ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1294 φορές

«Βασίλισσα»… στην Super League!!

Είναι οριστικό! Η ιστορική «Βασίλισσα του βορρά» κέρδισε για τριτη συνεχόμενη χρονιά την παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά τη σπουδαία νίκη της με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας.

Η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς παρουσιάστηκε αποφασισμένη για τη νίκη και παρά το άγχος που είχε κατάφερε να την κατακτήσει, με «χρυσό» γκολ που πέτυχε ο Αλέξης Βεργώνης στο 78’ λυτρώνοντας τους 4000 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες!

Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες έπαιξαν για την ιστορία τους, χτύπησαν στα ίσια το παιχνίδι και μάλιστα σε 2-3 περιπτώσεις έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, που αν το πετύχαιναν θα έκαναν τα πράγματα εξαιρετικά δύσκολα για τους γηπεδούχους.

Αγωνιστικά οι Βεροιώτες μπήκαν δυνατά στο ματς και από τα πρώτα λεπτά ανέλαβαν το έλεγχο, προσπαθώντας να πετύχουν κάποιο γρήγορο τέρμα.

Δεν κατάφεραν όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο, με εξαίρεση μια προσπάθεια του Καλτσά στο 23’ που κατέληξε άουτ.

Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι που ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και στο 42’ έφτασαν μια ανάσα από το 0-1, αλλα ο Καντιμοίρης είπε εντυπωσιακό όχι στην κεφαλιά του Χουάνμα!

Να σημειωθεί ότι στο 36’ η «Βασίλισσα» πέτυχε γκολ με τον Μπεν, αλλά ο πρώτος βοηθός το ακύρωσε ως οφσάιντ, αν και φάνηκε να είναι ο επιθετικός της ΒΕΡΟΙΑΣ στην ίδια ευθεία με τους αμυντικούς του Αστέρα!

Στην επανάληψη οι «κυανέρυθροι» μπήκαν ακόμα πιο δυνατά και πίεσαν για το γκολ, έχοντας μια πολύ καλή στιγμή στο 54’ όταν ο Γκονσάλβες δεν μπόρεσε να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Ουσέρο να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Οι παίκτες του Ντόστανιτς συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάχνουν το 1-0, χάνοντας μια ακόμη καλή ευκαιρία στο 60’ όταν το διαγώνιο σουτ του Ζεζίνιο πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ερνάντες.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έγιναν και πάλι επικίνδυνοι σε μια από τις αντεπιθέσεις τους, όταν ο Ναβάρο σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Καντιμοίρης έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.

Το άγχος άρχισε να κυριεύει τους Βεροιώτες, οι οποίοι προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να φτάσουν στην περιοχή του Αστέρα, αλλά ήρθε το 78ο λεπτό να λυτρώσει άπαντες στο «κυανέρυθρο» στρατόπεδο!

Ο Γεωργιάδης έκανε από δεξιά τη σέντρα, ο Βεργώνης στόπαρε ωραία και με αριστερό βολέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Ερνάντες, γράφοντας μέσα σε πραγματικό πανδαιμόνιο το 1-0!!

Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι κράτησαν το γκολ και μάλιστα στο 88’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 αλλά το σουτ του Μπεν αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή του τέρματος από τον Σανκαρέ!

ΒΕΡΟΙΑ (Ρ. Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης. Σισοκό, Τζημογιάννης, Μπάρμπας, Ζεζίνιο (85’ Αποστολόπουλος), Βεργώνης, Καλτσάς (77’ Ντόγος), Κομόλοφ (61’ Μάνος), Μπεν, Γκονζάλβες. 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Στ. Βεργέτης): Ερνάντες, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Εντό, Κουρμπέλης (86’ Κάφα), Ουσέρο, Τσαμπούρης, Ναβάρο (72’ Μουνάφο), Ντε Μπλάσις, Χουάνμα (77’Βάλντο).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ «Κ» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 14/04…