ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

"Ήθελαν αποδυναμωμένη την Αγ. Μαρίνα χωρίς να γίνει δυνατός ο ΝΠΣ Βέροια 2019"

Απολογητικός, αλλά και αποκαλυπτικός, ήταν ο πρόεδρος της Αγίας Μαρίνας Ανδρέας Καλαϊτζίδης, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (14/9) στα γραφεία του συλλόγου, παρουσία του νομικού του συμβούλου Δ. Μπακάλη, του αντιπροέδρου Δ. Πελτέκη, του τεχνικού δ/ντή Κ. Γερουλίδη και του βοηθού προπονητή Χρ. Παναγιωτίδη.

Μίλησε για την ιστορική στιγμή για την ομάδα του τον Μέγα Αλέξανδρο, που την Κυριακή για πρώτη φορά στην ιστορία του, θα δώσει παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Το μεγαλύτερο όμως μέρος της συνέντευξής του, καταναλώθηκε στην προσπάθεια σύμπραξης του Μέγα με τον ΝΠΣ Βέροια 2019, ξεκινώντας από την αρχική συμφωνία με τον Αχιλλέα Μπίκα, να τρέξουν μαζί την ομάδα στην Γ΄ Εθνική, μέχρι το τελευταίο ναυάγιο αυτής της προσπάθειας.

Ενα ναυάγιο για το οποίο αποκλειστική ευθύνη, κατά την άποψή του, έχουν οι κακοί συμβουλάτορες του νυν προέδρου του ΝΠΣ Αγάπιου Αναστασιάδη, οι οποίοι τον έπεισαν πως πρέπει να αγωνιστεί στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΗ, ενώ οι ίδιοι δεν τον αφήνουν να ενισχυθεί για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, στο οποίο τελικά θα πάρει μέρος ξεκινώντας αυτή την Κυριακή. Ακόμη αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχεται ο ίδιος προσωπικά, αλλά και η ομάδα του, από τους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι ακόμη και τώρα, παραμονές έναρξης του πρωταθλήματος, ενοχλούν παίκτες του, προκειμένου να τους πάρουν στον ΝΠΣ Βέροια 2019.

Επίσης μίλησε και ο νομικός σύμβουλος Δ. Μπακάλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιδιωτικό συμφωνητικό που ήταν να συνάψουν Καλαϊτζίδης και Αναστασιάδης, κάτι που τελικά δεν έγινε αφού δεν κάλυπτε τον πρώτο.

Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Καλαϊτζίδης είπε:

"Είναι μια ιστορική στιγμή για την ομάδα μας η συμμετοχή της στη Γ’ Εθνική για πρώτη φορά. Εκτός από 3 ελλείψεις και 1 αποχώρηση παίκτη, το ρόστερ κατά πολύ έχει ολοκληρωθεί, Απότελείται από 23 παίκτες (18 Βεροιώτες και 5 από την Θεσσαλονίκη), ενώ αύριο περιμένουμε 4 παίκτες από την Αφρική, από τους οποιους θα κρατήσουμε τους δύο. Στοχος της ομάδας μας είναι η παραμονή στη Γ’ Εθνική. Οι προπονήσεις μας θα γίνονται στα γήπεδα της Αγ. Μαρίνας και της Ν. Νικομήδειας".

Στη στυνέχεια έκανε μια ανασκόπηση στην κατάκτηση του νταμπλ και στους αγώνες μπαράζ, καθώς επίσης και μια αναφορά στις επαφές που είχε με Εορδαϊκό και Αγροτικό Αστέρα για να γίνει μια σύμπραξη με μία από αυτές, προκειμένου να παίξουν στη Γ’ Εθνική με το όνομα του Μ. Αλεξ. Αγ. Μαρίνας, ενώ αυτός θα αγωνιζόταν στο Α’ τοπικό. Τόνισε όμως ότι για διάφορους λόγους –κυρίως λόγω απόστασης που είχαν να κάνουν οι παίκτες και προπονητές-  δεν προχώρησε η σύπραξη.

