ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 867 φορές

Από τα κρισιμότερα ματς της ιστορίας της!

Φινάλε έχουμε σήμερα στον φετινό μαραθώνιο της Super League, με τη «Βασίλισσα του βορρά» να δίνει ένα από τα κρισιμότερα ματς της ιστορίας της, υποδεχόμενη στις 7 το απόγευμα τον δυνατό Αστέρα Τρίπολης!

Η νίκη και η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι κάτι παραπάνω από μονόδρομος για τους Βεροιώτες προκειμένου να «σφραγίσουν» την παραμονή στην κατηγορία και σε αυτή την προσπάθεια θα έχουν συμπαραστάτες τους φιλάθλους τους, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρόν στις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου και να αποτελέσουν τον 12ο παίκτη των «κυανέρυθρων».

Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε οι οργανωμένοι φίλοι της ομάδας ετοιμάζουν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με πολλά χαρτάκια, κορδέλες, σημαίες κλπ., θέλοντας και αυτοί από την πλευρά τους να βοηθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα να φτάσει στην παραμονή -για τρίτη συνεχόμενη σεζόν- στα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ένα και μοναδικό σενάριο για τη ΒΕΡΟΙΑ!

Αρκετά είναι τα σενάρια για την κατάσταση που επικρατεί στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ, αναφορικά με το ποια θα είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει τον Άρη στην χαμηλότερη κατηγορία και ποια θα «μπλέξει» στον αγώνα μπαράζ με τον τρίτο της Football League, ωστόσο στη ΒΕΡΟΙΑ έχουν στο μυαλό τους ένα και μοναδικό σενάριο.

Ποιο είναι αυτό; Να νικήσει η ομάδα τον Αστέρα Τρίπολης, που όπως πληροφορούμαστε μόνο αδιάφορος δεν θα έρθει στην πρωτεύουσα της Ημαθίας και ταυτόχρονα να μην κερδίσει ο Απόλλων Σμύρνης στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Ολυμπιακό, στην αποψινή φιέστα του «θρύλου» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σε αυτή την περίπτωση η «Βασίλισσα» θα παραμείνει οριστικά στην κατηγορία και δεν θα την ενδιαφέρει καθόλου το αποτέλεσμα της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό, αφού θα φτάσει τους 38 βαθμούς αφήνοντας πίσω της στην 17η θέση τον Απόλλωνα, ενώ θα αποφύγει και την 16η θέση που οδηγεί στο μπαράζ μιας και έχει καλύτερο συντελεστή σε τριπλή ισοβαθμία με Ξάνθη, Πανιώνιο ή Ξάνθη, Πλατανιά.

Αρνητική η παράδοση…

Για όγδοη φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι Αστέρας Τρίπολης και ΒΕΡΟΙΑ, με την παράδοση να ευνοεί τους Αρκάδες, αφού μετράνε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ έχουν ηττηθεί μόλις μία φορά στην πρωτεύουσα της Ημαθίας.

Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων έγινε στη Βέροια στις 7 Ιανουαρίου 2007 για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας και έχει μείνει στην ιστορία, γιατί ο τερματοφύλακας του Αστέρα Γιάννης Συμεωνίδης απέκρουσε δύο πέναλτι διατηρώντας το 0-0, ενώ ήταν και το προπονητικό ντεμπούτο του Βραζιλιάνου Πάουλο Κάμπος στην τεχνική ηγεσία του Αστέρα. Προπονητής της «Βασίλισσας» σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Στέφανος Γαιτάνος.

Στις 20 Μαΐου 2007 ο Αστέρας κέρδισε στην Τρίπολη με 2-0 (Ιωάννου 16’ 43’) κάνοντας σημαντικό βήμα για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Προπονητής του Αστέρα ο Βραζιλιάνος Πάουλο Κάμπος και της ΒΕΡΟΙΑΣ ο Δημήτρης Καλαιτζίδης.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2007 στη Βέροια, ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε την μία και μοναδική του ήττα με 1-0 (Δ. Σαμαράς 44’). Προπονητής του Αστέρα ο Βραζιλιάνος Πάουλο Κάμπος και της ΒΕΡΟΙΑΣ ο Γιάννης Ματζουράκης.

Στις 30 Μαρτίου 2008 ο Αστέρας κέρδισε στην Τρίπολη 2-0 (Τσέζαρεκ 6’ 60’). Προπονητής του Αστέρα σε αυτό το παιχνίδι ο Παναγιώτης Τζαναβάρας και της ΒΕΡΟΙΑΣ ο Λεωνίδας Υφαντίδης.

Στις 21 Οκτωβρίου 2012 ο Αστέρας κέρδισε στην Τρίπολη 3-0 τη ΒΕΡΟΙΑ (Περόνε 51’ 69’ Ντε Μπλάσις 67’) με την ιστορία να επαναλαμβάνεται, καθώς για τρίτο παιχνίδι στην Τρίπολη παίκτης του Αστέρα σημείωσε δύο τέρματα (Ιωάννου, Τσέζαρεκ οι προηγούμενοι) στη νίκη επί της «Βασίλισσας». Προπονητής του Αστέρα ο Σάκης Τσιώλης και της ΒΕΡΟΙΑΣ ο Νίκος Καρύδας.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2013 ο Αστέρας κέρδισε για πρώτη φορά στη Βέροια με 2-1 (Ράγιος 43’ Λένσε 90’-75’ Ορέστες). Προπονητής του Αστέρα ο Σάκης Τσιώλης και της ΒΕΡΟΙΑΣ ο Δημήτρης Καλαιτζίδης.

Τέλος, στις 22 Δεκεμβρίου 2013 οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Προπονητής του Αστέρα ο Στάικος Βεργέτης και της ΒΕΡΟΙΑΣ ο Ράτκο Ντόστανιτς.