"Βόμβα" από την Κοζάνη στα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής!

Αν και η Κοζάνη είχε κερδίσει τον τίτλο στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, ο Μακεδονικός δικαιώθηκε στην ένστασή του κατά της ΑΕ Λευκίμμης και πήρε αυτός την πρώτη θέση.

Ήδη η υπόθεση αυτή προκάλεσε την καθυστέρηση της έναρξης των μπαράζ της Γ’ Εθνικής για την άνοδο στη Super League 2 και δύσκολα η ΕΠΟ θα προχωρήσει σε νέα αναβολή της δράσης, η έναρξη της οποίας έχει οριστεί για την Κυριακή (15/5).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μια πρωτοφανή απόφαση που «παραμόρφωσε» την ποδοσφαιρική πραγματικότητα και εκδόθηκε από τακτικό Δικαστή, η ομάδα μας ΦΣ Κοζάνης είναι αναγκασμένη να διαφυλάξει τα κάθε είδους δικαιώματα που έχει με νόμιμα μέσα τα οποία προστατεύουν τις ομάδες του ποδοσφαίρου και τον αθλητισμό στην Ευρώπη και Παγκόσμια.

Είναι μία απόφαση που έστειλε τον δεύτερο στην θέση του πρωταθλητή και υποβίβασε μία ομάδα στην θέση μίας άλλης αγωνιστικά υποδεέστερης. Το όργανο που έβγαλε την απαράδεκτη απόφαση προφυλάσσεται - και δικαίως – από την εγγύηση λειτουργικής ανεξαρτησίας, που του παρέχουν η Ελληνική έννομη τάξη και η Ε.Π.Ο., αντιθέτως στις ζημιωθείσες ομάδες που αδικήθηκαν κατάφωρα επιφυλάσσεται, ως μόνη διέξοδος, η προσφυγή στο C.A.S. το οποίο παρέχει την δυνατότητα ελέγχου μίας κακής κατά την κρίση μας απόφασης.

Αντί λοιπόν η Ε.Π.Ο. να περιφρουρήσει την τελευταία και μόνη διέξοδο των ομάδων που αδικούνται τάσσοντας μερικές ημέρες (7-10) αναβολής για την άσκηση αυτού του δικαιώματος, αποφασίζει να ξεκινήσουν οι αγώνες διαβάθμισης (μπαράζ) ταχύτατα, ώστε να εδραιωθεί η αδικία και να κερδίσουν ένα παιγνίδι εκτός των γραμμών του γηπέδου οι υπαίτιοι της αναστάτωσης. Παράλληλα ο λειτουργικός ανεξάρτητος δικαστής καθίσταται ανέλεγκτος.

Έτσι η ομάδα μας ΦΣ Κοζάνη θέλοντας να διαφυλάξει κάθε νόμιμο δικαίωμα αιτήθηκε σήμερα προς την ΕΠΟ, την αναβολή των αγώνων για τα μπαράζ ανόδου στην SL2, για δέκα (10) εργάσιμες ημέρες, ώστε να εξαντληθεί ο δικαστικός έλεγχος μίας προδήλως κακής απόφασης.

Το ποδόσφαιρο είναι πολλές φορές άδικο σπορ για τις αγωνιζόμενες ομάδες αλλά δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά δίκαιο στην διοργάνωσή του. Κύριοι προφυλάξτε το.

Η υπόθεση δεν έχει κλείσει, συνεχίζεται....
Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Δ.Σ. του "Φ.Σ. ΚΟΖΑΝΗ"».