ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Δίκαιη νίκη της Νάουσας (1-0) στο Ημαθιώτικο ντέρμπι με τα Τρίκαλα

Με το ίδιο... νόμισμα "πλήρωσε" η Νάουσα τα Τρίκαλα, νικώντας με το ίδιο σκορ (1-0) που είχε χάσει εκτός έδρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

 Έτσι, οι "κυανόλευκοι" έκλεισαν θετικά τη φετινή χρονιά βάζοντας υποθήκη με την εμφάνισή τους για μια ανάλογη συνέχεια με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Ιανουαρίου.

Η ομάδα του Βασίλη Ασλανίδη ήταν πολύ καλύτερη σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, παρά τις τρεις βασικές ελλείψεις που είχε, αφού δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Γρηγοριάδης, Κωτσόπουλος και ο τιμωρημένος Τζημογιάννης. Ωστόσο οι παίκτες που κλήθηκαν να τους αντικαταστήσουν στάθηκαν επάξια στο γήπεδο και έφτασαν δίκαια στην τελική επικράτηση.

Το σκορ βέβαια θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο υπέρ των γηπεδούχων, αν ήταν πιο εύστοχοι και τυχεροί στην τελική τους προσπάθεια. Μοιραίος παίκτης της Νάουσας ήταν ο Ντινόπουλος, ο οποίος σε τέσσερις τουλάχιστον κλασικές ευκαιρίες για γκολ δεν κατάφερε να σκοράρει.

Οι γηπεδούχοι, παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο από τη δυνατή βροχή που προηγήθηκε, είχαν καλή ανάπτυξη και έδειξαν πάθος και θέληση για τη νίκη, με τους παίκτες τους να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να παλεύουν από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.

Από την πλευρά της η ομάδα των Τρικάλων έπαιξε σφιχτά στην άμυνα και με πολυπρόσωπη μεσαία γραμμή φάνηκε να έχει ως πρωταρχικό στόχο την ισοπαλία.

Επιθετικά ο Γ. Κίτσας προσπαθούσε να πετύχει κάτι καλό αλλά ήταν καλά κλεισμένος και δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία νεαρού Νομικού.

Συνοψίζοντας, θα λέγαμε ότι η Νάουσα με την απόδοση που έπιασε, τις ευκαιρίες που δημιούργησε και την γενική ανωτερότητα που έδειξε στο ματς, έφτασε δίκαια στην κατάκτηση των τριών πόντων και σταθεροποιήθηκε στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά τα Τρίκαλα πάλεψαν το ματς, έδειξαν πάθος και δύναμη αλλά τους έλλειπε η ουσία και οι ευκαιρίες

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Δυνατά, όπως άλλωστε το συνηθίζουν, μπήκαν στο ματς οι γηπεδούχοι και μόλις στο 2' είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο ματς. Ντινόπουλος και Χατζόπουλος άλλαξαν ωραία τη μπάλα με τον τελευταίο να βγαίνει απέναντι από τον Αργυρόπουλο αλλά τον Πετκάκη να παρεμβαίνει ως "από μηχανής θεός" και να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ! Στη συνέχεια της φάσης το κόρνερ εκτέλεσε ο Περηφανόπουλος με τον Ντινόπουλο να πιάνει την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή αλλά να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 8' ο Κυζιρίδης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, οι αμυντικοί των Τρικάλων απέκρουσαν προσωρινά, η μπάλα κατέληξε στον Μουρίκι που έπιασε δυνατό μονοκόμματο σουτ λίγο έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Αργυρόπουλο σε δύσκολη απόκρουση.

Δύο λεπτά αργότερα, στη μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενουμένων στο πρώτο μέρος, ο Παρσόπουλος σούταρε από πλεονεκτική θέση αλλά ο Νομικός απέκρουσε με υπερένταση και στη συνέχεια μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια τη μπάλα.

Στο 33' ο Παντζαρτζίδης με εκπληκτική ενέργεια πέρασε τρεις αντιπάλους του και πάσαρε στον αμαρκάριστο Κυζιρίδη, ο οποίος λίγο μέσα από την περιοχή έπιασε διαγώνιο δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα μόλις άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης οι Ναουσαίοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Ζούρκος έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και έδωσε στον Κυζιρίδη, ο οποίος έβγαλε παράλληλη σέντρα για τον Ντινόπουλο που πλάσαρε από τα 3 μέτρα στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του Αργυρόπουλου και χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία!

Στο 61' μετά από κόρνερ του Κυζιρίδη και απόκρουση των αμυντικών, η μπάλα κατέληξε έξω από την περιοχή στον Μαντώ που σούταρε δυνατά, με τον Ντινόπουλο να γίνεται κάτοχός της και να πλασάρει ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνοντάς τη πάνω από τα δοκάρια!

Δύο λεπτά αργότερα ο Κυζιρίδης βγήκε απέναντι από τον Αργυρόπουλο και πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας των Τρικάλων πέφτοντας βρήκε τη μπάλα με το πόδι, αυτή κάπου κόλλησε και στη συνέχεια την έδιωξαν οι αμυντικοί.

Στο 69' οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για κάτι καλό με τον Γ. Κίτσα να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή αλλά το Νομικό να πέφτει και να μπλοκάρει τη μπάλα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Τελικά η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 77' όταν ο Τούφας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά στέλνοντας τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας των Τρικάλων, όπου πετάχτηκε ο Μουρατίδης και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Αργυρόπουλου γράφοντας το 1-0 για τη Νάουσα!

Στο 88' οι "κυανόλευκοι" έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κυζιρίδη, ο οποίος καθυστέρησε να εκτελέσει το κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του, καθώς τον παρεμπόδιζε αντίπαλος ποδοσφαιριστής, με τον διαιτητή να δείχνει τελικά σε αυτόν την κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη, με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες για τα τελευταία λεπτά.

Στο 90' οι γηπεδούχοι είχαν μία ακόμη καλή στιγμή για να σκοράρουν όταν μετά από σέντρα του Τούφα ο Καψάλης έπιασε την κεφαλιά από κοντά στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έγινε η φάση του αγώνα!

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κόρνερ, με τον τερματοφύλακά τους Αργυρόπουλο να προωθείται μάλιστα στην περιοχή της Νάουσας για να πάρει κάποια κεφαλιά! Η εκτέλεση δεν ήταν καλή με τη μπάλα να καταλήγει έξω από την περιοχή στον Ντινόπουλο, ο οποίος έφυγε μόνος με κενό το αντίπαλο τέρμα, αλλά φτάνοντας στο κέντρο προτίμησε να σουτάρει από εκεί και να μην προχωρήσει περισσότερο, με τη μπάλα να παίρνει πορεία προς τα δίχτυα (ο Ντινόπουλος ήδη είχε ξεκινήσει να πανηγυρίζει) αλλά να κολλάει λίγο στο νερό και πριν προλάβει να περάσει τη γραμμή του τέρματος να αποκρούεται σωτήρια από αμυντικό των Τρικάλων!

Έτσι το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, με τους Ναουσαίους να πανηγυρίζουν μια απόλυτα δίκαιη νίκη, έπειτα από ένα δυνατό παιχνίδι που όμως δεν ξέφυγε από τα αθλητικά πλαίσια.