ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 758 φορές

Πολίτης: «Να παρθούν άμεσα αποφάσεις, στέκεται και στη Β' η ΒΕΡΟΙΑ όπως είναι»

Τον φετινό απολογισμό της Βέροιας κάνει στον soccerpractor ο έμπειρος τερματοφύλακας, Δημήτρης Πολίτης, που ήρθε το Γενάρη από τον Απόλλωνα Πόντου, κατ’ εξαίρεση έπαιξε για πρώτη φορά στην τρίτη κατηγορία για το «όνομα» των Ημαθιωτών και συγκρότησε ισχυρό δίδυμο στην εστία με τον Πάνο Βοσνιάδη.

Ο άλλοτε γκολκίπερ των Πανιωνίου, Ζακύνθου, Κισσαμικού, Παναιγιαλείου, Πανσερραϊκού (ενάμιση χρόνο ήταν κάτοικος Καλαμαριάς) ανέφερε:
 
«ΧΑΝΑΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΡΟΗ ΤΩΝ ΜΑΤΣ»
 
Για την πτωτική πορεία της Βέροιας λίγο πριν το «lockdown»: «Η διακοπή μας βρήκε στην 7η θέση, ενώ είχαμε πατήσει για καιρό στο δεύτερο σκαλί, που έδινε άνοδο. Στα περισσότερα ματς ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, είχαμε φάσεις, αλλά ήρθαν άδικες απώλειες βαθμών, κόντρα στη ροή των αγώνων. Ατυχίες, δεν κερδίζαμε από μια φάση των αντιπάλων. Δεν παίρναμε ο,τι δικαιούμασταν. Σε μια κρίσιμη καμπή, βρεθήκαμε για 4-5 ματς χωρίς νίκη και χάθηκε πολύτιμο έδαφος, την ώρα που στένευαν τα χρονικά περιθώρια και πολλές ομάδες διεκδικούσαν ίδιο στόχο».
 
 
«ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ»
 
Όσο για το πώς κύλησε η σεζόν για εκείνον προσωπικά; «Εκτός από τον Πανιώνιο, έπαιξα βασικός σε πέντε ομάδες στη Β΄ Εθνική, είχα σύνολο 65 συμμετοχές στην κατηγορία και τον Γενάρη επέλεξα να έρθω στη Βέροια, λόγω ονόματος, δυναμικής και υψηλών στόχων. Έγινε εξαίρεση και έπαιξα πρώτη φορά στην τρίτη κατηγορία, όπως ήταν φέτος η Φούτμπολ Λιγκ ιεραρχικά. Η διοίκηση έδειξε μεγάλη συνέπεια και υπήρχε καλή οργάνωση. Όσο για τον Απόλλωνα, είχα ενεργό ρόλο ενάμιση χρόνο, ήμουν βασικός φέτος το πρώτο εξάμηνο, αλλά υπήρχαν πολλές δυσκολίες. Το «μείον 6» του ξεκινήματος, συνδυαστικά με τις πρώτες απώλειες βαθμών στην αρχή, έκαναν την κατάσταση μη αναστρέψιμη. Μας πήρε από κάτω, παρότι η ομάδα είχε πολλές ομοιότητες με την περσινή. Θεωρώ ότι προσωπικά έχω περισσότερα να δώσω, σε σχέση με αυτό που έδειξα φέτος. Μέσα από σκληρή δουλειά θέλω να βρεθώ όσο ψηλότερα γίνεται. Γενικώς, είναι νωρίς για την επόμενη μέρα, πολλά θα κριθούν από τη διαμόρφωση των κατηγοριών, αλλά το τοπίο παραμένει θολό. Ας ξεκαθαρίσει πρώτα το πώς θα κλείσει η φετινή σεζόν».
 
 
«ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟ ΕΛΛΗΝΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ»
 
Για τις δυσκολίες που φέρνει ο κορωνοϊός στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι μια ευνοϊκή συγκυρία για να στηριχθεί έμπρακτα και παραπάνω ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής, με φιλοδοξία και ταλέντο, σε κάθε κατηγορία. Αν αξίζει, πρέπει να πάρει τώρα παραπάνω ευκαιρίες, να του δείχνουν όλοι εμπιστοσύνη. Δεν είναι ντροπή, το κάνουν και μεγάλες ομάδες. Η πανδημία και η γενική κρίση, μπορούν να διαμορφώσουν μια νέα πραγματικότητα. Μειώσεις συμβολαίων και στροφή στον Έλληνα, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον ξένο. Βλέπουμε Έλληνες να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Κατά τη γνώμη μου, αυτό δε συνιστά ρίσκο, ούτε πρέπει να γίνεται από ανάγκη, αλλά να συνιστά συνειδητή επιλογή».
 
«ΠΙΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΦΕΤΟΣ Η FOOTBALL LEAGUE»
 
Για το επίπεδο της Super League 2 και της Football League, αφού έπαιξε από έξι μήνες σε έκαστη φέτος, αλλά και το αν είναι θετικός σε ενδεχόμενη συνένωσή τους, ο Πολίτης τόνισε: «Δεν βλέπω ιδιαίτερες διαφορές σε επίπεδο και ποιότητα. Με εξαίρεση 3-4 ομάδες στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ 2, όλες οι άλλες ήταν σχεδόν ισοδύναμες με αυτές της Φούτμπολ Λιγκ. Μάλιστα, είδα πιο συναρπαστικά ματς και μικρότερες διαφορές στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Μεγαλύτερο ανταγωνισμό και τεράστιο ενδιαφέρον. Καλύτερες μάχες και για άνοδο και για υποβιβασμό και ομάδες με δυναμική και παράδοση για να παίξουν εύκολα ψηλότερα. Μακάρι να παρθούν άμεσα οι όποιες αποφάσεις, από ΕΠΟ και Λίγκες. Μακάρι να γίνει αναδιάρθρωση και οι δυο κατηγορίες να γίνουν μια, με δυο ομίλους. Είμαι θετικός και εγώ και η ομάδα μου. Η Βέροια με το ίδιο υλικό που έχει φέτος, άνετα θα στεκόταν στη Β΄ Εθνική και δεν θα κινδύνευε, μπορούσε να είναι υπό προϋποθέσεις και στο πρώτο μισό της φετινής Σούπερ Λιγκ 2 για παράδειγμα. Θα ήταν πολύ ανταγωνιστική η Β΄ Εθνική σε τέτοιο μοντέλο».
 
 
«ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ»
 
Σε ερώτηση για το αν προτιμά την επιστροφή στα γήπεδα, για τα τρία τελευταία ματς της Φούτμπολ Λιγκ, ο γκολκίπερ της «Βασίλισσας» του Βορρά υποστήριξε: «Από τη στιγμή που καθόμαστε σχεδόν 2.5 μήνες, νομίζω το καλύτερο σενάριο τουλάχιστον για τους παίκτες, είναι να σταματήσουμε εδώ. Πότε θα γίνουν προπονήσεις. Θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής και να βρεθεί ρυθμός. Δεν ευνοούν οι συνθήκες, άλλο Super League 2, άλλο Football League, υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα. Εμείς δεν έχουμε μπαράζ, ενώ διαφέρουν και τα έσοδα. Ας γίνει η αναδιάρθρωση και να είμαστε πιο έτοιμοι και οργανωμένοι για του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, εμείς περιμένουμε και είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο».