ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1320 φορές

ΒΕΡΟΙΑ-ΡΕΤΡΟ: Τα μπαράζ με Ολυμπιακό Β., ο υποβιβασμός και η άμεση επάνοδος στα σαλόνια

Μία ήττα με 4-2 στο Χαριλάου από τον αδιάφορο βαθμολογικά Άρη, στις 15 Ιουνίου του 1969, έστειλε την "Βασίλισσα" σε αγώνα μπαράζ με τον δευτεραθλητή του Βορείου ομίλου της Β' Εθνικής, Ολυμπιακό Βόλου, κάτι που δεν προβλεπόταν από την διακήρυξη του πρωταθλήματος, αλλά αποφασίστηκε από τους ιθύνοντες, μετά την λήξη του!

Μέχρι να βγει ο Ιούνιος και στις αρχές του Ιουλίου, οι δύο ομάδες έπαιξαν από ένα παιχνίδι στην έδρα τους και επειδή και τα δύο έληξαν με το ίδιο σκορ 2-1, υποχρεώθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους, με ένα τρίτο παιχνίδι μπαράζ, σε ουδέτερο έδαφος αυτή την φορά και συγκεκριμένα στον καυτό, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τέτοιο μήνα, Θεσσαλικό κάμπο.

Έτσι στις 13/7/1969, στο γήπεδο Αλκαζάρ της Λάρισας, η ΒΕΡΟΙΑ χάνοντας 2-1, ύστερα από τρεις συνεχείς παρουσίες στην Α' Εθνική, οδηγήθηκε στην Β' Εθνική κατηγορία.

ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΣΤΑ «ΜΕΓΑΛΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δεν άργησε όμως η «Βασίλισσα» να επανέλθει στα μεγάλα σαλόνια, αφού την επόμενη κιόλας περίοδο, ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια του δευτέρου ομίλου της Β΄ Εθνικής, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τίτλου στις 7/6/1970 μέσα στο γήπεδό της και μετά τη νίκη της στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος επί της Φλώρινας με σκορ 4-2.