• ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 487 φορές

Π. Δερμιτζάκης στην "Κ": "Οραματίζομαι ένα ποδόσφαιρο πολύ διαφορετικό από αυτό"

- Η ΒΕΡΟΙΑ είναι το σήμα κατατεθέν και η κορυφή της πυραμίδας του αθλητισμού στο Νομό.

- Η οικογένεια Μπίκα παρέχει τα πάντα στην ομάδα.

Ήρθε στη ΒΕΡΟΙΑ φέτος αυτό το καλοκαίρι, με σκοπό να βάλει... την δική του σφραγίδα, σε μια ισχυρή ομάδα που θέλει να δημιουργήσει η οικογένεια Μπίκα.

Ωστόσο, μέχρι τώρα, εξ' αιτίας των μέτρων για την πανδημία, δεν μπόρεσε να δείξει τα δείγματα γραφής σε επίσημους αγώνες, αφού το πρωτάθλημα της FL ακόμη δεν έχει ξεκινήσει και όπως δείχνουν τα πράγματα, θα αργήσει να γίνει κάτι τέτοιο!

Ο λόγος για τον Παύλο Δερμιτζάκη, τον 51χρονο Καβαλιώτη τεχνικό, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στην εφημερίδα "ΚΕΡΚΙΔΑ" και στο kerkidasport.gr για την ομάδα του την ΒΕΡΟΙΑ, για τις δυσκολίες που προέκυψαν από τον κορωνοϊό και για την οικογένεια Μπίκα. Ακόμη, έκανε... έκκληση στους λοιμοξιωλόγους να επιτρέψουν την εκκίνηση των πρωταθλημάτων της SL2 και FL καθώς είναι επαγγελματικές κατηγορίες, όπως συμβαίνει με την SL1, που το πρωτάθλημά της διεξάγεται κανονικά.

Πρόκειται για μία συνέντευξη εν μέσω πανδημίας και με αυτή θέλουμε να αναδείξουμε περισσότερο, εκτός από το μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα, τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του χώρου. Και ο Παύλος Δερμιτζάκης, πιστεύουμε ότι είναι ο κατάλληλος να αναδείξει αυτά τα προβλήματα, αφού εδώ και 34 χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, πρώτα σαν παίκτης και στη συνέχεια ως προπονητής.

Αναλυτικά τα όσα μας είπε:

Κόουτς, πώς διατηρούν οι παίκτες την φυσική τους κατάσταση αυτό το διάστημα, από τη στιγμή που δεν επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις και πόσο πίσω θα πάνε με την όλη κατάσταση που επικρατεί;

"Με βάση ότι βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση και αυτό αφορά ολόκληρο τον πλανήτη και το ότι έχουμε για δεύτερη φορά lockdown στην χώρα μας, οπότε γινόμαστε πιο σοφοί, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις και δυσκολίες όσο γίνεται με τον καλύτερο τρόπο.

Σεβόμενος την απόφαση που πήραν τα αρμόδια όργανα με τους περιορισμούς και το lockdown και με απώτερο σκοπό την δική μας υγεία και των συνανθρώπων μας, αλλά και την προστασία της ομάδας, με βάση ότι είχαμε ολοκληρώσει το στάδιο προετοιμασίας και ήμασταν έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πρωτόκολλο προπόνησης στο οποίο θα έχουμε λιγότερες απώλειες με την επανέναρξη των προπονήσεων και των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, όποτε αυτές οριστούν.

Η ομάδα ακολουθεί ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα έξι προπονήσεων, από τις οποίες οι τέσσερις είναι αερόβιας μορφής και με την δυνατότητα της τεχνολογίας, προσπαθούμε όχι τόσο να ελέγχουμε, αλλά να προστατεύουμε τους παίκτες. Οι υπόλοιπες δύο προπονητικές μονάδες γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης, όπου όλοι μπαίνουμε σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκτελούμε από το σπίτι μας, με στόχο την δύναμη, ενώ παράλληλα είμαστε σε επαφή και συζητάμε μεταξύ μας προβλήματα και ανησυχίες που υπάρχουν.

Είμαστε ένα τιμ οργανωμένο και μεγάλο σε αριθμό, για να μπορούμε να παρακολουθούμε τους ποδοσφαιριστές, ώστε όταν θα λήξει το lockdown να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Το μόνο που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε σε επαφή με τη μπάλα, το σημαντικότερο κομμάτι - αντικείμενο των παικτών. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και το ιατρικό επιτελείο της ομάδας μας, το οποίο παρακολουθεί καθημερινά την υγεία των παικτών, με βάση την πανδημία που έχουμε".

Πόσο σας προβληματίζει η αδράνεια που υπάρχει στην Football League σε σύγκριση με την Superleague 2 όπου υπάρχει μια κινητοποίηση για την έναρξη του πρωταθλήματος;

"Αυτό που με ανησυχούσε το καλοκαίρι, σίγουρα ήταν η μη έναρξη των υπόλοιπων πρωταθλημάτων πλην της SL1. Και αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με τον κορωνοϊό αλλά και με την δυσλειτουργία που είχαν και έχουν αυτοί που ορίζουν τις τύχες του ποδοσφαίρου μας ".

Ποια η εκτίμησή σας για το φετινό πρωτάθλημα της FL. Πότε επιτέλους πιστεύετε ότι θα ξεκινήσει και με ποια δεδομένα;

"Εγώ κατ' αρχάς, ως επαγγελματίας στον χώρο επί 34 χρόνια, είτε σαν παίκτης είτε σαν προπονητής, οραματίζομαι ένα ποδόσφαιρο πολύ διαφορετικό από αυτό που είναι αυτή τη στιγμή και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος, αλλά και όλοι οι επαγγελματίες που ζουν από αυτό.

Υπάρχουν πολλές ιστορικές ομάδες που εκπροσωπούν νομούς και πόλεις και πιστεύω ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, με μεγάλο ενδιαφέρον, ένα πρωτάθλημα το οποίο εύχομαι να μπορεί ο κόσμος να το παρακολουθήσει, όπως έγινε και πέρσι.

Πιστεύω να περιοριστούν τα κρούσματα και οι θάνατοι στην χώρα μας και το πρωτάθλημα της FL, όπως και τα άλλα, να ξεκινήσει στην αρχή της νέας χρονιάς".

Ποια είναι η κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ;

"Η ομάδα μας λειτουργεί άκρως επαγγελματικά και μπορώ να πω σε ανάλογα υψηλά επίπεδα με αυτά της SL1, γιατί έχει την οικογένεια Μπίκα που παρέχει τα πάντα στην ομάδα. Μια οικογένεια που αγαπάει τον τόπο της και επενδύει στην ομάδα, μιας και η ΒΕΡΟΙΑ είναι το σήμα κατατεθέν και η κορυφή της πυραμίδας του αθλητισμού στο Νομό.

Επίσης, πλαισιώνεται από στελέχη τεχνοκράτες και γνώστες του αντικειμένου και φυσικά παίκτες που είναι επαγγελματίες, καλοί χαρακτήρες, με τους οποίους μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα σήμερα, αλλά και στο μέλλον".

Πως κρίνετε την μέχρι τώρα συνεργασία σας με τους ανθρώπους που διοικούν την ομάδα;

"Είμαστε μία οικογένεια που λειτουργεί αρμονικά. Αυτό γίνεται γιατί όπως προανέφερα, υπάρχει αλληλοεκτίμηση, αλληλοσεβασμός για την δουλεία του άλλου, με κύριο γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και την επίτευξη των υψηλών στόχων που επιβάλλεται και πρέπει αυτή να έχει".

Πως βλέπετε το έμψυχο δυναμικό της ΒΕΡΟΙΑΣ; Θα θέλατε κάτι παραπάνω από αυτό που έχετε σήμερα;

"Η ομάδα αποτελείται από παίκτες οι οποίοι γνωρίζουν πού βρίσκονται, παιδιά που έχουν υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες και αυτά εύχομαι να τα αποκτήσουν μέσα από την επίτευξη των στόχων της ομάδας που υπηρετούμε όλοι μαζί".

Σε περίπτωση που βρισκόσασταν μπροστά στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων τι θα τους λέγατε;

"Σέβομαι τις αποφάσεις των αρμόδιων γιατρών και ξέρω ότι αυτές παίρνονται με γνώμονα την υγεία των ανθρώπων. Όμως επειδή μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο και οι ομάδες είναι άκρως επαγγελματικές, τους καλώ -αν έχω αυτό το δικαίωμα- να ξεκινήσουν αυτά τα πρωταθλήματα, γιατί όσοι εμπλέκονται με ομάδες των κατηγοριών της SL2 και FL είναι εδώ και 9 μήνες σε απραξία και είμαι σίγουρος ότι μπορούν να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο. Γιατί λοιπόν να μην ξεκινήσουν αυτά τα πρωταθλήματα;"

WHO IS WHO

Ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι γεννημένος στην πόλη της Καβάλας, στις 29 Ιουνίου του 1969.

Την ποδοσφαιρική του καριέρα, όπως ήταν φυσικό, την ξεκίνησε από την ομάδα της γενέτειράς του το 1987, σε ηλικία 18 ετών. Στην Καβάλα έμεινε για 5 χρόνια έχοντας 160 συμμετοχές με την φανέλα της και 47 γκολ, αγωνιζόμενος στην θέση του σέντερ φορ.

Το 1992 μεταγράφηκε από την Καβάλα στον Π.Α.Ο.Κ. στον οποίο έμεινε για τρεις περιόδους, μέχρι το 1995 και αγωνίστηκε σε 42 επίσημους αγώνες, σημειώνοντας 7 τέρματα.

Μετά τον "δικέφαλο" ακολούθησαν ο Αθηναϊκός (1995) 9 συμμετοχές και ένα γκολ, η Καλαμάτα (1996) 13 συμμετοχές και 2 γκολ, ο Εργοτέλης (1996 - 1997) 28 συμμετοχές και 16 τέρματα, ο Παναιγιάλειος (1997) 28 συμμετοχές και 16 γκολ, η Ε.Α.Ρ. (1998) 7 συμμετοχές και 5 γκολ και ο Ατρόμητος Αθηνών το 1999 με 17 συμμετοχές και 9 γκολ, στον οποίο έκλεισε και την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Σε μια πορεία διάρκειας 13 χρόνων, από το 1987 μέχρι το 2000 ο Παύλος Δερμιτζάκης κατέγραψε 327 συμμετοχές και 106 τέρματα στα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της χώρας μας!

Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Pro και την προπονητική του καριέρα την ξεκίνησε την περίοδο 2001-2002 από τον Εργοτέλη, που την περίοδο εκείνη αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής, τον οποίο και ανέβασε στην Γ' Εθνική.

Από τον πάγκο του Εργοτέλη στη συνέχεια βρέθηκε στον πάγκο μιας άλλης ομάδας του Ηρακλείου Κρήτης, του Ατσαλένιου, τον οποίο επίσης ανέβασε από την Δ' στην Γ' Εθνική, κάτι που δεν πέτυχε την προηγούμενη περίοδο, επειδή σε αγώνα μπαράζ που έγινε στο γήπεδο της Φυλλης, έχασε από την σημερινή του ομάδα την ΒΕΡΟΙΑ, η οποία ειχε προπονητή τον σημερινό γενικό δ/ντη της Γιώτη Τσαλουχίδη! Την επόμενη περίοδο 2005-2006, με την ομάδα του Ατσαλένιου τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος της τότε Γ' Επαγγελματικής Εθνικής, διατηρώντας μάλιστα το αήττητο στην έδρα του.

Την περίοδο 2007-2008 μετακομίζει στον Διαγόρα, τον οποίο προβιβάζει από την Γ' στην Β' Εθνική διατηρώντας μάλιστα και πάλι το αήττητο στην έδρα του.

Με τον Διαγόρα, στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής συνέχισε μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2009, όταν και παραιτήθηκε για να αναλάβει δυόμιση μήνες αργότερα τον Ιανουάριο του 2010 τον ήδη υποβιβασθέντα από την Super League Πανθρακικό, αντικαθιστώντας τον Αλμπέρ Καρτιέ καταφέρνοντας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να παρουσιάσει εμφανή σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης στην ΠΑΕ της Θράκης.

Το καλοκαίρι του 2010 το όνομά του έπαιξε έντονα στα ρεπορτάζ του Π.Α.Ο.Κ. σαν υποψήφιου προπονητή του "δικεφάλου", ο οποίος όμως τελικά επέλεξε τον Ιταλό Μόριο Μπερέζα. Ο Ιταλός όμως απομακρύνθηκε από τον Π.Α.Ο.Κ. κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας και ο αντικαταστάτης του ήταν ο Παύλος Δερμιτζάκης. Τελικά ούτε ο Καβαλιώτης τεχνικός κατάφερε να στεριώσει εκείνη την περίοδο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης καθώς απομακρύνθηκε και αυτός, ύστερα από τρεις συνεχόμενες ήττες.

Τον Ιανουάριο του 2011 προσελήφθη από τον Αστέρα Τρίπολης με τον οποίο έλυσε την συνεργασία του στο τέλος της περιόδου. Τον Νοέμβριο του 2012 επέστρεψε στον πάγκο του Πανθρακικού στο πρωτάθλημα της Super League, που εκείνη την περίοδο είχε μόλις 6 βαθμούς ύστερα από 8 αγώνες, για να τον οδηγήσει τελικά όχι μόνο στην παραμονή στην κατηγορία, αλλά και στην κατάληψη της καλύτερης θέσης στην ιστορία του στο πρωτάθλημα της Super League. Με την ομάδα του Πανθρακικού εκείνη την περίοδο μάλιστα έφθασε μέχρι την ημιτελική φάση του κυπέλλου για να αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό.

Το 2013 είχε ένα πέρασμα από τον πάγκο του Ο.Φ.Η., ενώ την επόμενη χρονιά (2014) επέστρεψε στον Εργοτέλη από τον οποίο αποχώρησε τρεις μήνες αργότερα.

Τον Ιανουάριο του 2015 πήγε στην Λαμία στην οποία έμεινε τρεις μήνες.

Η τελευταία, πριν την ΒΕΡΟΙΑ συνεργασία του, ήταν η Καβάλα, στην οποία πήγε το καλοκαίρι του 2019 και την πρώτη περίοδο την ανέβασε από την Γ' Εθνική στην Football League, ενώ την δεύτερη (περσινή) είχε μια καλή χρονιά, όπως αξιολογήθηκε από τους ανθρώπους της ίδιας της ομάδας του, για να αποχωρήσει και να μετακομίσει στον πάγκο της "Βασίλισσας του βορρά".