ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μ. Αλεξιάδης: "Ριζική ανανέωση στη Νάουσα, θα ανέβουμε μια ή και δυο ταχύτητες"

Στην εκπομπή “PrimoSecondo στο “CityofPrimo106.1” μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της Νάουσας, Μιχάλης Αλεξιάδης, ο παλαίμαχος των “κυανόλευκων”, με σπουδαία καριέρα ως επιθετικός και σε Βέροια και Κοζάνη. 

Με σχεδόν 240 γκολ στην καριέρα του, ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ναουσαίων, με 8 τέρματα, στη χρονιά ορόσημο στην Α΄ Εθνική, τη σεζόν 1993-1994. 

Ο Μιχάλης Αλεξιάδης (έχει ασχοληθεί και με την προπονητική, διατέλεσε και πρόεδρος των παλαιμάχων) αναφέρθηκε στη νέα σελίδα, μετά τη συνεργασία με τον Αστέρα Τριποτάμου που έφερε τους Ναουσαίους στη Γ΄ Εθνική, τις άμεσες και ρεαλιστικές στοχεύσεις, τη φιλοσοφία των μεταγραφών, τον κόσμο, αλλά και το ρόλο του νεαρού, φιλόδοξου και ανερχόμενου τεχνικού, Δημήτρη Βοτάρη. 

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για το πρώτο σχόλιο και αντίδραση μετά την “επαναφορά” στη Γ΄ Εθνική για την ομάδα της Ημαθίας: “Να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του Αστέρα Τριποτάμου για αυτή τη συνεργασία, μας έδωσε την ευκαιρία να ανεβούμε ένα σκαλί παραπάνω. Σκαλί που η Νάουσα δυσκολεύτηκε τα προηγούμενα χρόνια να ανέβει. Με τη συμβολή της διοίκησης της Νάουσας και κυρίως του χρηματοδότη, Πέτρου Αραμπατζή, μέσα σε 20 μέρες καταφέραμε να αλλάξει όλος ο σχεδιασμός μας. Από πρωταθλητισμό που θα κάναμε στο Α΄ τοπικό, καταλήξαμε στη Γ΄ Εθνική, οπότε θα βάλουμε καινούριο σχέδιο για τη νέα χρονιά. Υπάρχει και ο Χρήστος Υφαντίδης, παλιά δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι εργάτης για το σωματείο μας. Υπάρχει και τεχνικό τιμ, που απαρτίζεται από πολλά άτομα και ο καθένας θα έχει το ρόλο του μέσα στην ομάδα”.

Για το αν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής για αυτή τη μεγάλη και απότομη ανατροπή στον αρχικό σχεδιασμό: “Η ομάδα ήταν ήδη πάρα πολύ πίσω. Όταν την παραλάβαμε, σε όλα τα επίπεδα, μπορώ να πω ήταν στο... μείον 10! Προσπαθούσαμε να την επαναφέρουμε, σε οργανωτικό επίπεδο, εκεί που της αρμόζει. Ήρθε αυτό το κομμάτι, δεν είναι οτι μας βρίσκει ανέτοιμους, μας βρίσκει έτοιμους. Πρέπει να προσαρμοστούμε στα καινούρια δεδομένα, μια κατηγορία που έχει ιδιομορφίες, πάρα πολλά παιχνίδια και ανταγωνιστικές ομάδες. Από τη δική μας πλευρά, εμείς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό ρόστερ. Βέβαια, είμαστε λίγο πίσω, αλλά αυτό δε μας φοβίζει. Νομίζω οτι θα κάνουμε μια πολύ καλή ομάδα. Στόχος θα είναι παράλληλα με το να μείνουμε στην κατηγορία, να βοηθήσουμε και νέα παιδιά, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια η Νάουσα”.

