ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Απίστευτη γκάφα της SL2 με τη διακοπή του πρωταθλήματος - Άκυρη η απόφαση

Η μαγεία στον θαυμαστό κόσμο της Super League 2 συνεχίζεται, το ίδιο και το θέατρο του παραλόγου.

Η πρόσθετη ψηφοφορία που έγινε στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης είναι παράνομη καθώς ο τρόπος με τον οποίο έγινε η ψηφοφορία για τη διακοπή του πρωταθλήματος παραβιάζει το νόμο Αυγενάκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές  πληροφορίες του SDNA ο Λεβαδειακός , η μια από τις τέσσερις ομάδες που  είχαν ψηφίσει υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο καθώς το αποτέλεσμα είναι άκυρο.

Συγκεκριμένα στον πρόσφατο νόμο Αυγενάκη αναφέρεται ότι «επιτρέπεται η τροποποίηση με άμεση ισχύ των κανονισμών αναδιάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων. Οι τροποποιήσεις γίνονται με απόφαση που λαμβάνεται με πλειοψηφία τριών τετάρτων του συνόλου των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν 17 μέλη. Η ψηφοφορία όμως, και το αποτέλεσμα (1-1-4) προέκυψε επί των παρόντων (ψηφισάντων) καθώς απουσίασαν η Δόξα Δράμας και τα Τρίκαλα.

«Στην δική μας περίπτωση, για να αποφασιστεί νομίμως τροποποίηση της προκήρυξης, διακοπή του Πρωταθλήματος και επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, θα έπρεπε τούτη να ψηφισθεί από τα ¾ του συνόλου των μελών του Δ.Σ.

Όπως είπαμε ανωτέρω, το Δ.Σ. της ενώσεώς μας, αριθμεί δεκαεπτά μέλη. Επομένως, τα ¾ των δεκαεπτά μελών, είναι τα δέκα τρία μέλη. Άρα για να ληφθεί νόμιμη και έγκυρη απόφαση για την τροποποίηση της προκήρυξης, θα έπρεπε να την υπερψηφίσουν δέκα τρία μέλη τουλάχιστον. Όπως όμως, αναφέρουμε στο Ιστορικό της παρούσας, η τροποποίηση ψηφίσθηκε από μόλις έντεκα μέλη.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε, ότι ο αριθμός των έντεκα μελών δεν αντιστοιχεί καν στα ¾ των παρόντων μελών. Δεδομένου ότι εν τέλει παρέστησαν δεκαπέντε μέλη, τα 3/4 των δεκαπέντε μελών είναι 11,25, άρα δώδεκα μέλη.

Επομένως, ακόμα και στην περίπτωση που το Δ.Σ. ερμήνευσε το νόμο ως ¾ των παρόντων μελών – αν και η διάταξη είναι σαφέστατη, δεν μιλά για παρόντα μέλη, αλλά για το ΣΥΝΟΛΟ των μελών – ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως, θα χρειάζονταν δώδεκα μέλη να ψηφίσουν υπέρ της διακοπής – τροποποίησης της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος» αναφέρεται στην προσφυγή που αποκαλύπτει το SDNA.

«Να τονίσουμε δε, ότι η νομοθετική διάταξη του ν. 4684/2020 είναι σαφέστατη, αφού αναφέρει ρητά ότι ο κομβικός αριθμός για να εγκριθεί τροποποίηση προκήρυξης είναι ¾ του συνόλου των μελών του Δ.Σ. και δεν επιδέχεται καμίας άλλης ερμηνείας.

Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και εάν παραστάθηκαν στο Δ.Σ. κατά τη συνεδρίαση δεκαπέντε (15) μέλη, πάλι δεκατρία (13) μέλη θα έπρεπε να ψηφίσουν υπέρ της τροποποίησης της προκήρυξης για να είναι τούτη έγκυρη. Εάν ακόμα παρευρίσκονταν δεκατρία μέλη εκ των δεκαεπτά στη συνεδρίαση του Δ.Σ., τότε θα έπρεπε να ψηφίσουν όλα υπέρ της τροποποίησης της προκήρυξης για να εγκριθεί νομίμως αυτή, αφού ο αριθμός των ¾ του συνόλου είναι και πάλι δεκατρία, δεν αλλάζει, καθότι έχει σαν σημείο αναφοράς το σύνολο των μελών του Δ.Σ. που είναι σταθερός, δεκαεπτά. Επομένως σταθερός είναι και αριθμός των ¾» αναφέρεται σε άλλο σημείο της προσφυγής με την οποία ο Λεβαδειακός ζητάει την ακύρωση της απόφασης και την ισχύ της προηγούμενης (στις 3/6) για επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 29/6!

Όπως γίνεται αντιληπτό δημιουργούνται νέα δεδομένα εν όψει της συνεδρίασης της SL1 την Παρασκευή όπου επρόκειτο να τεθεί θέμα αναδιάρθρωσης, με «οδηγό»  τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία πάντως, δεν πάρθηκε με την προβλεπόμενη, από το νόμο, διαδικασία.

Όσο για το μέλλον του πρωταθλήματος της sl2, στις 25/6 ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει αφού η απόφαση για διακοπή του είναι στον αέρα.

Πηγή: sdna.gr