Θα δηλώσουν συμμετοχή στη νέα Γ' Εθνική οι τρεις ομάδες της Ημαθίας;

Οι οικονομικές -και όχι μόνο- δυσκολίες που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό και έχουν αντίκτυπο και στο ποδόσφαιρο, δημιούργησαν ερωτηματικά σχετικά με την συμμετοχή των τριών ομάδων της Ημαθίας στο νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας.

Ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων και η Νίκη Αγκαθιάς, που βρίσκονταν και την περασμένη χρονιά στην κατηγορία, μαζί με το νεοφώτιστο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, θα πάρουν όπως όλα δείχνουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, δηλώνοντας συμμετοχή έστω και την ύστατη ώρα, αφού η προθεσμία που έδωσε η ΕΠΟ λήγει σήμερα (πιθανόν να δοθεί παράταση κάποιων ημερών).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kerkidasport.gr, η πρώτη χρονικά ομάδα που δήλωσε συμμετοχή ήταν αυτή των Τρικάλων, με τους ανθρώπους της να καταθέτουν χθες Πέμπτη (30/7) τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ομοσπονδία, ενώ το ίδιο θα πράξουν σήμερα και οι άλλοι δύο εκπρόσωποι της Ημαθίας, η Αγκαθιά και ο ΠΑΟΚ.

Το σίγουρο είναι ότι και οι τρεις ομάδες μας, θα πορευτούν τη νέα σεζόν με χαμηλό μπάτζετ (μικρότερο των 40.000 ευρώ) και με στόχο μια αξιοπρεπή πορεία, έχοντας στο τιμόνι τους ίδιους ανθρώπους που σήκωναν τα τελευταία χρόνια το οικονομικό βάρος.

Να σημειωθεί ότι στο Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων, υπήρξε και κάποια οικονομική ενίσχυση από ορισμένους επιφανείς Τρικαλινούς που δε μένουν πλέον στο χωριό, όπως για παράδειγμα ο Δημήτρης Ιτούδης. Οι "πράσινοι" θα συνεχίσουν να έχουν στον πάγκο τους τον πετυχημένο Δημήτρη Πρίντζιο, ενώ θα γίνουν κάποιες ανακατατάξεις στο ρόστερ της ομάδας.

Στην Αγκαθιά, είναι πιο δύσκολα τα πράγματα αφού ουσιαστικά θα πρέπει να δημιουργηθεί το ρόστερ από την αρχή, μιας και αποχώρησε η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών που αποτελούσαν το περσινό έμψυχο δυναμικό, ενώ θα επιλεχτεί και ο νέος προπονητής της ομάδας.

Τέλος, στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, θα συνεχίσει στη θέση του προπονητή ο Φερέιρα Κινγκ, που οδήγησε τους "ασπρόμαυρους" στην περσινή άκρως επιτυχημένη πορεία τους, ενώ θα υπάρξει και κάποια ενίσχυση του ρόστερ ώστε η ομάδα να μπορέσει να σταθεί αξιοπρεπώς στη μεγαλύτερη κατηγορία.