ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Συνεχίζεται κανονικά η Super League - Οι αλλαγές που έρχονται λόγω κορονοϊού

Κανονικά αναμένεται να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, παρά τα πολλά κρούσματα κορονοϊού. Ετοιμάζονται αλλαγές στο πρωτόκολλο και πότε θα αναβάλλεται ένα ματς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League με κύρια θέματα το αίτημα αναβολής της 17ης αγωνιστικής από τέσσερις ομάδες, αλλά και το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε περίπτωση εμφάνιση κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το… τραπέζι έχει αποσυρθεί το ενδεχόμενο αναστολής του πρωταθλήματος, αφού στόχος όλων των ομάδων είναι να συνεχιστεί η δράση, μια και υπάρχουν και συγκεκριμένες ρήτρες. Αντίθετα, αυτό που «καίει» όλους τους συλλόγους είναι η επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου αναφορικά με τα κρούσματα.

Μάλιστα, στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Γιώργου Κοσμά εκ μέρους της ΑΕΚ. «Εκτιμώ ότι συζητάμε για να συμβάλλουμε στην επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου ώστε να γίνει πιο λειτουργικό και να ανταποκρίνεται στα δεδομένα με τον Covid όπως έχουν διαμορφωθεί», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι συζητάμε για το πώς θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, όχι το πώς θα αναβληθεί. Το πώς θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε κανονικά διασφαλίζοντας φυσικά τις καλύτερες συνθήκες για την υγεία των ποδοσφαιριστών. Αλλά δεν νομίζω ότι τίθεται κανένα θέμα αναβολής. Πρέπει να κάνουμε το παν για να συνεχίσουμε κανονικά».

Ένα από τα βασικά ζητήματα που έχει τεθεί σε συζήτηση είναι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που απαιτούνται για την αναβολή ενός αγώνα, αλλά και πως θα προκύπτει ο αριθμός, σε σχέση με προηγούμενα τεστ και θετικούς ποδοσφαιριστές. Ακόμα, εξετάζεται το ενδεχόμενο άμεσης αναβολής ματς Super League για κρούσματα που αφορούν τερματοφύλακες.

Πηγή: onsports.gr