ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • Γ' ΕΘΝΙΚΗ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 2320 φορές

Νέο πλήγμα για το ποδόσφαιρο της Βέροιας - Αποχωρεί ο πρόεδρος του Αστέρα Τριποτάμου Γ. Τσαχουρίδης!

Νέο πλήγμα για το Βεροιώτικο και κατ' επέκταση για το Ημαθιώτικο ποδόσφαιρο, μιας και αποχωρεί ο ισχυρός άνδρας του Αστέρα Τριποτάμου, Γιώργος Τσαχουρίδης!

Ο πρόεδρος και χρηματοδότης της Βεροιώτικης ομάδας, φεύγει πικραμένος από το ποδόσφαιρο έχοντας μόλις έναν χρόνο ενασχόλησής του με αυτό και στην ανακοίνωσή του εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Έτσι, θα πρέπει να θεωρούμε αβέβαιο το μέλλον του πρωταθλητή της ΕΠΣ Ημαθίας, αφού ο Γιώργος Τσαχουρίδης ήταν ο μοναδικός αιμοδότης της ομάδας!

Αναλυτικά η δήλωσή του αναφέρει:

"Η απόφαση μου να ηγηθώ μιας καινούριας προσπάθειας στο σωματείο του Αστέρα Τριποτάμου ενείχε από την αρχή πολλούς κινδύνους και μεγάλο προσωπικό και οικονομικό κόστος. 

Η κρισιμότητα, όμως, των στιγμών, αλλά και οι κίνδυνοι που ελλόχευαν ώστε να μείνει ο Αστέρας ακέφαλος διοικητικά δεν μου επέτρεπαν να μείνω αμέτοχος όντας συναισθηματικά δεμένος με το χωριό. Το διακύβευμα για το μέλλον του Σωματείου  ήταν τεράστιο, ή κάποιος έπρεπε να αναλάβει τα ηνία ή να μείνει η ομάδα εκτός πρωταθλήματος στην Α Ερασιτεχνική κατηγορία της Ημαθίας. 

Για αυτό το λόγο, από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας μου απηύθυνα προσκλητήριο συσπείρωσης και συνεννόησης στους ανθρώπους του χωριού. Μίλησα για μια μοναδική ευκαιρία  να αλλάξουμε τα δεδομένα στην κατηγορία αφήνοντας στην άκρη όλα όσα δημιουργούν συνθήκες διχασμού και να φτιάξουμε ένα σύνολο που θα ήταν κάτι μοναδικό για δεδομένα του Νομού, όπως και έγινε. 

Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, η ώρα αυτή δεν είχε έρθει ακόμη.

Δεν είναι σκοπός μου να κατηγορήσω κανέναν ή να επιρρίψω συγκεκριμένες ευθύνες. Προφανώς, υπάρχει μια διαφορά αντίληψης για το ποδόσφαιρο ανάμεσα σε μένα και σε εκείνους που τους ενδιαφέρει μόνο η αίγλη του πρωταθλητή και οι φωτογραφίες με τα τρόπαια.

Σε μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες, κατακτώντας αήττητος ως πρόεδρος πρωτάθλημα, κύπελλο και άνοδο στην επόμενη κατηγορία κατάλαβα ότι και πριν αλλά και τώρα είμαι μόνος μου.

Η ομάδα δεν στηρίχθηκε πέρα από τις δυνάμεις της οικογένειάς μου σε κανένα επίπεδο. Απόντες όλοι, αφήνοντας έναν άνθρωπο καθημερινά να ματώνει ώστε να έρθουν τα αποτελέσματα που ευτυχώς με έκαναν υπερήφανο. 

Χωρίς γήπεδο, δίχως καμία βοήθεια από τους τοπικούς άρχοντες, με ένα σωρό εμπόδια, καταφέραμε μέσα σε επτά μήνες να κατακτήσουμε εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου όλους τους στόχους που είχαμε θέσει από την αρχή.

Όσο κάποιοι συνειδητά συνεχίζουν να απαξιώνουν την φετινή προσπάθεια του Αστέρα Τριποτάμου συμβάλλοντας με την στάση τους στη διατήρηση ενός τοξικού κλίματος, άνευ λόγου και αιτίας, εκτίθενται στα μάτια των  φιλάθλων της Ημαθίας . Το μόνο θύμα είναι το ίδιο το σωματείο και το ίδιο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Κανένας άλλος.

Όλη τη χρονιά κάποιοι κρύβονταν και λειτουργούσαν παρασκηνιακά, πίσω από την έννοια την οποία αποκαλούν γενικά ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά πρόκειται για μία κατάσταση όπου τη μια το ποδόσφαιρο της Ημαθίας ελέγχεται από τον έναν, την άλλη από τον άλλον. Σκοτεινές φιγούρες που λειτουργούν με τρίπτυχο: Διαλέγω τους διαιτητές που θέλω, ορίζω ποιόν θα αφήνω να μιλάει και ποιον όχι και αν τολμήσεις να μιλήσεις τιμωρείσαι με πρόστιμα τα οποία πληρώνεις δυστυχώς από την τσέπη σου. Συνάντησα πρωτόγνωρα πράγματα σε ό,τι αφορά τα γήπεδα του Νομού. Οι αγωνιστικοι χώροι του Δήμου έγιναν τσιφλίκια κάποιων παραγόντων που με ομάδες- φάντασμα, κρατούν σε ομηρία τα γήπεδα του Δήμου. Αυτή η κατάσταση απωθεί όποιον θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με τα αθλητικά δρώμενα του τόπου. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

Αποχωρώ από την προεδρία του Αστέρα Τριποτάμου. Αποχωρώ γενικότερα από το ποδόσφαιρο.

