ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Επιστολή των 8 πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής για την αναδιάρθρωση

Επιστολή για την αναδιάρθρωση απέστειλαν στον Λεωνίδα Λεουτσάκο οι 8 πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά:

Οριστική απόφαση αναδιάρθρωσης των Επαγγελματικών Κατηγοριών του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, μετά την Πανδημία του Κορωνοϊού.

Το γκρουπ των ’’8’’ πρωταθλητριών ομάδων, της Γ΄ Εθνικής 2019-20, ενημερώνει, το συμβούλιο της Super League 2 και Football League, καθώς και τους αρμόδιους φορείς, για τις προθέσεις του, σχετικά με την ένταξη των οχτώ συλλόγων, στη νέα αναδιαρθρωμένη κατηγορία, που θα αποτελεί την δεύτερη Εθνική του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο συνασπισμός των ’’8’’, έχει καταθέσει όλο το προηγούμενο διάστημα, ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης και αναδιάρθρωσης κατηγοριών, λόγω της πανδημίας της Covid-19, που έπληξε και το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αναγκάζοντας τρεις κατηγορίες, να παύσουν αναγκαστικά τις δραστηριότητες τους, πριν ολοκληρωθεί η αγωνιστική σεζόν.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, προχωράμε σε επικαιροποίηση των θέσεων μας, ζητώντας από την ένωση και την ΕΠΟ, να προχωρήσει αμέσως, στην οριστική απόφαση της αναδιάρθρωσης και την ένταξη των ’’8’’ πρωταθλητριών ομάδων μας, στη νέα προκήρυξη πρωταθλήματος. Ο χρόνος κυλάει εις βάρος όλων των ομάδων, που επιθυμούν να τεθούν επιτέλους, οι σωστές βάσεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία ξεκινά, από εκεί που ανήκουμε όλοι εμείς, αυτή την στιγμή, κάτω από την Super League.

Η νέα δομή πρέπει να συνταχθεί αμέσως και όλες οι ομάδες, να προχωρήσουν από κοινού στον προγραμματισμό της νέας σεζόν, να συζητήσουν από κοινού, την διαχείριση των νέων τηλεοπτικών συμβολαίων (σε ποσόστωση 60%-40%, υπέρ των ομάδων που ανήκουν ήδη στην SL2) και να προβούν από κοινού στην αναζήτηση κεντρικού χορηγού για την βιωσιμότητα του πρωταθλήματος 2020-21.

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Οι παράγοντες των 8 πρωταθλητριών ομάδων της Γ΄ Εθνικής και ο νομικός εκπρόσωπος αυτών.