"Εκεί υπήρξε το μεγάλο ερώτημα, τι κάνουμε τώρα σαν Αγ. Μαρίνα", ανέφερε και συνέχισε λέγονταν ότι "τότε μίλησε με Αχιλλέα Μπίκα, με τον οποίο καταστρώσαμε και σχέδιο, ενώ είχε πρόταση να συμμετέχω και στο Δ.Σ. της Βέροιας. Οι παίκτες από την Κ19 θα μετακινούνταν στην Αγ. Μαρίνα και αυτή θα έπαιζε στο Α’ τοπικό. Δεν υλοποιήθηκε όμως αυτό λόγω της απόφασης να αποχωρήσει οικογένεια Μπίκα από ποδόσφαιρο".

Μετά αναφέρθηκε στα διαδοχικά "ναυάγια" σε ότι αφορά την προσπάθεια σύμπραξης με το ΝΠΣ Βέροια 2019, λέγοντας:

"Στην 1η Γ.Σ. του ΝΠΣ που ήμουν παρόν είχα πει ότι θα δώσω 30χιλ ευρώ από χορηγίες καθώς και όποιον παίκτη από την ομάδα μου ήθελε η Βέροια, η οποία προσπαθούσε να βγάλει διοίκηση. Και οι δύο ομάδες τελικά δήλωσαν συμμετοχή τόσο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όσο και στο Κύπελλο. Όταν στην 3η Γ.Σ. δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι, έγινε μία συνάντηση με τον Αγάπιο Αναστασιάδη και τους κ.κ. Γαλανομάτη, Γερουλίδη, Παναγιωτίδη, στο καφέ «Πλάζα» για να δούμε τις προθέσεις και το μπάτζετ, προκειμένου να τρέξει η Βέροια στη Γ’ Εθνική και η Αγ. Μαρίνα στο Α’ τοπικό. Στο 2ο ραντεβού που έγινε μετά την προσωρινή διοίκηση με τους γονείς των παιδιών από τα τμήματα υποδομών, πήραμε τη μεγάλη απόφαση με τον Αγάπιο Αναστασιάδη να αναλάβουμε τη Βέροια.

Δυστυχώς υπήρξε μια λεκτική παρεξήγηση, γιατί είπα ότι αποχωρώ από την σύμπραξη αυτή, όμως σε διάστημα 2 ωρών επικοινώνησα με τον Αγάπιο και του τόνισα ότι δεν ισχύει αυτό που του είχα πει και ότι μπορούμε να τρέξουμε το όλο σχέδιο μαζί. Αυτό έγινε άλλες δύο φορές μέχρι την συνάντηση που είχαμε την Δευτέρα στα γραφεία, δυστυχώς όμως αυτός σε διάστημα 2 ωρών άλλαξε γνώμη, επηρεαζόμενος από άτομα που είναι δίπλα του και τα οποία τον έπεισαν ότι η ομάδα πρέπει να αγωνιστεί και να ξεκινήσει την ανοδική της πορεία από το Α’ τοπικό.

Προσπάθησα να τον πείσω όμως ήταν εντελώς αρνητικός, συνεπικουρούμενος και από τους προπονητές των τμημάτων υποδομών. Τότε μου είπε ότι δεν θέλει να συμπράξει μαζί μου στη Γ’ Εθνική και ότι θα τρέξει την ομάδα στην Α’ ΕΠΣΗ. Αυτό για εμένα ήταν ανεπίτρεπτο, αφού στην σκέψη μου ήταν να κάνουμε μία δυνατή Βέροια, καθώς ήταν αδιανόητο για εμένα να αγωνιστεί η ομάδα αυτή στο τοπικό. Έτσι, θεώρησα καλό να αφοσιωθώ πλέον στον σχεδιασμό για την δική μου ομάδα, την Αγ. Μαρίνα.

