ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική - Λευκή ισοπαλία με ψηλά το κεφάλι

Πάλεψε επί 90΄λεπτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στους Σλοβένους, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 0-0 μετά το σφύριγμα της λήξης.

Η Εθνική Ελλάδος υποδέχθηκε την αντίστοιχη της Σλοβενίας σε ένα παιχνίδι το οποίο είχε χαρακτήρα «τελικού» για τους παίκτες του Τζον Φαν΄τ Σχιπ, καθώς η νίκη αποτελούσε μονόδρομο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στα πρώτα λεπτά του αγώνα, έχοντας την πρώτη ευκαιρία στο 4ο λεπτό, με την προσπάθεια του Τάσου Μπακασέτα η οποία βρήκε επάνω σε σώματα αντιπάλων πέρασε κόρνερ. Οι Έλληνες διεθνείς συνέχισαν να αναπτύσσονται με ορθολογικό τρόπο κάτι το οποίο έφερε και νέες τελικές προσπάθειες στην εστία του Όμπλακ.

Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου είχε αρκετές εναλλαγές στην κατοχή της μπάλας, με την Σλοβενία να προσπαθεί να ανεβάσει την πίεση της και να κερδίσει έδαφος στον αγωνιστικό χώρο κάτι το οποίο συνέβη χωρίς ωστόσο να προκαλέσει κάποιον κίνδυνο στην περιοχή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. ΄

Σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, η Εθνική μας είχε επιπλέον δύο σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Αρχικά στο 30ο λεπτό με τον Κώστα Φορτούνη όπου υποδέχθηκε την μπάλα έπειτα από σέντρα του Κώστα Τσιμίκα αλλά την κεφαλιά του απέκρουσε επάνω στην γραμμή ο Μπλάζιτς. Ένα λεπτό αργότερα ήταν σειρά του Γιώργου Γιακουμάκη να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση ωστόσο την ώρα της εκτέλεσης η μπάλα χτύπησε στο πρόσωπο του και πέρασε άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο δεν προσέφερε περισσότερες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, μεγαλώνοντας την αγωνία για τη συνέχεια καθώς οι παίκτες του Τζον Φαν΄τ Σχιπ, θα έπρεπε να βρουν στα υπόλοιπα 45 λεπτά το γκολ της νίκης.

45 λεπτά... «πολιορκίας» χωρίς το χρυσό γκολ

Ο Ολλανδός προπονητής θέλοντας να βρει η ομάδα του το γκολ, προέβη σε αλλαγή προσώπων περνώντας τον Βαγγέλη Παυλίδη στη θέση του Γιώργου Γιακουμάκη. Η πρώτη επικίνδυνη κατάσταση δεν άργησε για την άμυνα της Σλοβενίας, εκεί όπου ο Όμπλακ πρόλαβε τον Παυλίδη πριν εκτελέσει, έπειτα από την κάθετη μεταβίβαση του Φορτούνη.

Η ροή του αγώνα δεν άλλαξε με την Ελλάδα να έχει την κατοχή της μπάλας (55% έναντι 45% των Σλοβένων), ωστόσο χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει ρήγματα στο αμυντικό μισό των Σλοβένων που τόσο στις στημένες φάσεις όσο και σε ροή παιχνιδιού έβρισκε απαντήσεις.

Χρειάστηκε το ρολόι στο γήπεδο της Ριζούπολης να δείξει το 65ο λεπτό, για να έρθει μία μεγάλη ευκαιρία η οποία είχε ως εκφραστή τον Τάσο Μπακασέτα. Ο αρχηγός της Εθνικής εξαπόλυσε ένα δυνατό σουτ, στο οποίο όμως είχε απάντηση ο Όμπλακ.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, «έριξε» στη μάχη τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, Χρήστο Τζόλη, στη θέση του Κάρλος Ζέκα θέλοντας να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, κάτι που έγινε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με τον Δημήτρη Λημνιό να κάνει μία ωραία προσπάθεια ωστόσο δεν έκανε την σωστή επιλογή στην τελική ενέργεια.

Οι Σλοβένοι προσπάθησαν να πιέσουν και να πάρουν κάτι, ωστόσο οι προσπάθειες τους έβρισκαν απαντήσεις από την Ελληνική άμυνα.

Οι ελληνικές επιθέσεις συνεχίστηκαν αλλά η μπάλα δεν έκανε το… χατίρι στους διεθνείς καθώς τόσο στην πολύ ωραία προσπάθεια του Κουρμπέλη στο 78΄, όσο και στην απευθείας εκτέλεση του Κώστα Φορτούνη 4΄λεπτά αργότερα.

Το κερασάκι στις χαμένες ευκαιρίες ήρθε στο 85΄όταν ο Βαγγέλης Παυλίδης υποδέχθηκε με υποδειγματικό τρόπο την μπάλα εντός περιοχής με το στήθος έκανε το ανάποδο ψαλίδι αλλά η μπάλα «ψήφισε» Όμπλακ και δοκάρι. Ενώ ένα λεπτό αργότερα υπήρξε εξαιρετική συνεργασία του Χρήστου Τζόλη με τον Δημήτρη Λημνιό, ωστόσο ο νυν παίκτης της Κολωνίας δεν σημάδεψε σωστά εξ επαφής.

Ο επίλογος της αναμέτρησης άνηκε στους Σλοβένους, καθώς η Εθνική μας έμεινε με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Παντελής Χατζηδιάκος, καθώς ανέτρεψε τον αντίπαλο του σε προφανή θέση για γκολ, με την εκτέλεση του Ίλισιτς όμως να μην δημιουργεί πρόβλημα στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Οι ενδεκάδες: 

Ελλάδα (Τζον Φαν'τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λημνιός, Μπακασέτας, Φορτούνης, Γιακουμάκης

Σλοβενία (Κεκ): Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μεβλία, Μπάλκοβετς, Λόβριτς, Μπιγιόλ, Κούρτιτς, Μποχάρ, Ίλισιτς, Βούκιτς

MVP

Ο Σλοβένος γκολκίπερ, Όμπλακ, είναι δικαιολογημένα από τα πρόσωπα της αναμέτρησης καθώς είπε «όχι» σε κάθε προσπάθεια της Ελλάδας, κρατώντας το «0» στην εστία του, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από τραυματισμό.

πηγή: metrosport.gr