτς, με εξαίρεση δυο περιπτώσεις με τους Δημόπουλο (42’) και Πόζογλου (44’) που έστω και λίγο ανησύχησαν τον γκολκίπερ του «Δικεφάλου».

Στην επανάληψη οι ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, με τη ΒΕΡΟΙΑ να αλλάζει σχεδόν όλη την ενδεκάδα, με αποτέλεσμα να αποσυντονιστεί στο γήπεδο. Στο 56’ ο Μπαϊντού βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του μετά το 60’ και έγινε πιο απειλητικός, φτάνοντας στο γκολ λίγο αργότερα. Στο 65ο Μουργκ έπιασε καλό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 69’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Μουργκ έβγαλε μόνο τον Μπίσεσβαρ, ο Τσιμόπουλος βγήκε γρήγορα και έπεσε στα πόδια του αντιπάλου και απόκρουσε την μπάλα, αλλά ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι χωρίς να το πολυσκεφτεί!

Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Καγκάβα και έγραψε το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ είχε άλλη μια καλή φάση. Ο Σβαμπ έστρωσε στον Βιερίνια, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 79’, σε μια αντεπίθεσή της η ΒΕΡΟΙΑ προσπάθησε να απαντήσει. Ο Μουχάλης έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Γαβριηλίδης έπιασε από κοντά μια κεφαλιά αλλά ο Ζίφκοβιτς απόκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 83’ η «Βασίλισσα» είχε άλλη μια καλή στιγμή, όταν σε σέντρα του Μουχάλη ο Μυστακίδης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μπλόκαρε.

Στο 89’ ο Μπίσεσβαρ έβγαλε μόνο τον Ακπομπ αλλά το πλασέ του τελευταίου από πλάγια θέση αποκρούστηκε από τον Τσιμόπουλο, με το 0-1 να μένει έως το τέλος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μαλούτας, με βοηθούς τους Καραγκιοζόπουλο και Χριστοδούλου (Ημαθίας).

ΒΕΡΟΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης (61’ Τσιμόπουλος), Μπουκουβάλας (61’ Μουχάλης), Πεταυράκης (61’ Παπαχρήστος), Δημόπουλος (61’ Μαραγκός), Σκόνδρας (87 Τασιόπουλος), Οικονόμου (61’ Μπλέτσας), Γαβριηλίδης (87’ Ισαακίδης), Ορφανίδης (61’ Μυστακίδης), Πασάς (61’ Χαλκιαδάκης), Πόζογλου (56’ Φοφανά), Μπαϊντού (61’ Ντίνας).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Τέιλορ, Βαρέλα (46’ Ζήλο), Κρέσπο (46’ Γιαξής), Σίντκλεϊ, Σβαμπ, Εσίτι, Μουργκ, Καγκάβα (73’ Βιερίνια), Μίτριτσα, Άκπομπ.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...