Πήρα την άδεια από τους Αχιλλέα Μπίκα, Τάσο Ανθυμιάδη και Τόλη Χατζάρα να έρθουν κάποιοι ποδοσφαιριστές από την Κ19 στις προπονησεις της ομάδας μας και έτσι 10 παιδιά βρέθηκαν να ακολουθούν την προετοιμασία, ενώ αγωνίστηκαν και σε φιλικά παιχνίδια.

Αφού η Βέροια έκανε πλάνο για το τοπικό, ρωτήθηκαν αυτά τα 10 παιδιά αν θέλουν να ενταχθούν στην Αγ. Μαρίνα της Γ’ Εθνικής ή να συνεχίσουν στη Βέροια στο τοπικό. Την απόφαση όμως δεν την πήραν μόνοι τους γιατί ηθελημένα υπήρχε μια φιλολογία ότι η Αγ. Μαρίνα δεν θα αντέξει και θα τα παρατήσει κάποια στιγμή, κι έτσι θα χαθούν!

Έτσι, αφού πλέον δεν είχαμε αυτούς τους νεαρούς παίκτες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ομάδα μας, έπρεπε να στραφούμε σε κάποιους άλλους. Έκανα στοχευμένες μεταγραφές και ενίσχυσα τον «Μέγα» με έμπειρους και μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες με παραστάσεις και από επαγγελματικές κατηγορίες, τη στιγμή που η Βέροια δεν έκανε καμία κίνηση να ενισχυθεί με τους ίδιους παίκτες που τελικά πήραμε εμείς. Δεν ξέρω την λογική τους πάνω σε αυτό το θέμα. Ίσως επειδή θα έπαιζαν στο Α’ τοπικό; Μπορεί!

Την Τρίτη 5/9 ανακοινώθηκε ότι η Βέροια δεν μπορεί να παίξει Α’ τοπικό παρά μόνο στη Γ’ Εθνική. Την επόμενη μέρα δέχθηκα τηλεφώνημα από τον Α. Αναστασιάδη και μου ζήτησε να πάω στο Ταγαροχώρι, όπου με περίμενε μαζί με τους κ.κ. Καντιμοίρη, Γιοβανόπουλο, Παυλίδη, Αδαλόγλου, Παπατζίκο, Φωτιάδη, ζητώντας συνεργασία με την Αγία Μαρίνα.

Τις αγνές μου προθέσεις τις έδειξα και πάλι. Μου ζήτησαν 3-4 έμπειρους παίκτες που είχα ήδη εγώ πάρει, αν και τους είπα ότι μόνο τόσοι δεν φτάνουν για να γίνει δυνατή η Βέροια. Δώσαμε νέο ραντεβού την επόμενη μέρα στο Ταγαροχώρι, όπου πήγαμε όμως δεν βρήκαμε κανέναν! Αν και αυτοί είχαν την ανάγκη για συνεργασία, οι ίδιοι δεν ήταν εκεί!  Επικαλέστηκε ο Α. Αναστασιάδης ένα προσωπικό πρόβλημα, όμως κανένας δεν φρόντισε να μας ενημερώσει γι αυτό, δυστυχώς.

Το νέο ραντεβού κλείστηκε για την Πέμπτη στα γραφεία της Βέροιας, δηλαδή πάλι εμείς να πάμε σε αυτούς. Εκεί συναντήσαμε τους κ.κ. Αναστασιάδη, Γιοβανόπουλο, Ιωαννίδη και Παυλίδη. Συζητήσαμε για μία δυνατή Βέροια, όπως ήταν η πρότασή μου, η οποία για να το πετύχει αυτό θα έπαιρνε από εμάς τους 8 πιο έμπειρους παίκτες μας, ενώ τα νέα παιδιά θα αγωνιζόταν στην Αγ. Μαρίνα προκειμένου να πάρουν εμπειρίες από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με την προϋπόθεση ότι την χρηματοδότηση της Αγ. Μαρίνας θα την αναλάμβανα εγώ.

