Έγραψε ιστορία ο Ημαθιώτης Γιώργος Κούτσιας

 ΈΣΠΑΣΕ ΡΕΚΟΡ 53 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

O 16χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούτσιας ξεκίνησε την προπερασμένη Πέμπτη στην βασική ενδεκάδα του Δικεφάλου, στην αναμέτρηση με την Γρανάδα και έγραψε ιστορία, ως ο νεότερος παίκτης των «ασπρόμαυρων» που έχει αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Πάμπλο Γκαρσία λοιπόν αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού σε ένα από τα κορυφαία ταλέντα των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, με τον Γιώργο Κούτσια να καταρρίπτει το ρεκόρ του Σταύρου Σαράφη, ως ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του Δικεφάλου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα ο Σταύρος Σαράφης σε ηλικία 17 ετών είχε πραγματοποιήσει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με την φανέλα του ΠΑΟΚ απέναντι στην Ροαγιάλ Λιέγης για το Κύπελλο Εκθέσεων της σεζόν 1967-1968 και έγινε ο νεότερος παίκτης όλων των εποχών που αγωνίστηκε με την φανέλα του Δικεφάλου στα Κύπελλα Ευρώπης.

Έτσι μετά από 53 χρόνια ο Γιώργος Κούτσιας, καταρρίπτει το μυθικό ρεκόρ του Σταύρου Σαράφη, αφού σε ηλικία 16 χρόνων και 10 μηνών, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ, που αγωνίστηκε σε αγώνα για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Ο Γιώργος Κούτσιας που ως γνωστόν κατάγεται από τα Τρίκαλα Ημαθίας, απομένει να διευκρινιστεί σε ποια θέση βρίσκεται μεταξύ νεαρότερων ελλήνων ποδοσφαιριστών που έκαναν ντεμπούτο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και μάλιστα ως βασικός. Πάντως είναι βέβαιο ότι ανήκει στην πρώτη τριάδα των πιο νέων ποδοσφαιριστών, αν και από μια πρώτη διερεύνηση των στοιχείων πιστεύουμε ότι είναι στην πρώτη θέση ως βασικός στο αρχικό σχήμα ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.