ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1422 φορές

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ: Ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι της ΒΕΡΟΙΑΣ στη νέα SL2

Προχωράει με γοργούς ρυθμούς η αναδιάρθρωσης των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μέσω της συγχώνευσης των Super League 2 και Football League σε μια ενιαία κατηγορία, με τα κριτήρια συμμετοχής να είναι ιδιαίτερα αυστηρά!

Αυτή τη στιγμή στις 2 κατηγορίες υπάρχουν 32 ομάδες και τόσες αρχικά θα παρέμεναν στη νέα SL2, αλλά τελικά θα αυξηθούν σε 36 λόγω της συμμετοχής των 4 Β’ ομάδων από την SL1. Θα χωριστούν σε 2 ομίλους των 18 ομάδων, ενώ απομένει να αποσαφηνιστεί πού θα συμμετάσχουν οι 2 που υποβιβάστηκαν φέτος από την SL2 (Ιεράπετρα, Καραϊσκάκης).

Από εκεί και πέρα, κανονικά θα υπάρξουν υποβιβασμοί από την FL προς την Γ’ Εθνική (2 από κάθε όμιλο), ενώ 4 θα είναι οι ομάδες που θα κερδίσουν την άνοδο από τα μπαράζ της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Έτσι στη νέα SL2 θα μετέχουν οι 10 ομάδες που βρίσκονται σήμερα σε αυτήν (Λάρισα, Εργοτέλης, Ξάνθη, Λεβαδειακός, Χανιά, Διαγόρας, Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας, Τρίκαλα, Απόλλων Λάρισας), οι 4 Β’ ομάδες των «μεγάλων» της SL1 (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός), οι 16 ομάδες από τη φετινή FL (οι 8 πρώτοι από κάθε όμιλο) και 4 που θα ανέβουν από τη Γ’ μέσω των μπαράζ των πρωταθλητών (βλέπε παρακάτω).

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Από την Γ΄ Εθνική στη νέα SL2 θα ανέβουν 4 ομάδες, οι οποίες θα προκύψουν από τα παιχνίδια μπαράζ που άρχισαν την περασμένη Κυριακή, μεταξύ των πρωταθλητών των 8 ομίλων αυτής της κατηγορίας. Θα είναι οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο (χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των 5 ομάδων).

Πρόκειται για τους Ορφέα Ξάνθης, Μηχανιώνα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Στεφανοβίκιο, Καναλάκι που θα παίξουν στον 1ο όμιλο και τους Πανιώνιο, Κηφισιά, Ηρόδοτο, Ραφήνα και τον πρωταθλητή του 9ου ομίλου (υπολείπονται ακόμη κάποιοι αγώνες), στον 2ο όμιλο των μπαράζ. Ανάλογα με την γεωγραφική τους κατανομή, οι 4 ομάδες θα συμπληρώσουν τις υπόλοιπες θέσεις στους δύο ομίλους της νέας SL2.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΟΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ SL2

Κανονικά, η Ιεράπετρα μαζί με τον Καραϊσκάκη έχουν υποβιβαστεί από την SL2, όμως ο Λ. Αυγενάκης άφησε ένα «παραθυράκι» να σωθούν και οι δύο αυτές ομάδες. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, τότε οι Αρτινοί θα συμμετάσχουν στον Βόρειο όμιλο και οι Κρητικοί στο Νότιο.

ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΙΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ SL2 ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ

Ας δούμε με μια πρώτη ματιά, πώς μπορεί να διαμορφωθούν οι δύο όμιλοι της νέας SL2:

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Λάρισα

Ξάνθη

Δόξα Δράμας

Τρίκαλα

Απόλλων Λάρισας

Καβάλα           

ΒΕΡΟΙΑ            

Πανσερραϊκός              

Πιερικός          

Ολυμπιακός Βόλου

Νίκη Βόλου

ΠΑΟΚ Β΄

και τρεις εκ των Θεσπρωτού, Τρίγλιας, Αριδαίας, Απόλλωνα Πόντου (η μία θα υποβιβαστεί)

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Εργοτέλης

Λεβαδειακός

Χανιά

Διαγόρας

Παναχαϊκή

Καλαμάτα      

Καλλιθέα        

Ρόδος               

Επισκοπή        

Ιάλυσος           

Σαντορίνη

Αιγάλεω          

Ολυμπιακός Β΄

Παναθηναϊκός Β΄

ΑΕΚ Β΄

* Οι όμιλοι θα συμπληρωθούν με τις 4 ομάδες που θα ανέβουν από τα μπαράζ της Γ' Εθνικής, ενώ άγνωστο είναι ακόμη τί θα γίνει με τις δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν από την φετινή SL2 (Καραϊσκάκης, Ιεράπετρα).