ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Γ' Εθνική: Τι ισχύει για υποβιβασμό

Τι αναφέρει η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής αναφορικά με τους υποβιβασμούς στις τοπικές Ενώσεις.

Παραμονή στη Γ΄ Εθνική/Υποβιβασμός στις Ε.Π.Σ.

Μετά την τελική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων, οι Ομάδες που θα παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2021 – 2022, είναι αυτές που θα καταλαμβάνουν ανά Όμιλο τις κάτωθι θέσεις:

  • Στους Ομίλους 1ο και 10ο (16 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 11η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. [συνολικά έξι (6) ομάδες].
  • Στους Ομίλους 2ο και 3ο (15 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 10η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. [συνολικά έξι (6) ομάδες].
  • Στους Ομίλους 4ο και 6ο (11 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. [συνολικά τρείς (3) ομάδες].
  • Στον 5ο Όμιλο (14 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. [συνολικά έξι (6) ομάδες].
  • Στους Ομίλους 7ο και 9ο (13 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8 η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. [συνολικά πέντε (5) ομάδες].
  • Στον 8ο Όμιλο (12 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ. [συνολικά τέσσερις (4) ομάδες].

liganews.gr