Δυστυχώς οι άνθρωποι της Βέροιας επέμεναν ότι ήθελαν μόνο 3 παίκτες από την Αγ. Μαρίνα. Εγώ και οι συνεργάτες μου ήμασταν κάθετα αρνητικοί, γιατί έτσι θα αποδυναμώναμε εν μέρει την Αγ. Μαρίνα και το κυριότερο δεν θα δυναμώναμε τη Βέροια όσο θα έπρεπε, για ένα πρωτάθλημα όπως είναι η Γ’ Εθνική.

Τελικά, αφού καταλήξαμε σε 6 παίκτες, συμφωνήσαμε με τον Αγάπιο να κάνουμε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ μας, στο οποίο θα αναφερόταν ότι θα αναλάμβανα εγώ την θέση του αντιπροέδρου στη διοίκηση (σε εκλογές που θα γινόταν τον Δεκέμβριο) και ότι στο 9μελές αυτό Δ.Σ. τα 3 μέλη θα προερχόταν από την Αγ. Μαρίνα και 6 από το ΝΠΣ Βέροια 2019.

Μάλιστα και οι δύο θα ρωτούσαμε τους νομικούς μας συμβούλους, αν έχει νομική ισχύ αυτό το ιδιωτικό συμφωνητικό και αν μας διασφάλιζε, κυρίως όμως εμένα.

Ο νομικός μου σύμβουλος κ. Μπακάλης, μου κατέστησε σαφές ότι δεν έχει καμία νομική ισχύ και ότι δεν μου εξασφαλίζει τίποτα. Έτσι ενημέρωσα τον Αγάπιο Αναστασιάδη ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, από την στιγμή που προέκυψε αυτό το πρόβλημα.

Αυτό που με πίκρανε είναι ότι επίτηδες κυκλοφόρησαν φήμες ότι πήρα τον λόγο μου πίσω για τρεις παίκτες που θα έδινα. Είναι κάποιοι άνθρωποι που δυστυχώς επηρεάζουν αρνητικά τον Α. Αναστασιάδη, οι οποίοι λειτουργούν λανθασμένα. Μάλιστα, άρχισαν να ενοχλούν από μόνοι τους, τους παίκτες που πήρα μεταγραφή και τους οποίους αρχικά είχα προτείνει μέσα στους 8 που θα μεταπιδούσαν στη Βέροια.

Τηλεφώνησαν στον Κουτσούκη, στον Ζούρκο, στον Τριανταφυλλίδη, στον Σούκια, στον Γιαννόπουλο, στον Ιωαννίδη, στον Μουρατίδη, προείνοντάς τους να πάνε στη Βέροια. Αυτό ήταν χτύπημα κάτω από τη μέση. Ενοχλούσαν παίκτες άλλης ομάδας που είχαν πληρωθεί από την ομάδα τους. Προς τιμήν τους τα παιδιά δεν ενέδωσαν στις προτάσεις αυτές, με εξαίρεση έναν, που θέλει αυτή τη στιγμή να πάει στη Βέροια, παραμονές αγώνα πρωταθλήματος.

Πιστεύω ότι ο Α. Αναστασιάδης, που είναι προσωπικός μου φίλος, έχει βρεθεί σε αδιέξοδο αλλά θα βρει την λύση να ενισχύσει με άλλο τρόπο τη Βέροια".

Κλείνοντας τη συνέντευξη, τον λόγο πήρε ο νομικός σύμβουλος του Ανδρέα Καλαϊτζίδη, Δημήτρης Μπακάλης που είπε τα εξής:

"Όλο το καλοκαίρι ήμουν αρωγός στην προσπάθεια του Ανδρέα, ο οποίος έχει πάθος με το χωριό σου. Σε νομικό επίπεδο κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, σε ότι αφορά την ανάμειξή του με τη Βέροια. Επιβεβαιώνω ότι ιδιωτικό συμφωνητικό που να λέει ότι θα σε κάνω αντιπρόεδρο μετά από 3 μήνες ή ότι θα σε δώσω αύριο – μεθαύριο παίκτες και υλικό, δεν έχει καμία νομική ισχύ, παρά μόνο ηθική δέσμευση. Μακάρι η Βέροια να βρει σύντομα τον δρόμο της".