ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Το Champions League επιστρέφει στη σκιά του κορονοϊού με δύο μεγάλα ματς

Συνήθως ο μήνας που το Champions League μπαίνει στη ζωή μας και τα αστέρια γυρίζουν στο κεφάλι μας υπό την μελωδία του Βρετανού συνθέτη Τόνι Μπρίτεν, είναι ο Σεπτέμβριος. Τότε είναι που η κορυφαία διοργάνωση μας ενθουσιάζει, μας ξεσηκώνει και μας προετοιμάζει για τον χειμώνα.

Τι δουλειά έχει λοιπόν το Champions League αυγουστιάτικα, στην καρδιά του καλοκαιριού; Ακόμη κι έτσι, με λίγη θάλασσα και πολλές μάσκες γύρω μας, μια δουλειά έχει μείνει μισή λόγω κορονοϊού. Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν και ήρθε η ώρα για να κλείσουν οι λογαριασμοί στο Champions League για τους γίγαντες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Βέβαια οι συνθήκες δεν θα είναι όπως τις συνηθίσαμε. Οι αγώνες θα διεξαχθούν πίσω από κλειστές πόρτες, με συγκεκριμένο υγειονομικό πλάνο και αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας, προκειμένου να αποφευχθούν τα κρούσματα του κορονοϊού και να ολοκληρωθεί η διοργάνωση χωρίς προβλήματα, ενώ οι αγώνες του Final-8 θα πραγματοποιηθούν στη Λισαβόνα.

Τα δεδομένα πάντως έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Τίποτε δεν είναι πια ίδιο, όπως τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν το Champions League, κόπηκε στη μέση.

Η αρχή πάντως γίνεται με δύο σπουδαία παιχνίδια. Η Ρεάλ Μαδρίτης που ήταν με την πλάτη στον τοίχο και μετά την διακοπή κατέκτησε εύκολα το Ισπανικό πρωτάθλημα. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση, μετά από δέκα σερί νίκες και μία ισοπαλία με τη Λεγκανές, ωστόσο ακόμη κι έτσι, οι ποδοσφαιριστές του Ζιντάν θα πρέπει να πετύχουν στο «Ετιχάντ» τουλάχιστον δύο γκολ για να προκριθούν κι αυτό δεν είναι εύκολο. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει στα χέρια της ένα ισχυρό προβάδισμα, με τη διπλό στο Μπερναμπέου με σκορ 1-2 στις 26 Φεβρουαρίου με τα γκολ των Ζεσούς και Ντε Μπρόινε.

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Γιουβέντους, που σφράγισε τον ένατο σερί τίτλο στην Ιταλία, πρέπει να ανατρέψει την ήττα με 1-0 από τη Λιόν, που δεν… θυμάται πότε έπαιξε ξανά επίσημο παιχνίδι. Ο Ρονάλντο ξέρει καλά πως αν η ομάδα του ξεπεράσει το εμπόδιο των Γάλλων, θα αισθάνεται σαν το σπίτι του στη Λισαβόνα και θα μετατραπεί σε φαβορί.

Το πρόγραμμα του Champions League

Παρασκευή 7 Αυγούστου
22.00 Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης (2-1), COSMOTE SPORT 2
22.00 Γιουβέντους – Λιόν (0-1), COSMOTE SPORT 3 

Σάββατο 8 Αυγούστου
22.00 Μπαρτσελόνα – Νάπολι (1-1), COSMOTE SPORT 1
22.00 Μπάγερν Μονάχου – Τσέλσι (3-0), COSMOTE SPORT 2

Τετάρτη 12 Αυγούστου
22.00 Αταλάντα – Παρί Σεν Ζερμέν, COSMOTE SPORT 1 

Πέμπτη 13 Αυγούστου
22.00 Λειψία – Ατλέτικο Μαδρίτης, COSMOTE SPORT 1 

Παρασκευή 14 Αυγούστου
22.00 Νάπολι ή Μπαρτσελόνα – Μπάγερν ή Τσέλσι, COSMOTE SPORT 1 

Σάββατο 15 Αυγούστου
22.00 Ρεάλ ή Μάντσεστερ Σίτι – Λιόν ή Γιουβέντους, COSMOTE SPORT 1

Τρίτη 18 Αυγούστου
22.00 Ημιτελικός, COSMOTE SPORT 1 

Τετάρτη 19 Αυγούστου
22.00 Ημιτελικός, COSMOTE SPORT 1 

Κυριακή 23 Αυγούστου
22.00 UEFA Champions League, τελικός, COSMOTE SPORT 1 & ΕΡΤ

Πηγή: ethnos.gr