Για το αν προέκυψε ξαφνικά αυτό το βήμα για τη Γ΄ Εθνική, ή ήταν κάτι που συζητούσαν καιρό και προετοίμαζαν το έδαφος ήδη: “Απ' ότι ξέρω, η πρόταση είχε γίνει και στην παλιά διοίκηση και επανήλθε και στην καινούρια. Το αποδεχτήκαμε, γιατί νομίζω οτι θα κερδίσουμε και χρόνο και χρήμα, με όλη αυτή τη συνεργασία που θα γίνει. Ευχαριστούμε τον κ. Τσαχουρίδη, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα και όλους τους νομούς είναι σε ένα τέλμα. Η Νάουσα είχε βαλτώσει αρκετά. Τα προηγούμενα χρόνια, ό,τι παιχνίδι γινόταν με τη Νάουσα ήταν ένα ντέρμπι. Και οπωσδήποτε όλες οι ομάδες έκοβαν βαθμούς και αναγκαστικά η Νάουσα κάποια στιγμή έχασε 2,3 και 4 χρόνια για να κατορθώσει να ανέβει στη Γ΄ Εθνική"

Για τη νέα σελίδα που ανοίγεται και αν εντέλει είναι μόνοι στο σχεδιασμό, χωρίς την σύμπραξη στελεχών του Αστέρα Τριποτάμου: “Απ' ότι ξέρω θα είμαστε μόνοι μας, ήδη έχουν υπογραφεί τα συμφωνητικά αυτά. Η Νάουσα οδηγείται με το καινούριο σχήμα. Εμείς θα ακολουθήσουμε τον Τριπόταμο και σε ένα χρόνο από τώρα θα γίνει η καινούρια ονομασία του ΦΑΣ Νάουσα. Όπως έγινε και με αρκετές ομάδες, με τη συγχώνευση που έκαναν”.

Για τον άμεσο στόχο, οργάνωσης και συγκρότησης ανταγωνιστικού ρόστερ και το αν προλαβαίνουν ή θεωρεί οτι έχουν αργήσει και έχασαν πολύτιμο χρόνο: “Οι στόχοι είναι πολύ νωρίς να καθοριστούν, θα εξαρτηθεί και από τις μεταγραφές που θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Στόχος είναι να αναδείξουμε και νέα ταλέντα, η Νάουσα παραδοσιακά βγάζει ποδοσφαιριστές, από την εποχή τη δική μου. Σε αυτό το κομμάτι θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού ήδη έχουμε πάρει γύρω στους 5 παίκτες, περίπου 16 ετών, οι οποίοι θα φανούν και στην πορεία, τους πιστεύουμε πάρα πολύ”.

Για τη “χρυσή” φουρνιά, του 1993-94, που έπαιξε στην Α΄ Εθνική, παρόντος του ίδιου: “Τι να πούμε για εκείνη την εποχή. Εκείνη η ομάδα ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Ήμασταν μια οικογένεια, αναδείχτηκαν πολλά ταλέντα. Υπήρξε χημεία των ποδοσφαιριστών και συνέπεια από τη διοίκηση, που είχε ως αποτέλεσμα να αναδείξει πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Εκεί κάπου κάτι δεν πήγε καλά και δε μπόρεσε να σταθεροποιηθεί αυτό που χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά νομίζω οτι αυτή τη στιγμή θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι ανάλογο της ιστορίας της Νάουσας. Και ο Κώστας Κωτσόπουλος (σ.σ. επιθετικός Ατρομήτου) είναι από τα καινούρια παιδιά που βγήκαν πιο πρόσφατα από την ομάδα και είναι πολύ λυπηρό που μόνο ένας παίκτης βγήκε από τα σπλάχνα της και μπόρεσε να φτάσει τόσο ψηλά. Η Νάουσα και ο κόσμος της, που έχει ήδη ξεσηκωθεί, βοηθά σε πολλά πράγματα. Περιμένουμε να βγουν τα διαρκείας, για να τα δώσουμε μέσα στην πόλη. Να υπάρξει αυτή η σπίθα, που θα πυροδοτήσει τη φωτιά, που λέγεται ομάδα της Νάουσας”.

Για το αν μπορεί εύκολα η διοίκηση να προσαρμοστεί στα οικονομικά δεδομένα και τις αυξημένες ανάγκες της Γ΄ Εθνικής: “Δίπλα μας έχουμε αυτό που χρειαζόμαστε, είναι ο Πέτρος Αραμπατζής, ο κύριος χρηματοδότης. Δίπλα του είναι η διοίκηση του Θεόφιλου Τεληγιαννίδη, που απαρτίζεται από νέους ανθρώπους. Και όλο αυτό το πράγμα αυτή τη στιγμή τρέχει και νομίζω οτι θα το πετύχουμε”.

