ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μπάχαλο η Super League 2… με σφραγίδα της ΕΕΑ!

Αυτό δεν είναι πρωτάθλημα, αλλά το απόλυτο… μπάχαλο και όχι – αυτή τη φορά – με ευθύνη κάποιας διοργανώτριας ή κάποιας ποδοσφαιρικής αρχής!

Σε μια χρονιά που το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έπρεπε να ανυπομονεί για την έναρξη της δεύτερης επαγγελματικής λίγκας της χώρας (με δεδομένη την παρθενική εμφάνιση των Β’ ομάδων των πιο δημοφιλών ελληνικών συλλόγων – του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, και του ΠΑΟΚ) το πρωτάθλημα της Super League 2 έχει μετατραπεί σε… ανέκδοτο, λόγω της απίστευτης κωλυσιεργίας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, των αλλεπάλληλων προσφυγών των ΠΑΕ και των τραγελαφικών αλλαγών αποφάσεων που αφορούν το σύστημα αδειοδότησης! Χωρίς την παραμικρή υπερβολή, πρόκειται για το μοναδικό πρωτάθλημα στον πλανήτη που βλέπει καθημερινά τη σύνθεσή του να αλλάζει!

Έχουμε φτάσει 23 Σεπτεμβρίου, κανονικά το πρωτάθλημα της Super League έπρεπε να εκκινεί αυτό το Σαββατοκύριακο και η ΕΕΑ συνεχίζει αμέριμνη να εξετάζει στους ρυθμούς της φακέλους, σαν να μην τρέχει τίποτα!

Αντί όλη αυτή η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί πριν καν μπει το φθινόπωρο, όπως θα συνέβαινε σε κάθε σοβαρή χώρα, εκκρεμούν ακόμη και σήμερα διοικητικές και νομικές αποφάσεις που επηρεάζουν τον αριθμό και την ταυτότητα των ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Προσέξτε απλά, τι έχει συμβεί μόλις τις τελευταίες 48 ώρες:

  • Η ΠΑΕ Ηρόδοτος που είχε δει το φάκελό της να κόβεται ως μη επαρκής από την ΕΕΑ μόλις πριν από τρεις (!) μέρες, σήμερα απέκτησε ξαφνικά δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, καθώς η ίδια Επιτροπή ανακοίνωσε ότι χορηγεί πιστοποιητικό «μετά την επανεξέταση του φακέλου, λόγω της μετάθεσης έναρξης του πρωταθλήματος της Super League
  • Ενώ το πρωί της Πέμπτης άπαντες γνώριζαν ότι η ΠΑΕ Ρόδος θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα (είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Κόσμος των Σπορ» της ΕΡΤ3 την Τετάρτη δήλωνε βέβαιος για την παρουσία της εκπροσώπου του νησιού στην κατηγορία) ξαφνικά η ΕΕΑ με σημερινή της απόφαση ενημερώνει ότι «απορρίπτει την αίτηση – θεραπείας» και δεν χορηγεί στην ομάδα δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
  • Η ΠΑΕ Καβάλα που μέχρι χθες δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, δικαιώθηκε στην προσφυγή που κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο που και απέκτησε δικαίωμα να συμμετέχει στην κλήρωση του πρωταθλήματος.

Επαναλαμβάνουμε, αυτά έχουν συμβεί μόνο τις τελευταίες 48 ώρες σε ένα πρωτάθλημα «μπες εσύ, βγες εσύ»! Προσθέστε στα παραπάνω:

  • Με το πρωτάθλημα να είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 10 Οκτωβρίου εκκρεμεί ακόμη ο έλεγχος του φακέλου της ΠΑΕ Ασπρόπυργος.
  • Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα επανεξετάσει στις 5/10 το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθη.
  • Πολλές ομάδες που είδαν το φάκελό τους να απορρίπτεται ακολουθούν το παράδειγμα της Ρόδου και της Καβάλας, προσφεύγοντας στο Διοικητικό Εφετείο.

Το καλύτερο; Όπως γνωστοποιεί με σημερινή της ανακοίνωση η ΕΕΑ «επισημαίνεται ότι για τις ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2, για την απόκτηση μετοχών, είτε κατά τη σύσταση, είτε κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα ακολουθήσει διαδικασία αδειοδότησης για τους αποκτώντες (άρθρα 69 και 69Α, όπως ισχύουν) και συνακόλουθα έρευνα πέραν των προβλεπόμενων στα παραπάνω άρθρα, της δήλωσης του Πόθεν Έσχες». Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι οι ΠΑΕ έχουν περάσει μόνο το πρώτο στάδιο ελέγχου και ενδέχεται να… κοπούν στο δεύτερο (αυτόν που αφορά τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες), σε μια διαδικασία που θα εξελίσσεται, και μετά την έναρξη του πρωταθλήματος!

Μπορεί, λοιπόν, το πρωτάθλημα να εκκινήσει με περισσότερες ομάδες από τις 30 που γνωρίζαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τρίτης, να γίνει η κλήρωση, να οριστούν οι όμιλοι και στην πορεία να… μειωθούν ξανά (κι ενώ θα έχουν δώσει ορισμένο αριθμό αγώνων) γιατί απλά θα κοπούν στο δεύτερο στάδιο ελέγχου.

Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο, 2021!

Πηγή: sportday.gr