ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1338 φορές

Ο χρυσός σκόρερ της «Βασίλισσας» στο kerkidasport.gr

Ο άνθρωπος που χάρισε στη ΒΕΡΟΙΑ την παραμονή της για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ο χρυσός σκόρερ της στον τελευταίο αγώνα επί του Αστέρα Τρίπολης, άνοιξε την καρδιά του στο kerkidasport.gr.

Ο λόγος φυσικά για τον Αλέξανδρο Βεργώνη, ο οποίος με το γκολ που πέτυχε στα τελευταία λεπτά του προχθεσινού αγώνα έγραψε ιστορία, μιας και ήταν το 400ο τέρμα της «Βασίλισσας» στην Σούπερ Λιγκ!

Ο Βεροιώτης μέσος μίλησε μεταξύ άλλων για την πορεία των «κυανέρυθρων» τη φετινή χρονιά, για το πού οφείλεται η δική του «μεταμόρφωση» και για τα σχέδιά του από εδώ και πέρα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο kerkidasport.gr:

Αλέξη, μια πολύ δύσκολη σεζόν έφτασε στο τέλος της, με τη ΒΕΡΟΙΑ να πανηγυρίζει την παραμονή της στην κατηγορία την τελευταία αγωνιστική. Τι κρατάς από αυτή την χρονιά και τι θα ήθελες να ξεχάσεις;

«Θα ήθελα να κρατήσω το ψυχικό σθένος που έδειξαν μέχρι το τέλος όσοι ασχολούνται με την ομάδα. Δεν θα ήθελα να κρατήσω το αγχωτικό φινάλε για την παραμονή στη Super League».

Ποιοι πιστεύεις ότι ήταν οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στη μεταμόρφωση της ομάδας στον δεύτερο γύρο;

«Η αφομοίωση της φιλοσοφίας του προπονητή από τους ποδοσφαιριστές. Επίσης η παρουσία του Γιώργου Λαναρή στο ρόλο του γενικού αρχηγού και η συνειδητοποίηση από την πλευρά των ποδοσφαιριστών της σημασίας και της προοπτικής που θα έδινε στον καθένα μας η επίτευξη του στόχου και η παραμονή στην κατηγορία».

Στην αρχή της σεζόν δεν ήσουν στις βασικές επιλογές των προπονητών σου. Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος όμως τα πράγματα άλλαξαν και κατάφερες όχι μόνο να καθιερωθείς στην ενδεκάδα αλλά να είσαι και ένας από τους κορυφαίους παίκτες σε κάθε παιχνίδι. Τι έπαιξε ρόλο σε αυτό;

«Σίγουρα η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, καθώς μετά τον περσινό σοβαρό τραυματισμό μου όλοι αμφέβαλλαν για το αν βρίσκομαι σε επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση».

Στη ΒΕΡΟΙΑ βρίσκεσαι πολλά χρόνια (από το 2010) και είσαι πλέον ένας από τους παλαιότερους παίκτες της. Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σου με την φανέλα της «Βασίλισσας».

«Η καλύτερη ήταν η προχθεσινή με το γκολ που σηματοδότησε την παραμονή. Η χειρότερη ήταν η περσινή στιγμή του τραυματισμού μου στο γόνατο».

Ποια ήταν τα εφόδια που σου έδωσε η Ακαδημία Βέροιας, από την οποία ξεκίνησες την καριέρα σου;

«Ήμουν πολύ τυχερός που είχα για δασκάλους μου τους κ.κ. Σίμπο και Πασίδη. Συνέβαλλαν σημαντικά όχι μόνο στην ανάπτυξη των ποδοσφαιρικών μου δεξιοτήτων αλλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου».

Είσαι Βεροιώτης και μάλιστα από αθλητική οικογένεια, μιας και όπως γνωρίζουμε ο πατέρας σου έπαιζε βόλεϊ στον ΦΙΛΙΠΠΟ. Αλήθεια πως αισθάνεται ένας παίκτης όταν αγωνίζεται στην ομάδα της πόλης του και τον παρακολουθούν από την κερκίδα οι δικοί του άνθρωποι, η οικογένειά του, η σύντροφός του κ.α.;

«Η ευτυχία μου πολλαπλασιάζεται όταν οι επιτυχίες του συλλόγου δίνουν χαρά στους φίλους μου που είναι και φίλαθλοι της ΒΕΡΟΙΑΣ. Επίσης, το να κάνεις χαρούμενους τους δικούς σου ανθρώπους νομίζω πως είναι το ομορφότερο συναίσθημα».

Ταλαιπωρήθηκες από κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς. Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι ίσως τελειώσει πρόωρα η καριέρα σου;

«Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο δεν άφησε ποτέ τέτοιες σκέψεις να κυριαρχήσουν στο μυαλό μου».

Να πάμε στο ματς με την Τρίπολη. Όσο περνούσε η ώρα και δεν μπορούσε η ομάδα να βάλει γκολ, ήταν φανερό ότι άρχισε να σας κυριεύει το άγχος. Φοβηθήκατε καθόλου ότι μπορεί και να μην τα καταφέρετε;

«Υπήρχε πίεση αλλά όχι φόβος. Ο στόχος για εμάς ήταν ξεκάθαρος και η θέληση για τη νίκη μεγάλη. Ακόμα και αν χρειαζόταν να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό για να σκοράρουμε, θα τα καταφέρναμε».

Που θα ήθελες να αφιερώσεις το «χρυσό» γκολ που πέτυχες κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης;

«Στην οικογένεια μου».

Θα ήθελες να πεις κάτι στους φιλάθλους της «Βασίλισσας»;

«Η παρουσία τους στον τελευταίο αγώνα ήταν καταλυτική. Προσέδωσαν μεγάλη δυναμική στην ομάδα. Τους ευχαριστούμε θερμά».

Το συμβόλαιό σου τελειώνει. Σκέφτεσαι τι θα κάνεις την επόμενη μέρα; Θα ήθελες να παραμείνεις στην ομάδα;

«Η ομάδα της γενέτειρας μου είναι μια επιθυμητή επιλογή. Γι’ αυτό και προτεραιότητα μου θα είναι να συζητήσω με τη διοίκηση της ομάδας».