ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Υπερψηφίστηκε το νέο Champions League των 36 ομάδων

Ενώ ο χάρτης της Ευρώπης αλλάζει, μετά την ανακοίνωση για τη δημιουργία της European Super League, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ψήφισε και έδωσε την τελική έγκριση για το νέο φορμάτ του Champions League που θα τεθεί σε ισχύ από το 2024! 

H εικόνα της διοργάνωσης θα πάρει άλλη μορφή, αφού πλέον θα περιλαμβάνει 36 ομάδες στους ομίλους. Κάθε μία από τις 36 συμμετέχουσες ομάδες θα δώσει 10 αγώνες (5 εντός έδρας και 5 εκτός έδρας). Οι αντίπαλοί της θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης από διάφορα γκρουπ δυναμικότητας (δεν έχει γίνει γνωστή η διαδικασία σχηματισμού των γκρουπ δυναμικότητας).

Όταν ολοκληρωθούν οι 10 αγωνιστικές, οι 8 ομάδες με την καλύτερη συγκομιδή σε αυτόν τον γιγαντιαίο όμιλο προκρίνονται στην επόμενη φάση, στα νοκ άουτ. Οι ομάδες που θα βρίσκονται στις θέσεις 9-24 θα αγωνιστούν σε διπλά μπαράζ, διεκδικώντας 8 εισιτήρια για τη φάση των «16». Εν συνεχεία, η διοργάνωση συνεχίζεται με τον γνωστό τρόπο των διπλών αγώνων σε φάση των «16», προημιτελικά και ημιτελικά και με μονό τελικό.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί πως το σχέδιο για το νέο φορμάτ είχε δημιουργηθεί πριν την ανακοίνωση για τη European Super League, ενώ πλέον το Champions League θα περιλαμβάνει 100 αγώνες περισσότερους, πάντα σε σχέση με το τι ίσχυε μέχρι σήμερα.

filathlos.gr