ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1527 φορές

Να πάρει πρωτοβουλίες και όχι να τηρεί «σιγή ιχθύος» ο Σύλλογος Παλαιμάχων

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙ «ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ» ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ  ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ».  ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Έχουμε αναφερθεί από την ημέρα που η ΒΕΡΟΙΑ αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, γράφοντας μία μαύρη σελίδα της ιστορίας της, τις προσπάθειες που καταβάλουν κάποιοι άνθρωποι, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει ο σύλλογος και να μην σημάνει το οριστικό τέλος της διαδρομής του στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Το Σάββατο ο έμπειρος συνάδελφος Νίκος Καμπούρης, μέσα από την στήλη του ΑΠΟΨΗ σε τοπική εφημερίδα, αναφέρθηκε σε αυτή την κατάσταση της ΒΕΡΟΙΑΣ και τι θα πρέπει να γίνει ώστε να τελεσφορήσουν οι προσπάθειες που γίνονται μεμονωμένα, καλώντας τον σύλλογο παλαιμάχων της να παίξει ρόλο θεματοφύλακα της «Βασίλισσας», από την στιγμή που ο ΓΑΣ είναι ανενεργός εδώ και 12 χρόνια.

Συμφωνούμε απόλυτα με την άποψή του, ότι συλλογικά μπορεί να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα και μάλιστα πιο γρήγορα.

Άλλωστε αυτό φάνηκε στο πρόσφατο παρελθόν, με την προσπάθεια που έγινε από μία ομάδα ανθρώπων, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Στέφανος Γαιτάνος και στο κάλεσμα της έφερε στο ίδιο τραπέζι το ν Δήμο Βέροιας, επιχειρηματίες, φιλάθλους, παλαιμάχους. Μπορεί να μην σώθηκε η παρτίδα, αφού τελικά είχαμε τη ν αποχώρηση από το πρωτάθλημα, όμως έγινε ένα βήμα, τόσο με την συνεύρεση αυτών που προαναφέραμε, όσο και με τις απόψεις που εκφράστηκαν σε αυτή την συνάντηση.

Μία από αυτές, η οποία μάλιστα εξέφραζε την πλειοψηφία των παρευρισκομένων, ήταν να συνεχίσει η άτυπη επιτροπή σωτηρίας, ανεξαρτήτου παραμονής ή όχι της ομάδας στην κατηγορία, την προσπάθειά της να δημιουργηθεί ένας νέος σύλλογος που θα φέρει το όνομα και τα χρώματα της ΒΕΡΟΙΑΣ. Αυτό όμως δεν είχε συνέχεια, με αποτέλεσμα μεμονωμένα κάποιοι άνθρωποι, όπως ο Γιώργος Χατζάρας, να προσπαθούν να υλοποιήσουν την απόφαση που πάρθηκε σε εκείνη τη συνάντηση πριν το τελευταίο παιχνίδι στο πρωτάθλημα με τον Παναργειακό.

Προσπάθεια που μέχρι τώρα εξασφάλισε τον ΑΦΜ ομάδας που από τη νέα αγωνιστική περίοδο, κατά πάσα πιθανότητα θα αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική, αν τερματίσει πρώτη στο πρωτάθλημα της Ένωσης που συμμετέχει.

Επίσης έχει γίνει επαφή με εκπρόσωπο Βεροιώτη επιχειρηματία, προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής της όλης προσπάθειας απο τώρα, με τους δικούς του ανθρώπους και Νομικό επιτελείο, το οποίο ιδιαίτερα στην παρούσα φάση είναι απαραίτητο.

Σίγουρα τα βήματα θα ήταν πιο γρήγορα, αν μπροστάρης αυτής της προσπάθειας έμπαινε

ένας φορέας, ή ένας σύλλογος. Και τέτοιος δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Σύλλογο Παλαιμάχων της «Βασίλισσας».

Εδώ λοιπόν τίθεται το ερώτημα: Που είναι οι παλαίμαχοι της ΒΕΡΟΙΑΣ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η ομάδα τους; Ενώ σε άλλες ομάδες που βρέθηκαν στην ίδια δεινή θέση που βρίσκεται η «Βασίλισσα», οι παλαίμαχοί τους ήταν μπροστάρηδες στη προσπάθεια ανασυγκρότησης, ή σωτηρίας τους , όπως τελευταία οι του Ηρακλή, οι δικοί της παλαίμαχοι σε αυτήν την κρίσιμη καμπή της ιστορίας της είναι απόντες. Αποφεύγουν να πάρουν πρωτοβουλία, τηρούν σιγή ιχθύος.

Στο παρελθόν οι Βεροιώτες παλαίμαχοι  όταν η ομάδα χρειάστηκε βοήθεια, όπως τις περιόδους της αρχής της δεκαετίας του 2000,  που έχανε την μία κατηγορία μετά την άλλη, λόγω του ανελέητου κυνηγητού από την παράγκα της εποχής εκείνης. Τότε οι παλαίμαχοι συμμετείχαν στη ν προσπάθεια διάσωσης, άσχετα εάν αυτή δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Ελπίζουμε πως έστω και τώρα ο σύλλογος των παλαιμάχων θα δραστηριοποιηθεί και θα βοηθήσει. Άλλωστε ποτέ δεν είναι αργά.