ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Σημαιοφορίδης: «Μη νόμιμη η συμμετοχή του παίκτη της Λευκίμμης στο ματς με τον Μακεδονικό»

Ένσταση για αντικανονική συμμετοχή παίκτη της Λευκίμμης κατέθεσε ο Μακεδονικός (δείτε εδώ). Ο διαιτητής στο παιχνίδι της Λευκίμμης με τα Τρίκαλα απέβαλε τρεις παίκτες και έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι ακόμη ένας των απώθησε βίαια αλλά δεν τον απέβαλε. 

Αυτός ο παίκτης έπαιξε στο ματς με τον Μακεδονικό κανονικά, δίνοντας του τη δυνατότητα να καταθέσει ένσταση καθώς, όπως εξήγησε ο νομικός, Λάκης Σημαιοφορίδης, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» η διάταξη είναι σαφής και αναφέρει ότι δεν χρειάζεται να δεχθεί κόκκινη εφόσον υπάρχει στις παρατηρήσεις. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Καταθέσαμε ένσταση και αφορά τον αγώνα του Μακεδονικού εναντίον της Λευκίμμης. Είναι μια ιδιαίτερα ένσταση και είπα ότι αν ξεπεραστεί ένα μικρό νομικό σημείο θα γίνει δεκτή. Είναι ένα σημείο λεπτό που συναντάμε καθημερινά στις υποθέσεις γιατί οι κανονισμοί της ΕΠΟ είναι αμφιλεγόμενοι και ασαφείς. 

Θα έπρεπε να μην χρησιμποιήσει τον παίκτη εφόσον αναγράφεται στις παρατηρήσεις. Επικαλούμαστε τη διάταξη κατά την οποία η συμμετοχή θεωρείται μη νόμιμη καθώς ο ποδοσφαιριστής με βάση τα δεδομένα ήταν αυτοδίκαια τιμωρημένος. Θα έπρεπε να μην τον επιλέξει καθόλου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η άγνοια του κανονισμού δεν νοείται και δεν μπορεί να την επικαλεστεί κανένας. 

Όταν ένας παίκτης δέχεται κόκκινη, η ομάδα του γνωρίζει ότι δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Η διάταξη λεει ότι δεν χρειάζεται να δεχθεί κόκκινη. Η αναφορά στις παρατηρήσεις δημιουργεί την υποχρέωση στην ομάδα να γνωρίζει τους κανονισμούς και να μην τον χρησιμοποιήσει. Αν γίνει δεκτή, το ματς πάει στον Μακεδονικό και θα είναι πρωταθλητής».

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που ο Μακεδονικός κερδίσει την ένσταση θα κερδίσει 3-0 ά.α. το παιχνίδι με τη Λευκίμμη και παράλληλα την 1η θέση στον 2ο όμιλο και το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου.  

Πλην του Μακεδονικού κερδισμένος από μια τέτοια εξέλιξη βγαίνει και ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων, ο οποίος θα παραμείνει στην κατηγορία στη θέση της Λευκίμμης, η οποία χωρίς το τρίποντο της νίκης επί του Μακεδονικού υποβιβάζεται.

metrosport.gr