ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

"Μπάχαλο" η SL2! Στον… αέρα το πρωτάθλημα - Άκυρη η κλήρωση - Όλα τα δεδομένα!

«Μπάχαλο» επικρατεί στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία, καθώς το νέο πρωτάθλημα είναι στον… αέρα, μια και η κλήρωση της Τρίτης (05/10) ενδέχεται να αποδειχθεί άκυρη! Η δικαίωση της ΑΕΛ και το κοινό μέτωπο των τεσσάρων που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, το νέο πρωτάθλημα της Super League 2 αναμένεται να κάνει… σέντρα στις 17 Οκτωβρίου αλλά υπό προϋποθέσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά της λίγκας και το δεύτερο με εκκρεμότητες. Ωστόσο, το δεύτερο… σκέλος είναι αυτό που δημιουργεί ένα απίστευτο «μπάχαλο», με αποτέλεσμα ο νέος… μαραθώνιος να είναι στον… αέρα.

Το απόγευμα της Τρίτης (05/10) η Super League 2 προχώρησε με κάθε επισημότητα στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος στο Golf της Γλυδάφας. Από την διαδικασία απουσίαζαν οι Δόξα Δράμας, Καβάλα, Ασπρόπυργος και Ζάκυνθος, που έχουν προθεσμία μίας εβδομάδας για να λύσουν τα… ζητήματα που έχουν. Οι τρεις πρώτες ομάδες δεν έχουν ρόστερ, μια και η ΕΠΟ δεν τους επιτρέπει να κάνουν μεταγραφές μετά τις 17/09 - όταν και έληξε η σχετική προθεσμία από την Ομοσπονδία - ενώ η ομάδα του Ιονίου αντιμετωπίζει πρόβλημα με το πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, αλλά όπως τονίζουν οι ιθύνοντες είναι τυπικό το ζήτημα.

Ωστόσο, το νέο ζήτημα που προέκυψε ήρθε μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης και αφορά στη δικαίωση της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά της απόφασης της ΕΠΟ και της απόφασής της να μην ισχύσουν τα κριτήρια αδειοδότησης για τις ΠΑΕ της Football League που προβιβάστηκαν μέσω αναδιάρθρωσης και όχι αγωνιστικά.

Τι σημαίνει η δικαίωση των «βυσσινί» του Αλέξη Κούγια; Πως οι μεταγραφές και οι ανανεώσεις που έκαναν 9 ομάδες κρίνονται πλέον άκυρες, και ουδείς μπορεί να προδιαγράψει τις εξελίξεις. Οι ομάδες που είχαν ευνοηθεί από την αρχική απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ και εξαιρέθηκαν από τους περιορισμούς στις μεταγραφές ήταν οι Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Θεσπρωτός, Τρίγλια (Ηρακλής), Αλμωπός Αριδαίας, Απόλλων Πόντου, Καλλιθέα, Αιγάλεω και Αστέρας Βλαχιώτη.

Άκυρη η κλήρωση του πρωταθλήματος

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το νέο πρωτάθλημα της Super League 2 είναι στον… αέρα. Οι τέσσερις ομάδες που δεν μετείχαν στην κλήρωση του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα οι Δόξα Δράμας, Καβάλα, Ασπρόπυργος και Ζάκυνθος - όπως αναφέραμε και νωρίτερα - θα καταθέσουν αίτημα στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ζητώντας την… εξαίρεσή τους και να τους επιτραπεί να προχωρήσουν σε μεταγραφές, ούτως ώστε να έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν το ρόστερ τους και να πάρουν κανονικά μέρος στο νέο πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση που η Εκτελεστική Επιτροπή απαντήσει θετικά μέχρι την επόμενη Τρίτη (12/10), όπου λήγει και η προθεσμία που έχουν οι τέσσερις ΠΑΕ από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, τότε θα λάβει χώρα μία νέα κλήρωση, με την συμμετοχή των συγκεκριμένων ομάδων. Άρα, αυτή που διεξήχθη την Τρίτη (05/10) είναι… άκυρη!

Στον… αέρα οι ομάδες από την Football League

Όπως αναφέρουμε και πιο πάνω, μετά την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, το Διαιτητικό αποφάσισε τη δικαίωση της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά της απόφασης της ΕΠΟ να μην ισχύσουν τα κριτήρια αδειοδότησης στις ομάδες της Football League που ανέβηκαν στην Super League 2 μέσω αναδιάρθρωσης.

Πρόκειται για τους Πανσερραϊκό, Ολυμπιακό Βόλου, Θεσπρωτό, Τρίγλια (Ηρακλής), Αλμωπό Αριδαίας, Απόλλωνα Πόντου, Καλλιθέα, Αιγάλεω και Αστέρα Βλαχιώτη. Το αποτέλεσμα της απόφασης είναι πως οι μεταγραφές και οι ανανεώσεις που έγιναν στις συγκεκριμένες ομάδες είναι άκυρες. Οπότε, μερικές εξ αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το ρόστερ τους.

Ακόμα και σε περίπτωση που η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ανάψει το «πράσινο φως» στις Δόξα Δράμας, Καβάλα, Ασπρόπυργο και Ζάκυνθο να κάνουν μεταγραφές, δεν μπορεί να το επιτρέψει τις για τις 9 ομάδες που επηρεάζονται από την απόφαση του Διαιτητικού. Οπότε, μερικές εξ αυτών δεν θα μπορέσουν να δώσουν το «παρών» στο νέο πρωτάθλημα, άρα θα απουσιάζουν από τη νέα κλήρωση, αν και όποτε γίνει.

Κίνδυνος να μείνουν εκτός ποδοσφαίρου

Οι ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2 έχουν μία ακόμα… ευκαιρία να βρουν μία… λίγκα για να «παίξουν», καθώς έχουν μερικές μέρες προθεσμία να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Όμως, η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα λάβει χώρα την Παρασκευή (08/10) στις 11:00 κάτι που σημαίνει πως έχουν ακόμα μερικές ώρες για να πάρουν την τελική τους απόφαση. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να μείνουν εκτός ποδοσφαίρου!

Πηγή: onsports.gr