ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 976 φορές

Νίκη ανόδου για τη "Βασίλισσα" στο ντέρμπι με την Καβάλα!

Νίκη ανόδου πέτυχε η ΒΕΡΟΙΑ στο ντέρμπι κορυφής της 16ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου της Football League, επικρατώντας στην έδρα της με 2-0 της πρωτοπόρου Καβάλας!

Μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων που το παρακολούθησαν, η "Βασίλισσα" εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες της και έφτασε δίκαια στη νίκη, μειώνοντας στον πόντο την απόσταση από τους "Αργοναύτες" και κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων.

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος, ανέβασε στροφές στην επανάληψη και με δύο τέρματα των Λουκίνα και Πασά έφτασε στη μεγάλη νίκη, επί ενός αντίπαλου που θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο αν σκόραρε ο Βαλαβανόπουλος στο πέναλτι του 8ου λεπτού (απέκρουσε ο Βελλίδης με την βοήθεια του δοκαριού)!

Αγωνιστικά, το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο με την Καβάλα να έχει την πρωτοβουλία μέχρι το 25' και τη ΒΕΡΟΙΑ στην συνέχεια να ισορροπεί και να απειλεί περισσότερο τους φιλοξενούμενους.

Στο 6’ η μπάλα στρώθηκε μέσα στην περιοχή στον Καραγιάννη αλλά αυτός από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπουκουβάλας ανέτρεψε τον Κόκκορη και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Βαλαβανόπουλος, ο Βελλίδης απόκρουσε με τα ακροδάχτυλα, η μπάλα χτύπησε στο δεξί του δοκάρι και στη συνέχεια απομακρύνθηκε!

Στο 15’ και 17’ οι Καζαντζίδης και Ορφανίδης δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Βελλίδη, ενώ η "Βασίλισσα" έχασε μεγάλη ευκαιρία πέντε λεπτά πριν την λήξη του πρώτου μέρους, όταν ο Πασάς έστρωσε στον Λουκίνα αλλά αυτός από πλάγια θέση και σχεδόν σε κενή εστία, έστειλε τη μπάλα άουτ!

Στο 44’ μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα στρώθηκε στον Πασά αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο επόμενο λεπτό ο Μαραγκός έκοψε σωτήρια τον Κόκκορη που ετοιμαζόταν να σουτάρει απέναντι από τον Βελλίδη, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στην επανάληψη οι Βεροιώτες μπήκαν περισσότερο αποφασισμένοι για τη νίκη, πίεσαν περισσότερο την αντίπαλη εστία και δικαιώθηκαν με δύο τέρματα.

Στο 48’ ο Λουκίνας έκλεψε από τον Παντεκίδη, μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να περάσει τον γκολκίπερ Κυρίτση, ο οποίος έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε.

Στο 53’ η "Βασίλισσα" άνοιξε το σκορ. Ο Πασάς έκανε "συστημένη" συρτή σέντρα από αριστερά και ο επερχόμενος Λουκίνας πλάσαρε υπό πίεση στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του ΑΟΚ για το 1-0!

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι Βεροιώτες πέτυχαν και δεύτερο γκολ, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Ήταν το 57’ όταν οι Πόζογλου και Πασάς άλλαξαν ωραία τη μπάλα και ο δεύτερος με ένα σουτ-κεραυνό έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Κυρίτση, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει, γράφοντας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το 2-0!

Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, ψάχνοντας το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι, με τους Βεροιώτες να διαχειρίζονται σωστά το ματς και να προσπαθούν να γίνουν απειλητικοί σε κάποια κόντρα επίθεση.

Στο 61’ και στο 63’ ο ΑΟΚ είχε δύο καλές στιγμές με τους Καζαντζίδη και Βαλαβανίδη, αλλά ο Βελλίδης είπε "όχι" και στις δύο περιπτώσεις.

Στο 71’ το μονοκόμματο σουτ του Πόζογλου έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 74' ακυρώθηκε γκολ του Πόζογλου, ως επιθετικό φάουλ του Βεργώνη.

Στο 77’ η Καβάλα απείλησε με σουτ του Γαβριηλίδη μέσα από την περιοχή που έφυγε άουτ, ενώ στο 83’ ο Κολλάς έκανε το σουτ αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάουλας (Σάββας, Μποζαντζίδης)

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Παπαχρήστος, Μαραγκός, Βεργώνης (85’ Ντι Τζιοβάνι), Μπλέτσας, Καραγιάννης (70’ Σιμόνι), Πασάς, Πόζογλου (85’ Αποστολόπουλος), Λουκίνας (80’ Στάμου).

ΚΑΒΑΛΑ: Κυρίτσης, Καζαντζίδης (73’ Γιαλαμούδης), Κολλαράς, Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κόκκορης, Θωμαίδης (84’ Παπαδόπουλος), Βαλαβανόπουλος, Ορφανίδης, Αδαμάκης (60’ Κολλάς).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ KERKIDASPORT.GR

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ "ΚΕΡΚΙΔΑ" ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 14/6...