ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

«Φιάσκο» η European Super League - «Τσουνάμι» αποχωρήσεων διαλύει την «κλειστή» λίγκα

Καταιγιστικές είναι οι εξελιξείς στην European Super League, μετά τις διαφαινόμενες αποχωρήσεις των ιδρυτικών μελών της κλειστής λίγκας.

Όπως μετέδωσαν τα βρετανικά ΜΜΕ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι φέρονται ετοιμες ν΄ αποχωρήσουν από τους «12», λόγω των αντιδράσεων των οπαδών τους, ενώ με δήλωσή του ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζουάν Λαπόρτα, τόνισε ότι ο σύλλογος ανήκει στα μέλη του και θέτει το θέμα σε ψηφοφορία.

Μετά την Τσέλσι, που ήταν η πρώτη που εκδήλωσε την επιθυμία να μην ενταχθεί στο νέο σχέδιο, η «Telegraph» ανέφερε πως και η Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμη και αυτή να πει πρόωρο «αντίο».

Παράλληλα την ίδια ώρα ο Λαπόρτα με νέες του δηλώσεις γνωστοποίησε ότι για τη συμμετοχή ή μη της Μπαρτσελόνα θα αποφασίσουν τα μέλη της, μέσα από την ψηφοφορία που θα γίνει. Επίσης και η Ατλέτικο δείχνει πως δεν θ΄ ακολουθήσει.

Μια ακόμα ομάδα που φαίνεται να έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία είδε και παίκτες της να αντιδρούν σε αυτή την απόφαση. Μάλιστα όπως αναφέρουν τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης ο Εντ Γούντγουορντ φαίνεται να έχει παραιτηθεί από πρόεδρος του συλλόγου μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Και η λίστα δεν σταματάει εκεί μιας και η Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται να μην συμμετέχει σε αυτή τη νέα διοργάνωση με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να «τελειώνει», ενώ ο Αντρέα Ανιέλι φέρεται να παραιτήθηκε από την προεδρία της Γιουβέντους μετά το «φιάσκο».

Όπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ, οι συγκεκριμένες εξελίξεις καθώς και οι αντιδράσεις όλων μετά την ίδρυση της European Super League έφεραν άμεση κινητοποίηση από τις ομάδες.

Συγκεκριμένα αναμένεται το βράδυ της Τρίτης να υπάρξει έκτακτη σύσκεψη των 12 προκειμένου να διαλύσουν οριστικά την European Super League πριν καν αυτή υλοποιηθεί.

onsports.gr