ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Super League 2: Ξέφυγε ο Ιωνικός, «γκέλα» για Λεβαδειακό

Μεγάλος κερδισμένος της 18ης αγωνιστικής της Super League 2  ήταν ο Ιωνικός που είδε τους διώκτες του να μην κερδίζουν. Οι πρωτοπόροι επικράτησαν με 1-0 του Απόλλωνα Λάρισας και φαίνεται να «κλειδώνουν» την πρωτιά στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, σε αντίθεση με τους Θεσσαλούς που απομακρύνονται από την 6η θέση και τα πλέι οφ.

Οι φιλοξενούμενοι αφού προειδοποίησαν στο 11′ με το χαμένο τετ-α-τετ του Πλατέλλα, σημείωσα το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο 20′ με τον…ξεχασμένο Κοτσώνη έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ρόλε.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Χατζή στο 59′ (άουτ) και με τον Ομπράντοβιτς στο 81′ (απέκρουσε ο Αναγνωστόπουλος), ενώ ενδιάμεσα (66′) οι Νικαιώτες είχαν την ευκαιρία να «τελειώσουν» το ματς  με τον Κάστρο να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Νίκο Κουσκουνά, η Παναχαϊκή νίκησε με  2-1 τη Δόξα Δράμας εντός έδρας και μείωσε στο ελάχιστο (-1) την διαφορά από την έκτη θέση που δίνει εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Καλύτεροι οι Αχαιοί άνοιξαν το σκορ στο 18′ με τον 32χρονο επιθετικό και διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 75′ μετά από λάθος στην αντίπαλη άμυνα.  Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στο τελευταίο τέταρτο και σημείωσαν το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις με πλασέ του Κόντου.

Δεν του πάει η Κρήτη. Ο Λεβαδειακός αναδείχθηκε ισόπαλος  1-1 με τον προτελευταίο ΟΦ Ιεράπετρας, αφήνοντας βαθμούς σε δύο από τις τρεις επισκέψεις του στο νησί. Οι Βοιωτοί έχασαν ευκαιρίες με κορυφαίες αυτή του Μπιανκόνι στο 17′ και το δοκάρι του Νίκα δέκα λεπτά αργότερα, αλλά αντί να προηγηθούν βρέθηκαν και πίσω στο σκορ από το πέναλτι του Κούστα στο 40′. 

Λίγα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να πάρουν το ελάχιστο από το παιχνίδι με την κεφαλιά του Μαρίνου στο 88′. 

Tα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Ξάνθη – Καραϊσκάκης 1-1 (12′ Ντίνας -58′ Ναζίμ)

Εργοτέλης – Τρίκαλα 2-3 (7′, 78′ Μανουσάκης – 41′, 53′ Ευθυμίου, 88′ Ριζογιάννης)

Χανιά – Διαγόρας 1-0 (61′ Καμαρά)

Απόλλων Λάρισας – Ιωνικός 0-1 (20′ Koτσώνης)

Παναχαϊκή – Δόξα Δράμας 2-1 (17′, 75′ Κουσκουνάς – 90+4′ Κόντος)

ΟΦ Ιεράπετρας – Λεβαδειακός 1-1 (40′ Kούστα – 88′ Μαρίνος)

filathlos.gr