ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 676 φορές

Η «Βασίλισσα» έδειξε και στην Καβάλα ποια είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου

Σε ένα ακόμη παιχνίδι εκτός έδρας, όπως σε Βόλο, Σέρρες η «Βασίλισσα», αυτή την φορά στην Καβάλα, με την απόδοσή της έδειξε ποια είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου και ότι η πρώτη θέση της ανήκει.

Μία απόδοση όμως που δεν έφερε το πολυπόθητο αποτέλεσμα της νίκης, αφού και πάλι το μόνο που έλειπε από τους Βεροιώτες ήταν το γκολ, όπως άλλωστε και στον αγώνα στις Σέρρες, μόνο που εκεί «πλήρωσε» την αφλογιστία της με την ήττα, ενώ προχθές  πήρε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Όμως σε τέτοια παιχνίδια ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας, θα πρέπει να εκμεταλλεύεσαι έστω και την μισή ευκαιρία που σε παρουσιάζεται, όπως άλλωστε έκανε στον Βόλο, όπου το ένα τέρμα που πέτυχε ήταν αρκετό να της δώσει τη νίκη.

Και ο ένας βαθμός όμως που κέρδισε στην Καβάλα η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη έχει διπλή αξία, μιας και είχε να αντιμετωπίσει, εκτός από μία πολύ καλή αντίπαλο, που έχει ανάλογη με αυτήν πορεία και συγκατοικεί μαζί της στην πρώτη θέση και την δική της ατυχία.

Συγκεκριμένα στο ιατρικό δελτίο παραμονές του αγώνα, στα ονόματα των τραυματιών από το ματς με τον Θεσπρωτό Βεργώνη, Μπλέτσα, προστέθηκαν και αυτά των Μαραγκού, Σκόνδρα. Τεσσάρων παικτών πρωτοκλασάτων, που δεν μπόρεσαν τελικά να βοηθήσουν την ομάδα τους.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός αναγκάστηκε να κάνει άνω κάτω την άμυνά του, προκειμένου να καλύψει τα κενά των τραυματιών Μαραγκού, Σκόνδρα, Βεργώνη και Μπλέτσα. Έτσι ο Πεταυράκης βρέθηκε από αριστερός οπισθοφύλακας, που είναι η βασική του θέση, σε αυτή του στόπερ, έχοντας δίπλα του τον Στάμου, που είχε λίγα λεπτά συμμετοχής μέχρι αυτό το παιχνίδι. Το κενό του αρχηγού Βεργώνη στα χαφ κάλυψε ο Μπουκουβάλας, αφήνοντας την γνώριμη θέση του δεξιού μπακ χαφ στον Μουχάλη, επίσης με λίγα λεπτά συμμετοχής μέχρι το Σάββατο.

Όμως δεν έφθαναν αυτά, η ατυχία χτύπησε τους Βεροιώτες και στην διάρκεια του παιχνιδιού, μιας και χρειάστηκε να γίνουν δύο αναγκαστικές αλλαγές. Του Στάμου με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο 41΄, κάτι που ανάγκασε τον Καβαλιώτη τεχνικό να γυρίσει τον Μπουκουβάλα στο κέντρο της άμυνας και την θέση του στα χαφ να πάρει ο Ντι Τζιοβάνι που προερχόταν από τραυματισμό. Και του Μουχάλη, που από το 61΄αγωνιζόταν τραυματίας και τελικά αναγκάσθηκε να αποχωρήσει στο 89΄, με τον Σιμόνι να καλύπτει αυτό το άκρο της άμυνας μέχρι την λήξη του αγώνα.

Όταν λοιπόν σε κρίσιμους αγώνες, με αντιπάλους που έχουν τον ίδιο στόχο και με τέτοιες συνθήκες, καταφέρνεις και κερδίζεις τις εντυπώσεις, αναγκάζοντας τους αντιπάλους σου να αναγνωρίσουν την ανωτερότητά σου, τότε είναι καθαρά στα… πόδια των παικτών σου η κατάκτησή της πρώτης θέσης.