ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Άφησε υποσχέσεις η Εθνική κόντρα στη Νιγηρία (video)

Χωρίς γκολ έληξε και το δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας της Ελλάδας, η οποία μετά την Πορτογαλία «κόλλησε» στο 0-0 και με τη Νιγηρία. Η «γαλανόλευκη», πάντως, έδειξε αρκετά καλά στοιχεία, ομαδικά και ατομικά, με τον Γιάννη Φετφατζίδη να κλέβει την παράσταση στη Φιλαδέλφεια.

Ο άσος της Τζένοα  ήταν βασικός και από τα πόδια του ξεκίνησαν οι περισσότερες καλές στιγμές της ομάδας του Φερνάντο Σάντος. Σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στην Πορτογαλία, η Ελλάδα είχε γενικότερα πολύ βελτιωμένη επιθετική λειτουργία, έστω και αν δεν κατάφερε πάλι να σκοράρει, ενώ και αμυντικά απειλήθηκε λίγες φορές από τους Νιγηριανούς, οι οποίοι αναλώθηκαν κυρίως σε μακρινά σουτ.

Μόνο ο Μανωλάς
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός άλλαξε όλη την ομάδα σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό και μόνο ο Μανωλάς ήταν αυτός που έμεινε στην 11άδα. Παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Μόρας, με μπακ τους Βύντρα (δεξιά), Τζαβέλλα και στην εστία τον Γλύκο. Κόφτης ήταν ο Ταχτσίδης, μπροστά του στο κέντρο οι Σάμαρης, Καραγκούνης, με τους Χριστοδουλόπουλο, Φετφατζίδη στα άκρα και τον Γκέκα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο «Φέτφα» στο 9' στην πρώτη καλή φάση του ματς σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση στην περιοχή, ενώ στο 28' και τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας στο πρώτο ημίχρονο, άδειασε δύο αμυντικούς και πλάσαρε για να αποκρούσει δύσκολα ο Ενιεάμα. Ο Χριστοδουλόπουλος με ένα μακρινό σουτ στο 21' είχε αστοχήσει οριακά, ενώ στην πιο αξιόλογη ευκαιρία των Αφρικανών, ο Μούσα στο 26' είδε τον Γλύκο να του λέει «όχι» στο σουτ που επιχείρησε.

Με τον Φετφατζίδη σε εξαιρετική κατάσταση η εθνική έδειξε σαφώς καλύτερη στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και πιο ορεξάτη δημιουργικά παρόντων των Καραγκούνη, Σάμαρη. Αυτός που πέρασε ουσιαστικά απαρατήρητος και χωρίς να γίνει απειλητικός ήταν ο Γκέκας, είτε γιατί δεν τροφοδοτήθηκε σωστά, είτε διότι δεν ήταν καλά τοποθετημένος.

Στον ίδιο ρυθμό
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Κονέ πήρε τη θέση του Καραγκούνη και η Ελλάδα παρουσιάστηκε το ίδιο, αν όχι ακόμη περισσότερο δραστήρια. Παράλληλα, οι αλλαγές και των Νιγηριανών βοήθησαν στο να παιχθεί ποδόσφαιρο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο 45λεπτο ήταν για την αντίπαλο, με τον Μόουζες στο 58' να σουτάρει μόλις άουτ. Η Ελλάδα «απάντησε» στις ευκαιρίες στο 66', με τον Κονέ να παίρνει την μπάλα από τον Φετφατζίδη στην περιοχή και να σουτάρει άουτ στην καλύτερη φάση του αγώνα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Δεν ήταν, ωστόσο, αυτή η τελευταία φάση που η «γαλανόλευκη» θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Στο 83' ο Μήτρογλου βρήκε με τακουνάκι στην περιοχή τον Σαμαρά που είδε τον Ενιεάμα να αποκρούει δύσκολα το σουτ που επιχείρησε, αλλά και να μπλοκάρει την μπάλα μετά την κεφαλιά του Σαλπιγγίδη που πήρε το «ριμπάουντ». Δύο δυνατά σουτ των Μόουζες, Ονάζι και ένα του Κονέ από την πλευρά μας ήταν ό,τι καλύτερο στα επόμενα λεπτά.

Ελλάδα: Γλύκος (46' Καπίνο), Βύντρα, Τζαβέλλας, Μόρας, Μανωλάς, Σάμαρης (62' Τζιόλης), Ταχτσίδης, Καραγκούνης (46' Κονέ), Φετφατζίδης (74' Σαμαράς), Χριστοδουλόπουλος (80' Σαλπιγγίδης), Γκέκας (62' Μήτρογλου) 

Νιγηρία: Ενιεάμα, Ετσιεγίλε (40' Κούνλε), Άμπροουζ, Ομερούο, Ομποαμπόνα (46' Γιόμπο), Μίκελ, Μόουζες, Ονάζι, Οντεμβιγκί (54' Μπαμπατούντε), Εμενίκε (77' Νουόφορ), Μούσα (46' Ουτσέμπο) 

* Στις εξέδρες του «PPL Park» βρέθηκαν περίπου 9.000 θεατές, απ' τους οποίους οι 5.000-6.000 ήταν Έλληνες ομογενείς.

* Στο Τσέστερ της Φιλαδέλφειας έδωσε το «παρών» και η Καλομοίρα, η οποία μάλιστα τραγούδησε τον εθνικό ύμνο κατά την παρουσίαση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.