ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ: Το Παλαιοχώρι ζητάει τη θέση του Ηρακλή στα πλέι οφ

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα το SDNA  το σωματείο του Άρη Παλαιοχωρίου που τερμάτισε στην 2η θέση του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής, κατέθεσε ένσταση σε βάρος του Ηρακλή και ζητάει να μην παίξει ο «γηραιός» στα πλέι οφ ανόδου!

Ο σύλλογος της Χαλκιδικής ζητάει να αγωνιστεί εκείνος στα πλέι οφ και επικαλούμενος τον ΚΑΠ, αιτείται από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ να μην δεχτεί τον Ηρακλή και να τον αποκλείσει!

Το SDNA φέρνει στο φως ολόκληρο το υπόμνημα του Άρη Παλαιοχωρίου στην ελληνική ομοσπονδία:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

(ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ)

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ», που εδρεύει στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής και εκπροσωπείται νόμιμα.

Η ομάδα μας συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής Κατηγορίας, περιόδου 2017-2018, στο δεύτερο Όμιλο. Στον Όμιλο αυτό, με απόφασυ της ΕΠΟ, εντάχθηκε, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής, η ποδοσφαιρική ομάδα του σωματείου "ΑΕΠ ΗΡΑΛΗΣ", μετά τη μη υποβολή δήλωσης της ομάδας αυτής συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής Κατηγορίας της παρούσας περιόδου. Σύμφωνα με τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος, η ομάδα "ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ" θα καταλάβει με την ολοκλήρωσή του, την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων που ισχύει και συγκεκριμένα τις διατάξεις του Παραρτήματος 1 που τιτλοφορείται "ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ (ΠΑΕ) ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ", ορίζεται ότι:

"ΠΑΕ που για ποιοδήποτε λόγο, δεν καταθέτει δήλωση συμμετοχής σε πρωτάθλημα της κατηγορίας που δικαιούται να αγωνιστεί:

α) Είτε στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής στην οποία θα δικαιούταν να συμμετάσχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά

β) Είτε στην κατηγορία που δικαιούται να μετέχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά, χωρίς δικαίωμα προβιβασμού την πρώτη αγωνιστική περίοδο. Το δικαίωμα προβιβασμού θα αποκτήσει την επόμενη, δεύτερη, περίοδο εφόσον στην πρώτη που θα αγωνισθεί σε αυτή κατηγορία καταλάβει μία από τις τέσσερις (4) πρώτες θέσεις στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας ή του ομίλου της κατηγορίας".

Με την εφαρμογή της διάταξης αυτής έγινε δεκτή η δήλωση της ομάδας ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ στο τρέχον πρωτάθλημα, αφού σε διαφορετική περίπτωση έπρεπε να συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα της Ένωσης που ανήκει. Επομένως, στην περίπτωση αυτή, έχει εφαρμογή η διάταξη του άρθρου 2 παρ. 1 περ. β. της παραπάνω διάταξης, επομένως η ομάδα της "ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ" δεν έχει δικαίωμα προβιβασμού στην ανώτερη κατηγορία, επομένως δεν είναι νοητή και η συμμετοχή της στους αγώνες κατάταξης που θα ακολουθήσουν μετά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στους αγώνες αυτούς θα πρέπει να ορισθεί να αγωνιστεί η ομάδα μας, που με βεβαιότητα θα καταταγεί στη δεύτερη θέση, κάτω από την ομάδα αυτή που δεν έχει δικαίωμα ανόδου.

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω και να αποδώσετε, σύμφωνα με τον Κανονισμό, στην ομάδα μας, ως δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής Κατηγορίας, το δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες κατάταξης για την άνοδο στην Β' Εθνική Κατηγορία».