Αποχωρώ από τον Αστέρα Τριποτάμου γιατί δεν ανταποκρίθηκε ο κόσμος που αγαπάει το ποδόσφαιρο σε κανένα επίπεδο, η ομάδα αγωνίστηκε εντός έδρας σε αγώνες μπαράζ ανόδου για πρώτη φορά στην ιστορία της και την παρακολούθησαν 29 άνθρωποι. Με αυτά τα δεδομένα κανένα σωματείο δεν μπορεί να είναι βιώσιμο οικονομικά εκτός εάν υπάρχει κάποιος που βάζει πάντα το χέρι στην τσέπη. Στην προκειμένη περίπτωση εγώ και η οικογένειά μου δεν πρόκειται να μπούμε στο μέλλον σε καμία τέτοια διαδικασία.

Δεν περιμένω τίποτα πλέον. Δεν ελπίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Δεν με ενδιαφέρει ποιοι θα πειστούν από τα λεγόμενά μου, καθώς ο κύκλος μου έκλεισε. Όλοι όσοι θα με βρίσουν ή θα  κατηγορήσουν εμένα και τους συνεργάτες μου, προφανώς ζούσαν σε άλλη χώρα όταν κατακτήσαμε το Kύπελλο, όταν κατακτησαμε το πρωτάθλημα, όταν παίξαμε στους ομίλους των μπαράζ ανόδου. Προφανώς έλειπαν σε χώρα μακρινή, όταν όλος ο νομός υποκλίθηκε στην ποιότητα της ομάδας που σε χαλεπούς καιρούς ήταν ένα ποδοσφαιρικό αριστούργημα. 

Όσο κι αν με πλήγωσαν κάποιες συμπεριφορές, δεν κακολογώ κανέναν. Όμως, δεν θα απολογηθώ κιόλας!

Την ομάδα την αγάπησα, θα συνεχίσω να την παρακολουθώ και να τη βοηθάω όχι όμως οικονομικά. Στήριξα τον Αστέρα Τριποτάμου με τις οικονομίες μίας ζωής και όχι με χρήματα που περίσσευαν ή που έτρεχαν από τα μπατζάκια.

Αποχωρώ δίχως να αφήνω καμία οικονομική υποχρέωση και κανένα βάρος, αφήνω και φορολογικά τακτοποιήμενο το σωματείο. Είμαι επίσης διατεθειμένος να παραχωρήσω τον Αστέρα Τριποτάμου σε όποιον το επιθυμεί.

Από την ερχόμενη Δευτέρα τελώ υπό παραίτηση.

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργαστήκαμε,  παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που συναντήσαμε. 

Πιστεύω ότι δεν αδίκησα κανέναν.

Λειτούργησα πάντοτε με μετριοπάθεια, υπηρετώντας θεσμικά το ρόλο μου ως πρόεδρος, με σεβασμό προς όλους ανεξαιρέτως και επιδίωξα το καλύτερο, δεδομένων και των συνθηκών διότι η παραγοντικη μου εμπειρία ήταν μηδαμινή.

Οι ομάδες χρειάζονται σύμπνοια, στρατηγικό σχεδιασμό, όραμα και αποφάσεις που βασίζονται σε μελέτες και δεδομένα, για να κάνει βήματα προόδου, άποψη που εξέφρασα πολλές φορές σε όλους όσους γνώρισα τους λίγους αυτούς μήνες που ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο. 

Εύχομαι να υπάρξουν άνθρωποι που θα αναλάβουν την ομάδα και δεν θα πάει στράφι όλη η προσπάθεια που έγινε από μένα και τους συνεργάτες μου.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους δημοσιογράφους του Νομού που ήταν κοντά στην ομάδα και σε μένα. 

Υ. Γ Φεύγω από το ποδόσφαιρο αήττητος σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα μου εντός και εκτός έδρας. Αποχωρώ γεμάτος, γεμάτος από τίτλους και επιτυχίες. Ως πρόεδρος αγωνιστικά δεν έχω χάσει ποτέ, ως παράγοντας δυστυχώς απέτυχα που δεν μπόρεσα να βρω τον τρόπο η ομάδα αυτή να έχει συνέχεια. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει πολλά χρόνια να εμφανιστεί ομάδα που θα πετύχει όσα πέτυχε η δική μου. 

Με εκτίμηση,

Τσαχουριδης Ε Γεώργιος

Πρόεδρος Αστέρα Τριποτάμου"