Στα… μαχαίρια με το υφυπουργείο Αθλητισμού η ΕΠΟ: Αποφασισμένη να πάει για εκλογές τον Ιούλιο!

Η κυβερνητική απόφαση και η νομοθετική ρύθμιση που αφορά και στον χρόνο τέλεσης των εκλογών στην ΕΠΟ έσκασε σαν βόμβα στο πάρκο Γουδή. Ήταν τέτοια η ενόχληση προς το υφυπουργείο Αθλητισμού που βγήκε ξεκάθαρα ανακοίνωση εναντίον του, αλλά και κατά του Λευτέρη Αυγενάκη για μη τήρηση των συμφωνηθέντων.

Ας θυμηθούμε πιο κάτω τους δύο λόγους της «έκρηξης» από την πλευρά των στελεχών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας:

1) Οι εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το καλοκαίρι του 2021 καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος.

Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου οι εκλογές για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας μας να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

2) Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές της ΕΠΟ. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε τον περασμένο Φεβρουάριο τη «Διακήρυξη Προθέσεων» με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Εκλογές, λοιπόν, για τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο για την ΕΠΟ. Ή μήπως όχι;

Πάμε αρχικά να κάνουμε μια... βουτιά στο παρελθόν και να δούμε το τι είχε συμφωνηθεί με Big 4, UEFA, FIFA και κυβέρνηση στη συνάντηση που είχε δρομολογήσει η ίδια η Πολιτεία:

1)  Οι εκλογές για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ και τον νέο πρόεδρο θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι, πιθανότατα τον Ιούνιο ή το αργότερο τον Ιούλιο. Η πρόταση για να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής δεν πέρασε.

2) Θα υπάρξει νέος αρχιδιαιτητής και θα είναι ξένος και πάλι, αφού ούτε σε αυτή την περίπτωση προέκυψε περίπτωση προσώπου κοινής αποδοχής.

3) Όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ να γίνουν με ξένους διαιτητές (εδώ βέβαια στο σήμερα υπάρχει η ιδιαιτερότητα, λόγω κορονοϊού και του θέματος των μετακινήσεων).

Φτάνουμε στο σήμερα. Στο τώρα.

Οι διεθνείς Ομοσπονδίες σε δύο πράγματα πάντα στέκονται. Στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, όπου δεν πρέπει να υπάρχουν παρεμβάσεις, γιατί μετά θα προκύπτει... ντόμινο, αλλά και στον συμφωνηθέντα χρόνο διενέργειάς τους.

Υπό αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, στην ΕΠΟ δείχνουν αποφασισμένοι να πάνε για εκλογές τον προσεχή Ιούλιο με τις ευλογίες των UEFA/FIFA! Να πάνε δηλαδή by the book και με τα όσα είχαν επισημανθεί με τους εκπροσώπους των δύο διεθνών ομοσπονδιών, καθότι δεδομένα δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην ΕΠΟ, πάντως, δεν πρέπει να αποκλειστεί να υπάρξει αλλαγή δεδομένων και από πλευράς της Πολιτείας, ενώ σε αυτή τη φάση δεν θεωρούν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για Grexit.

Παράλληλα, θα πρέπει να διευκρινιστεί και το πώς θα μπορέσουν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να πάνε σε εκλογική διαδικασία τον Ιούλιο, καθότι χρειάστηκε νομοθετική ρύθμιση/παρέμβαση της Πολιτείας για τις εκλογές.

filathlos.gr