• ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 975 φορές

Έφυγε ο «μεγάλος» Βασίλης Τσαμήτρος!

Έφυγε σε ηλικία 73 ετών, χτυπημένος από την επάρατη νόσο, ο μεγαλύτερος πρόεδρος της σύγχρονης ιστορίας της «Βασίλισσας του βορρά», ο Βασίλης Τσαμήτρος.

Ο εκλιπών, που από μικρό παιδί ήταν φίλαθλος της ομάδας, ανέλαβε την προεδρία της το 1993 μαζί με τον Αντώνη Αλεξιάδη και μετά από 2 χρόνια συνέχισε μόνος του, οδηγώντας τη ΒΕΡΟΙΑ σε σπουδαίες επιτυχίες.

Ανέβασε την ομάδα στην Α’ Εθνική το 1996, στην οποία παρέμεινε για 3 χρόνια πετυχαίνοντας ιστορικές νίκες όπως αυτές επί της Α.Ε.Κ. στη Ν. Φιλαδέλφεια και επί του Ολυμπιακού σε Βέροια και Καραϊσκάκη.

Είχε την καρδιά να τα βάλει με το κατεστημένο εκείνης της εποχής και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δεχθεί η ομάδα έναν ανελέητο πόλεμο και να βρεθεί μέσα σε λίγα χρόνια από τα σαλόνια στα… αλώνια!

Ήταν ο μοναδικός πρόεδρος που έφερε στη «Βασίλισσα» τόσα μεγάλα ονόματα παικτών, με πρώτο και καλύτερο τον ρώσο διεθνή Όλεγκ Προτάσοφ και τους Τάσο Μητρόπουλο, Γιώτη Τσαλουχίδη, Μηνά Χαντζίδη, Στέφαν Στόικα κ.α.

Επί της θητείας του μάλιστα η ΒΕΡΟΙΑ έδωσε αρκετούς παίκτες σε μεγαλύτερες ομάδες (Κατσαβός, Κελπέκης, Κουλακιώτης, Πουρσαϊτίδης κ.α.) αποσπώντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Επίσης, επί προεδρίας του έγινε το προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ στο Ταγαροχώρι.

Το σίγουρο είναι ότι ο Βασίλης Τσαμήτρος, που μέχρι τέλους παρακολουθούσε και ενδιαφερόταν για την πορεία της αγαπημένης του «Βασίλισσας», θα μείνει για πάντα στις μνήμες των φίλων της ομάδας σαν ένας από τους πιο επιτυχημένους προέδρους που πέρασαν από αυτήν.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί στην Ιερά Μητρόπολη Βέροιας και σίγουρα θα τον συνοδεύσουν πολλοί φίλαθλοι και παλιοί παράγοντες, παίκτες και προπονητές της ομάδας στην τελευταία του κατοικία.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…