ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Το καλοκαίρι της αναδιάρθρωσης

Το θέμα αναδιάρθρωσης «σέρνεται» εδώ και εβδομάδες και φαίνεται πως τα τελευταία 24ωρα «παίζει» πλέον πιο δυνατά.

Με τον τερματισμό της σεζόν σε Super League 2 και Football League, οι «φωνές» για αλλαγή σκηνικού στο ελληνικό ποδόσφαιρο έγιναν όλο και περισσότερες, κυρίως από τις ομάδες των μικρών κατηγοριών.

Μόνο που τη δεδομένη στιγμή, η αναδιάρθρωση φέρεται να είναι στο τραπέζι και της Super League 1 που έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι για την αύξηση των ομάδων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΔΣ της Λίγκας που θα γίνει την Παρασκευή (26/6) θα συζητηθεί και η αναδιάρθρωση καθώς θα τεθεί τέτοιο ζήτημα από τουλάχιστον μια ΠΑΕ. Ήδη ο Παναιτωλικός για παράδειγμα έκανε την κίνησή του.

Το που ακριβώς θα κάτσει η μπίλια και ο τρόπος που θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, ωστόσο, αυτό που μπορούμε να καταγράψουμε είναι μια ξεκάθαρη στροφή προς αυτήν.

Εντός της SL1 δεν είναι πλέον και τόσο αρνητικοί -ειδικά οι μεγάλες ΠΑΕ- για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παρότι αρχικά δεν ήταν και τόσο «ζεστοί» και η ΕΠΟ περιμένει τις τελικές εισηγήσεις που σίγουρα δε θα είναι στο πλαίσιο της πρότασης που θα καταθέσει η SL2.

Σενάρια έχουν ακουστεί πολλά. Από αυτό των δύο ομίλων και επιστροφή της Β’ Εθνικής μέχρι τις 14-18 ομάδες στην πρώτη κατηγορία και το 16-16-16. Οι αντικειμενικές δυσκολίες για να γίνει η αναδιάρθρωση σαφώς και υπάρχουν, ωστόσο, επικρατεί αλλαγή κλίματος και τάση να βρεθεί μια λύση και να προχωρήσει ακόμη κι αν χρειαστεί να κοπεί μια επαγγελματική κατηγορία.

Όπως και να έχει, οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες και πάμε σε ένα καλοκαίρι… αναδιάρθρωσης με δεδομένο μάλιστα πως η νέα σεζόν θα ξεκινήσει μέσα Σεπτεμβρίου.

Mikriliga.com