ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ιπτάμενη... ανατροπή!!

Μετά από ένα εκπληκτικό ματς, η Ολλανδία ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1 και πήρε τη νίκη πρόκριση για τα προημιτελικά με 2-1 κόντρα στο Μεξικό, χάρη σε γκολ των Σνάιντερ (88') και Χούντελααρ (90'+4' πέναλτι).

Το Μεξικό πατούσε καλύτερα από την αρχή, περιμένοντας την Ολλανδία, πρεσάροντας όμως πολύ ψηλά.

Ο Λαγιούν έκανε ότι ήθελε από αριστερά τον Φερχάεγκ και τα πρώτα προβλήματα δημιουργήθηκαν από εκείνη την πλευρά για τον φαν Χάαλ. Στο 17' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους Μεξικανούς, όταν ο Ερέρα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά σούταρε δίπλα από το δοκάρι του Σίλεσεν.

Ο Ερέρα προβλημάτισε αρκετές φορές την άμυνα των «οράνιε» πατώντας συχνά περιοχή, ενώ οι Ολλανδοί από την άλλη, δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους στην εξαιρετική αμυντική διάταξη των αντιπάλων τους.

Ο Σνάιντερ αναγκαζόταν να γυρίζει πολύ πίσω για να πάρει μπάλα και να οργανώσει παιχνίδι, ενώ η μοναδική καλή στιγμή ήρθε στο 27' μετά από βαθιά μπαλιά του ντε Φράι, με τον φαν Πέρσι να μην κάνει καλό κοντρόλ και κατ' επέκταση καλό σουτ.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λέπτου ανήκε ξανά στο Μεξικό, με τον ντος Σάντος από πλάγια θέση να μην μπορεί να νικήσει τον Σίλεσεν που έδιωξε με το πόδι. Οι Μεξικανοί πατούσαν ξεκάθαρα καλύτερα στο γήπεδο και είχαν φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελαν.

Το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, ξεκίνησε με το Μεξικό να έχει… την τύχη της Ολλανδίας. Ο τραυματισμός του Μορένο έφερε αναγκαστική αλλαγή, με τον νεαρό Ρέγιες να μπαίνει στη θέση του. Αυτό δεν πτόησε σε τίποτα τους Λατίνους, όμως, αφού μπήκαν ξανά… φουριόζοι στο ματς και κατάφεραν στην πρώτη καλή τους στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο, να πάρουν προβάδισμα.

Ήταν η φάση στην οποία μίλησε το ταλέντο και η κλάση του Τζιοβάνι Ντος Σάντος, με τον Μεξικανό να παίρνει τη μπάλα έξω από την περιοχή, να στέκεται όρθιος στα μαρκαρίσματα και να σουτάρει με το αριστερό στη γωνία του Σίλεσεν ο οποίος ήταν ανήμπορος να αντιδράσει!

Από αυτό το σημείο κι έπειτα, η Ολλανδία έδειξε να ξυπνάει, προσπάθησε με κινητήριο μοχλό τον Άριεν Ρόμπεν να φτάσει στην ισοφάριση, όμως, βρήκε απέναντί της έναν εκπληκτικό – για ακόμα μια φορά – Γκιγιέρμο Οτσόα!

Ο τερματοφύλακας του Μεξικό αρνήθηκε σε τρεις κλασικές ευκαιρίες το γκολ, κάνοντας απίθανες αποκρούσεις, ενώ οι «Οράνιε» διαμαρτύρονται για ένα ακόμα πέναλτι στον Ρόμπεν, χωρίς όμως να έχουν δίκιο σε αυτή τη φάση σε αντίθεση με αυτή του πρώτου ημιχρόνου όπου θα μπορούσε να έχει δείξει τη βούλα ο Προένσα.

Όμως, η ομάδα του Φαν Χάαλ δεν τα παράτησε. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν δίστασε να βγάλει από το ματς ακόμα και τον Φαν Πέρσι, αφού δεν πρόσφερε τίποτα στην ομάδα του, και να ζητήσει να… πολιορκηθεί η εστία του Οτσόα.

Ο ανίκητος πορτιέρο του Μεξικό, ηττήθηκε τελικά από έναν «κεραυνό» του Γουέσλι Σνάιντερ στο 88’ κι εκεί φάνηκε πως οι δυνάμεις των «τρικολόρ» τους εγκαταλείπουν. Η Ολλανδία εγκαταστάθηκε στα καρέ του Οτσόα, πίεσε για το δεύτερο γκολ και την πρόκριση χωρίς να χρειαστεί η διαδικασία της παράτασης, κάτι που τελικά έγινε.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρόμπεν ανατράπηκε από τον Μάρκεζ, αυτή τη φορά ο Προένσα έδωσε το πέναλτι και ο Κλας Γιάν Χούντελααρ δεν λάθεψε, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και την Ολλανδία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Ολλανδία (φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Φλάαρ, ντε Φράι, Μπλιντ, ντε Γιόνγκ (Μάρτινς 9'), φαν Πέρσι (Χούντελααρ 76'), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φερχάεγκ (Ντεπάι 56'), Κάουτ, Βίναλντουμ.

Μεξικό (Ερέρα): Οτσόα, Μορένο (Ρέγες 46'), Μάρκεζ, Ροντρίγκεζ, Σαλσίδο, Λαγιούν, Γκουαρδάδο, Ερέρα, Αγκιλάρ, ντος Σάντος (Ακίνο 61'), Περάλτα (Ερνάντεζ 75').