ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 957 φορές

Της ανήκει η Β΄ Εθνική και όχι μόνο της «Βασίλισσας» – κ. Αυγενάκη πάρτε επιτέλους την σωστή απόφαση

Η κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι μόνο εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά και της διακοπής των πρωταθλημάτων στην χώρα μας, όπου πλέον το ποδοσφαιρικό τοπίο είναι θολό και κανείς δεν γνωρίζει, αν αυτά θα ξαναρχίσουν και αν ναι πότε και κάτω από ποιες συνθήκες, έχει κάνει επιτακτική την  ανάγκη για μία νέα αναδιάρθρωση, ύστερα από την περσινή αποτυχημένη του τότε υφυπουργού αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη.

Ακούγονται και κυκλοφορούν πολλά σενάρια, σχετικά με τις κατηγορίες κάτω από την SL1, όπου το ποδόσφαιρο δεν έχει την προβολή που του πρέπει και οι ομάδες παίρνουν «ψίχουλα» από τηλεοπτικά και πολιτεία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιβιώσουν πολλές από αυτές.  Έτσι οι ελάχιστοι υγιώς σκεπτόμενοι παράγοντες, που ξεκινούν με όνειρα για την ανάδειξη της ομάδας του τόπου τους, αντιμετωπίζοντας άσχημες καταστάσεις, γρήγορα απογοητεύονται, με αποτέλεσμα να τους χάνουν οι ομάδες τους και γενικά το Ελληνικό ποδόσφαιρο, μιας και δεν θέλουν να εμπλακούν σε ασυνήθιστες για αυτούς καταστάσεις, οι οποίες το πιθανότερο είναι ότι θα τους φθείρουν επιχειρηματικά.

Η ΒΕΡΟΙΑ την περσινή περίοδο, ως πρωταθλήτρια του ομίλου της, κέρδισε την άνοδό της στην F.L., χωρίς όμως ποτέ, όπως και οι άλλοι πρωταθλητές των άλλων ομίλων της Γ΄ Εθνικής, να μπορέσει να αγωνιστεί στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, παίζοντας και πάλι στην τρίτη στην σειρά, λόγω της αναδιάρθρωσης Βασιλειάδη, την οποία όλοι θεωρούσαν και φυσικά τώρα την κρίνουν ως αποτυχημένη.

Ευκαιρία λοιπόν είναι η πολιτεία, που έχει την ίδια άποψη για την συγκεκριμένη αναδιάρθρωση, να αποκαταστήσει αυτή την αδικία, προχωρώντας σε μία νέα, αυτή που προτείνουν οι ομάδες τόσο της SL2 όσο και της FL, μία δηλαδή Β΄ Εθνική με δύο ομίλους. Αυτό σίγουρα θα δώσει οικονομική ανάσα στις ομάδες και θα κάνει πιο αξιόπιστο το ποδόσφαιρο σε αυτές τις δύο κατηγορίες.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός, ας κοιτάξει γενικά το συμφέρον του Ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο το τι θέλουν οι μεγάλες ΠΑΕ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ας σταματήσει να υπερασπίζεται τα οικονομικά τους συμφέροντα, κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά του στα προβλήματα, κυρίως οικονομικά,  που έχουν όλες οι άλλες ομάδες.

Το έχει πει πολλές φορές ο Αυγενάκης ότι, η αναδιάρθρωση Βασιλειάδη αποδείχτηκε και στην πράξη αποτυχημένη. Επομένως είναι ευκαιρία με όλα αυτά που έχουν γίνει στο ποδόσφαιρό μας, να έρθει η νέα αναδιάρθρωση, την οποία μάλιστα ζητάνε όλες οι ομάδες που παίρνουν μέρος στα πρωταθλήματα κάτω από την  SL1, αφού την  βλέπουν ως τη μόνη λύση στα προβλήματά τους.

ΒΥΛΛΗΣ ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗΣ