ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1024 φορές

Εχθροί του ποδοσφαίρου ΕΠΟ, Αυγενάκης, Ένωση SL2-FL, ΠΣΑΠ; - Θα αντιδράσουν οι Βουλευτές;

Τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα όμως τις τελευταίες εβδομάδες, παρακολουθούμε να παίζεται ένα θέατρο του παραλόγου, με πρωταγωνιστές τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και την ΕΠΟ και απούσα την Ένωση της SL2-FL, αλλά και το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών τον ΠΣΑΠ.

Οι δύο πρώτοι, καθημερινά αναδεικνύουν την ανικανότητά τους, αφού δεν μπορούν να βρουν την χρυσή τομή, ώστε να γίνει αυτή η... αναθεματισμένη αναδιάρθρωση, την οποία διακαώς επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της SL2, της FL και της Γ΄ Εθνικής και στην οποία εναντιώνονται ελάχιστες ομάδες αυτών των κατηγοριών, προφανώς έχοντας τους... δικούς τους λόγους!

Δεν θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, τα πολλαπλά οφέλη αυτής της αναδιάρθρωσης, που στο κάτω κάτω, θα επαναφέρει την τάξη στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και θα πετάξει στα άχρηστα την περσινή αναδιάρθρωση - έκτρωμα που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και ότι θα αποκατασταθεί η μεγάλη αδικία, την οποία βίωσαν πολλές ομάδες της FL, που πέρσι κέρδισαν αγωνιστικά την άνοδο στην SL2 και αναγκάσθηκαν να αγωνιστούν και πάλι στην τρίτη τη τάξει κατηγορία (FL).

Θα μείνουμε στην ανάγκη που την έχει το ποδόσφαιρο, τόσο από αγωνιστικής, όσο και οικονομικής πλευράς, αφού αντί για ένα πρωτάθλημα 18 ή 32 (δύο όμιλοι) ομάδων, με την συμμετοχή πολλών ιστορικών και εύρωστων οικονομικά ΠΑΕ που δεν είναι "εξαρτημένες", αυτό που πάει να γίνει με τη μη αναδιάρθρωση, είναι ένα πρωτάθλημα με 12 όλο και όλο ομάδες, οι μισές από τις οποίες πιθανόν να μη μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις του μέχρι το τέλος, όπως έγινε και πέρσι (βλέπε Κέρκυρα και Καλαμαριά) και με κάποιες ομάδες "δορυφόρους".

Όσο για την Ένωση SL2-FL και τον ΠΣΑΠ, η πρώτη για να μην "χαλαστεί" με κανέναν, δεν δείχνει την πυγμή που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις και είναι συνεχώς "ήξεις - αφίξεις", ενώ το συνδικαλιστικό όργανο των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, δεν έχει πάρει καμία θέση υπέρ των μελών του, που πλήττονται από την απόφαση του Διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του Αιγάλεω Άρη Παλτόγλου, σχετικά με την τελευταία αναφορά μας: «Θα έχει φοβερό αντίκτυπο αν δεν γίνει η αναδιάρθρωση. Κρέμονται οι ζωές εκατοντάδων οικογενειών, δεν θα κατέβει κανένας στο πρωτάθλημα της Football League.  Περιμένουμε από τον Υπουργό να κάνει πράξη τη δέσμευσή του».

Όσον αφορά τον Λ. Αυγενάκη, ας μην συνεχίσει να προκαλεί με δηλώσεις τύπου: «οι πρόσφατες αποφάσεις Διαιτητικού Δικαστηρίου ΕΠΟ κατέδειξαν ότι συνετά δεν πήραμε βιαστικές αποφάσεις "αναδιάρθρωσης", όπως προέτρεπαν κραυγάζοντας διάφοροι επιπόλαιοι». Να μην προκαλεί ανθρώπους που βάζουν τα ωραία τους λεφτά, για να φτιάξουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο καλύτερο, κάτι που όπως φαίνεται δεν μπορεί ο ίδιος να κάνει.

Τέλος, μία προτροπή προς τους βουλευτές της Ημαθίας, αλλά και των Νομών που οι ομάδες τους πλήττονται από την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου. Ας μην δειλιάσουν να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση αυτή. Ας μην φοβηθούν να κοντράρουν τον Αυγενάκη και τον κάθε Αυγενάκη της κυβέρνησης. Ας κοιτάξουν πάνω από όλα τι συμφέρει το Ελληνικό ποδόσφαιρο και στη συνέχεια τι συμφέρει τις ομάδες της εκλογικής τους περιφέρειας. Θα χρειαστούν στις επόμενες εκλογές την ψήφο των φιλάθλων του Νομού τους, που αν δεν δουν μία προσπάθεια από αυτούς στην συγκεκριμένη υπόθεση, τότε το σίγουρο είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία «θα τους γυρίσει την πλάτη».

ΒΥΛΛΗΣ ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗΣ