ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΒΕΡΟΙΑ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 1389 φορές

Έχασε από διαιτησία, ατυχία και… Ολυμπιακό!

Μαγική εικόνα αποτελεί το βαρύ 5-0 με το οποίο έχασε η «Βασίλισσα» από τον Ολυμπιακό στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας.

Η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος και σε αυτό το διάστημα έφτασε 2-3 φορές πολύ κοντά στο γκολ, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τους «ερυθρόλευκους».

Στην επανάληψη ωστόσο άλλαξαν τα πάντα. Οι Βεροιώτες έκαναν δύο γρήγορες αλλαγές λόγω τραυματισμού, μένοντας στον αγωνιστικό χώρο με άμυνα… ανάγκης!

Αυτό το εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχοντας και την βοήθεια της διαιτησίας (οφσάιντ το πρώτο γκολ), έφτασε σε τρία γρήγορα γκολ και καθάρισε το παιχνίδι.

Στο πρώτο μέρος οι Βεροιώτες μπήκαν πολύ δυνατά και μόλις στο 4’ ο Ρομπέρτο έδιωξε δύσκολα το σουτ του Βεργώνη.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο 45λεπτο χωρίς ωστόσο να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Καντιμοίρη, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Πέρεζ στο 25’ που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον γκολκίπερ της «Βασίλισσας».

Στον αντίποδα οι «κυανέρυθροι» ήταν πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα και στο 29’ έφτασαν μια ανάσα από το 1-0 όταν ο Μάνος βγήκε μόνος απέναντι από τον Ρομπέρτο, αλλά προτίμησε να πασάρει στον Μπεν αντί να πλασάρει, με τον Μανωλά να κόβει την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή!

Στις αρχές της επανάληψης οι Βεροιώτες στάθηκαν τρομερά άτυχοι, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν δύο από τους καλύτερους παίκτες της άμυνάς τους.

Πιο συγκεκριμένα στο 50’ ο Βέρτζος και στο 57’ ο Σισοκό αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμού, περνώντας στην θέση τους οι Τζημογιάννης και Ντόγος, με τον Μπεν να περνάει αναγκαστικά στην αριστερή πλευρά της αμυντικής γραμμής!

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να αρχίσει να επισκέπτεται συχνότερα την εστία του Καντιμοίρη και μέσα σε 11 λεπτά να πετύχει τρία τέρματα, καθαρίζοντας το παιχνίδι!

Στο 59’ ο Μανιάτης σκάβει για τον Ολαϊτάν, αυτός γυρίζει για τον Ντομίνγκεζ, με τον Αργεντινό να κάνει το 0-1 με κοντινή κεφαλιά. Ωστόσο στην αρχή της φάσης ο Ολαϊτάν ήταν σε εμφανέστατη θέση οφσάιντ!!

Στο 69’ ο Ντομίνγκεζ έβγαλε τη σέντρα και ο Πέρεζ από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0 και ένα λεπτό αργότερα ο πρώην Βεροιώτης Μάικλ Ολαϊτάν πήρε την ασίστ από τον Ντομίνγκεζ (ελέγχεται για οφσάιντ) και με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καντιμοίρη για το 0-3!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 77’ έφτασε πολύ κοντά σε τέταρτο γκολ αλλά ο Ντομίνγκεζ αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση!

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλαν στο 85’ ο Μανιάτης που πέτυχε από κοντά το 0-4 έπειτα από μπαλιά του Ντομίνγκεζ και στις καθυστερήσεις ο Ολαϊτάν που με κοντινό πλασέ μετά από πάσα του Παπάζογλου έγραψε το τελικό 0-5!

Ενδιάμεσα οι «κυανέρυθροι» θα μπορούσαν να πετύχουν το γκολ της τιμής αλλά στο 86’ το δυνατό σουτ του Μπαργκάν τράνταξε το δεξί δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού!

Ο διαιτητής Αμπάρκιολης και οι βοηθοί του Σωτηρόπουλος και Κοντιζας έπαιξαν 90-10 τους φιλοξενούμενους, προκαλώντας πολλές φορές την οργή των φιλάθλων με τις υποδείξεις τους!

ΒΕΡΟΙΑ (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Βέρτζος (50’ λ.τ. Τζημογιάννης), Σιόντης, Όστοϊτς, Σισοκό (57’ λ.τ. Ντόγος), Βεργώνης, Παυλίδης, Καλτσάς (60’ λ.τ. Γκονσάλβες), Μπεν, Μπαργκάν, Μάνος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Εντινγκά, Σάμαρης (58’ Μανιάτης), Πέρεζ, Μανώλας, Μαρκάνο, Κάμπελ (71’ Ιμπαγάσα) Ντομίνγκες, Σέποβιτς (58’ Ολαϊτάν), Μπονγκ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ «ΚΕΡΚΙΔΑ» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 10/02…