ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1027 φορές

Μπεν(ει) δυνατά για παραμονή η "Βασίλισσα"!!

Άλλο ένα σπουδαίο τρίποντο πήρε η «Βασίλισσα του βορρά» στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην Σούπερ Λιγκ.

Οι «κυανέρυθροι», με χατ τρικ του κορυφαίου Μπεν επικράτησαν με 3-0 της Καλλονής στο Ολυμπιακό στάδιο και βγήκαν μετά από καιρό από την δυάδα του υποβιβασμού, κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα για την σωτηρία τους!

Αγωνιστικά, η «Βασίλισσα» ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και στο 5’ λίγο έλλειψε να συμβεί αυτό όταν ο Μπαργκάν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ που επιχείρησε με το εξωτερικό ήταν αδύναμο και έδωσε την δυνατότητα στον αντίπαλο γκολκίπερ να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.

Μετά το 10λεπτο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν κάπως τον ρυθμό, χωρίς ωστόσο να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Καντιμοίρη, με εξαίρεση ένα σουτ του Λεοζίνιο στο 13’ που κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα της «Βασίλισσας».

Στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε και πάλι, με τους Βεροιώτες να έχουν δύο πολύ καλές στιγμές, στο 37’ με το σουτ του Μπαργκάν να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χογκ και ένα λεπτό αργότερα με την κεφαλιά του Βεργώνη από το ύψος της μικρής περιοχής να φεύγει άουτ!

Τελικά οι προσπάθειες των «κυανέρυθρων» καρποφόρησαν στο 43’ όταν ο Καλτσάς έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Μπεν, εκείνος με όμορφη ατομική ενέργεια απέφυγε τον Ζακουανί και πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 1-0!

Στην επανάληψη οι παίκτες του Ντόστανιτς μπήκαν και πάλι δυνατά και στο 51’ έφτασαν μια ανάσα από το 0-2, αλλά το σουτ του Γκονσάλβες από τα δεξιά μέσα από την περιοχή αποκρούστηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα οι ισορροπίες άλλαξαν με τη ΒΕΡΟΙΑ να μείνει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σισοκό, ο οποίος ως τελευταίος παίκτης ανέτρεψε τον Μανούσο λίγο πριν μπει στην περιοχή!

Το φάουλ εκτέλεσε ο Λεοζίνιο με τη μπάλα να κοντράρει την τελευταία στιγμή σε σώματα αμυντικών και να απομακρύνεται.

Ο Ντόστανιτς βλέποντας την Καλλονή να πιέζει, πέρασε στο ματς τον Τραπ στην θέση Γκονσάλβες, γυρίζοντας στα στόπερ τον Οστοϊτς.

Στο 55’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση, αλλά το πλασέ του Λεοζίνιο βρήκε σε πόδια και κατέληξε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Καντιμοίρη!

Στο 63’ το σουτ του Λεοζίνιο από τον άξονα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της ΒΕΡΟΙΑΣ και δύο λεπτά αργότερα νέο σουτ του ίδιου παίκτη απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο γκολκίπερ της «Βασίλισσας».

Η Καλλονή συνέχισε να πιέζει και στο 73’ ο Λεοζίνιο έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά στην «καρδιά» της Βεροιώτικης άμυνας αλλά ο Καντιμοίρης πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση κρατώντας το μηδέν!

Κόντρα στη ροή του αγώνα οι Βεροιώτες «χτύπησαν» στην κόντρα στο τελευταίο δεκάλεπτο και πέτυχαν δύο ακόμη τέρματα, καθαρίζοντας το παιχνίδι και φτάνοντας στην κατάκτηση των τριών υπερπολύτιμων βαθμών!

Στο 84’ η ΒΕΡΟΙΑ κέρδισε πέναλτι όταν ο Μπεν ανατράπηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ και ο Γάλλος επιθετικός ευστόχησε από τα 11 βήματα γράφοντας το 0-2, ενώ στο 85’ ο Καλτσάς σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Χογκ απέκρουσε προσωρινά και η μπάλα κατέληξε στον Μπεν που σε κενή εστία έγραψε το τελικό 0-3!

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γ. Ματζουράκης): Χογκ, Ζακουάνι, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά (87' Χωριανόπουλος), Μαρσέλο (74' Φουρλάνος) , Μανούσος, Ποντάνι (83' Καζάκης), Γιονάν Γκαρσία, Περόνε.

ΒΕΡΟΙΑ (Ρ. Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Σιόντης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Σισοκό, Όστοιτς, Βεργώνης, Μπεν (87' Μπάρμπας), Μπαργκάν (83' Παυλίδης), Καλτσάς, Γκονσάλβες (56' Τραπ).