ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Καθάρισε τη Μολδαβία και τώρα... τελικός για την Εθνική με Σλοβενία!

Έπαιξε όσο χρειαζόταν και καθάρισε την Μολδαβία η Εθνική! Οι ποδοσφαιριστές του Τζοντ Φαν'τ Σιπ καθάρισαν από ημίχρονο το εκτός έδρας ματς με την Μολδαβία (0-2), αλλά στη συνέχεια πάτησαν... φρένο, ήταν φλύαροι και δεν βρήκαν άλλα γκολ για να «ξεμπουκώσουν».

Εξαιρετικό πρώτο μέρος από Φορτούνη με μια γκολάρα (32') από τα 25 μέτρα για το 1-0 και μία ασίστ στον Μπακασέτα (41') για το 2-0 για την Ελλάδα. Αλάνθαστη αμυντικά η Εθνική, δεν αντιμετώπισε προβλήματα από την αδύναμη αντίπαλό της.

Τελικός... ανόδου την Τετάρτη στη Ριζούπολη, η Ελλάδα θέλει μόνο νίκη για να τερματίσει πρώτη και να ανέβει στην 2η κατηγορία του Nations League, με την Σλοβενία να βολεύεται με δύο αποτελέσματα!

Το ματς

Πρώτο τέταρτο με απόλυτο κυρίαρχο στον αγωνιστικό χώρο την Ελλάδα. Η κατοχή έφτασε το 82%, η Μολδαβία έπαιζε με διπλή ζώνη άμυνας και προσπαθούσε να εμποδίσει την κυκλοφορία της μπάλας από την Εθνική αλλά και το κάθετο ποδόσφαιρο. Το κατάφερε ως επί το πλείστον, αλλά στο 11ο λεπτό ο Μπακασέτας έβγαλε τον Φορτούνη σε θέση βολής, με τον Ναμάσκο να τον νικάει στο τετ-α-τετ. Το καλό πρώτο τέταρτο της Εθνικής δεν συνεχίστηκε, αφού οι Μολδαβοί κλείστηκαν ακόμη περισσότερο στο καβούκι τους και χαλούσαν διαρκώς το παιχνίδι των αντιπάλων.

Το πρώτο μισάωρο πέρασε με την Ελλάδα να μην πείθει ιδιαίτερα, αλλά μια φανταστική έμπνευση του Φορτούνη που έδειξε την τεράστια ποιότητά του και πήρε μια μίνι... ρεβάνς από τον Φαν'τ Σιπ που δεν τον χρησιμοποιούσε στο βασικό σχήμα σε περασμένα παιχνίδια ήταν αρκετή να δώσει το προβάδισμα στην Εθνική. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός βρήκε τον χώρο και με... φωτοβολίδα από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας για το 1-0 στο 32'. Ένα γκολ που ουσιαστικά έδιωξε το άγχος των διεθνών, οι οποίοι... χτύπησαν στην αμέσως επόμενη φάση που έφτιαξαν. Ήταν το 41ο λεπτό όταν ο Φορτούνης έγινε κάτοχος της μπάλας μετά τις καραμπόλες στην περιοχή, έσπασε για τον Μπακασέτα που με ωραίο πλασέ στην κίνηση έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην Ελλάδα (0-2).

Η Μολδαβία αναγκάστηκε να επιτεθεί, θέλοντας να διεκδικήσει κάτι στο ματς αλλά η ποιότητά της είναι αρκετά μικρή και δεν ήταν ικανή για να μπορέσει να απειλήσει τον Βλαχοδήμο, ο οποίος καθάρισε κάθε επίσκεψη ή σέντρα των αντιπάλων του. Η Ελλάδα έφτιαξε μεγάλη φάση για να πετύχει τρίτο γκολ, αλλά ο Φορτούνης έχασε δεύτερο τετ-α-τετ στο ματς μετά την κάθετη του Μπακασέτα στο 55ο λεπτό. Κυριακόπουλος και Τζόλης πήραν χρόνο συμμετοχής, οι Τσιμίκας και Φορτούνης ξεκουράστηκαν για την Τετάρτη και η Ελλάδα άφησε το πόδι από το... γκάζι, κατέβασε υπερβολικά ταχύτητα και ήταν ιδιαίτερα φλύαρη μεσοεπιθετικά.

Ο Γιακουμάκης που είχε μπει δύο λεπτά πριν στο ματς δεν κατάφερε να σκοράρει στο 81', όταν ο Ναμάσκο τον κατάλαβε και δεν του επέτρεψε να τον περάσει και να σκοράρει, με τον Έλληνα φορ της Φένλο να χάνει άλλο ένα τετ-α-τετ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων και τον πορτιέρε των Μολδαβών να βγαίνει ξανά νικητής, κρατώντας το 2-0 μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Πλέον, η Εθνική παραμένει στην 2η θέση, η Σλοβενία συνεχίζει στην πρώτη και στο +2 και η Ελλάδα καλείται την Τετάρτη στην Ριζούπολη να την κερδίσει, για να πάρει την άνοδο στη 2η κατηγορία του Nations League.

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Ναμάσκο, Ζαρντάν, Πόσματς, Αρμάς, Ρεάμπτσιουκ, Τσεμποτάρου (46’ Επουρεάνου), Ιονίτσα (83’ Μπόιτσιουκ), Ράτσα (62’ Τούρτσαν), Κότσιουκ (46’ Τσαϊμάκοφ), Σπατάρου, Νταμασκάν (71’ Ντρος).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (62’ Κυριακόπουλος), Ζέκα, Μπουχαλάκης, Λημνιός (79’ Χατζηγιοβάννης), Μπακασέτας, Φορτούνης (65’ Τζόλης), Παυλίδης (79’ Γιακουμάκης).

Πηγή: sport-fm.gr