ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στις κόκκινες περιοχές, πλην Superleague και Basket League!

Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου αναστέλλεται κάθε αθλητική δραστηριότητα, πλην των αγώνων για τη Superleague Interwetten και την Basket League, όπως έκανε γνωστό ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξειδίκευσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, λίγη ώρα, δε, μετά το νέο εφιαλτικό ρεκόρ των 2056 κρουσμάτων κορονοϊού.

Τα έξι οριζόντια μέτρα, που θα εφαρμοστούν, δηλαδή, σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη Τρίτη, στις 6 το πρωί, και για έναν μήνα, είναι τα παρακάτω:

  • Χρήση μάσκας παντού, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους
  • Πλέον απαγορεύεται η επιβίβαση σε ΜΜΜ χωρίς μάσκα! 
  • Από τις 00:00 έως τις 05:00 ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας (εξαίρεση οι λόγοι εργασίας και υγείας)
  • Υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
  • Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ (εξαιρούνται κλινικές και εργαστήρια)
  • Αναστέλλονται τα επισκεπτήρια στα γηροκομεία και σε όλες τις δομές πρόνοιας

Ο υφυπουργός, θύμισε, επίσης ότι λιανεμπόριο, χονδρεμπόριο, βιομηχανίες, ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι, ξενοδοχεία, σχολεία, κομμωτήρια παραμένουν ανοιχτά, ενώ δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον αθλητισμό, υπογράμμισε πως στις κόκκινες περιοχές (όπως είναι και η Ημαθία) αναστέλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, εκτός από τους αγώνες για τη Superleague Interwetten και την Basket League, αλλά και τους αγώνες Champions League και Europa League.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τον παρακάτω χάρτη, για τις περιοχές που είναι στο Α επίπεδο επιτήρησης: «Επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος, ενώ ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες».

Όσον αφορά στις περιοχές που βρίσκονται στο Β (κόκκινο) επίπεδο: «Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Επιτρέπεται ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και άσκηση σε συγκεκριμένα αθλήματα σε εξωτερικό χώρο.

Επιτρέπεται η διεξαγωγή μόνο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Super League, πρωταθλήματος μπάσκετ Basket League, και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Europa League, Champions League».

Για τα γυμναστήρια, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως στις περιοχές επιπέδου Α «ισχύει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αναμονής και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και στην ατομική άσκηση. Ενώ, ισχύει και ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα». Στα περιοχές επιπέδου Β «αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων».

Στις ίδιες περιοχές, δε, επιτρέπονται μέχρι εννέα άτομα σε τελετές και λειτουργίες. 

Ο νέος υγειονομικός χάρτης

Πηγή: gazzetta.gr