Για τη φιλοσοφία μεταγραφών, αν αφορούν κυρίως “νέο αίμα”, ή παίκτες με παραστάσεις στην κατηγορία: “Θα γίνει ένα μείγμα, από νεαρούς ποδοσφαιριστές, κυρίως από εδώ. Βλέπουμε κάθε ταλέντο που θα μας προτείνουν, δεν αφήνουμε τίποτα. Αξιολογείται από τους προπονητές και οδηγείται να μπει μέσα στα σπλάχνα της ομάδας. Οπωσδήποτε θα χρειαστούν και έμπειροι παίκτες, είναι μια κατηγορία απαιτητική και κυρίως φέτος που έχει πολλά παιχνίδια. Όπως εξελίχθηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι παίκτες στη Γ΄ Εθνική. Δε μπορεί να τους απορροφήσει ούτε η Σούπερ Λιγκ 2, ούτε η Σούπερ Λιγκ 1, που έχει γεμίσει με ξένους ποδοσφαιριστές. Οπότε πηγαίνουν στις μικρές κατηγορίες, έχει δυναμώσει πάρα πολύ η Γ΄ Εθνική”.

Για το πόσοι παίκτες περίπου θα μείνουν από το τοπικό και για τις εθνικές κατηγορίες: “Κρατήσαμε γύρω στα 6 παιδιά, έχει γίνει μια ριζική ανανέωση στην ομάδα. Όπως έχω πει ξανά, η ομάδα μας θα ανέβει μια ταχύτητα, ακόμα και δυο. Τα παιδιά που ήταν, ήταν για να παίξουν στο τοπικό. Αυτή τη στιγμή χτίζουμε κάτι διαφορετικό και ελπίζω και εύχομαι αυτό να πετύχει. Ήδη είμαστε σε διαδικασία, σχεδόν καθημερινά κλείνουμε ποδοσφαιριστές. Και είμαι χαρούμενος που έχουμε πάρα πολλές προτάσεις. Θα ανακοινώνονται τις επόμενες μέρες τα ονόματα, είμαστε σε διαπραγματεύσεις”.

Για το τι θα τους ικανοποιούσε ως στόχος: “Είπαμε οτι είναι η παραμονή, θέλουμε αρκετή δουλειά για να γίνει, γιατί είμαστε μια νέα ομάδα, να βρει τη χημεία της μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα, αν προκύψει κάτι άλλο, θα το δούμε στην πορεία, δε μπορούμε να το προκαθορίσουμε ακόμα. Κυρίως εμείς, στοχεύουμε στο να βγάλουμε ποδοσφαιριστές μέσα από αυτή τη διαδικασία, που θα πάνε σε μεγαλύτερες κατηγορίες”.

Για την επιλογή του Δημήτρη Βοτάρη για τον πάγκο (πέρυσι στην Κ19 του Αλμωπού Αριδαίας), ένα νεαρό, φιλόδοξο και ανερχόμενο τεχνικό, που δουλεύει με νεαρούς και αναδεικνύει παίκτες, φιλοσοφία που δείχνει να συνάδει με τη δική τους: “Δεν έγινε τυχαία η επιλογή, γνωρίζω και εγώ τη δουλειά του. Σε όλο αυτό το οικοδόμημα πιστεύω οτι θα παίξει μεγάλο ρόλο. Του δίνεται και εκείνου η ευκαιρία να αποδείξει το ταλέντο του στην προπονητική, γιατί η Νάουσα είναι μια ιστορική ομάδα”.

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο της Νάουσας: “Τον ξέρω και τον έχω ζήσει προσωπικά τον κόσμο, τα πρώτα δείγματα μετά από πολλά χρόνια είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η πόλη έχει ξεσηκωθεί. Θα έχουμε και τους φιλάθλους μας στο γήπεδο και αυτή είναι η ουσία, να δει ο κόσμος όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο”.

πηγή: soccerpractor.blogspot.com