ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

«Εκτιμώ ότι θα γίνει αναδιάρθρωση»

Η απόφαση για οριστική διακοπή στη Γ’ Εθνική και στα τοπικά πρωταθλήματα έχει ανοίξει κουβέντα για το τι θα συμβεί στο μέλλον, με τον Μάνο Γαβριηλίδη να εκτιμά πως το πιο πιθανό είναι να υπάρξει αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης αλλά και της Επιτροπής Κυπέλλου μίλησε τη Δευτέρα (4/5) στην ΕΡΤ Σερρών και υποστήριξε πως «η πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων ήταν να προβιβαστούν και οι οκτώ πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής, ενώ για τον υποβιβασμό είχαμε δύο-τρεις προτάσεις. Ωστόσο δεν ελήφθη απόφαση, γιατί περιμένουμε τις αποφάσεις των παραπάνω κατηγοριών για αναδιάρθρωση.

Όλες οι αποφάσεις θα περάσουν από την ΕΠΟ και εκτιμώ ότι θα γίνει αναδιάρθρωση, καθώς υπάρχουν πολλές δυσαρεστημένες ομάδες. Κάτι τέτοιο θα ξεκινήσει από πάνω και με συμφωνία της Σούπερ Λιγκ και των Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ. Όλα θα εξαρτηθούν και από το πόσοι αγώνες θα γίνουν του χρόνου, πότε θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, εξελίξεις που θα κριθούν από την πορεία του κορονοϊού. Ενδέχεται να έχουμε και εκλογές μέσα στη νέα σεζόν στην ΕΠΟ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στις 30/6 θα γίνει η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας».

Επιπλέον, ο Γαβριηλίδης αποκάλυψε πως «υπήρχε και η πρόταση να συνεχιστεί η δράση σε Γ’ Εθνική, ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και Κύπελλο των ΕΠΣ τέλη Αυγούστου και Σεπτέμβριο, με τα φετινά ρόστερ. Στη συνέχεια θα δινόταν ένας μήνας, ο Οκτώβριος, για μεταγραφές και τα νέα πρωταθλήματα θα ξεκινούσαν τον Νοέμβριο. Ωστόσο, είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο και γι’ αυτό απορρίφθηκε».

Τέλος, αναφορικά με την κλήρωση για την ανάδειξη των Κυπελλούχων στις ΕΠΣ, είπε πως «δεν υπήρχε άλλη λύση, εφόσον αποφασίστηκε η διακοπή των αγώνων. Αν δείτε στον ΚΑΠ, φτάνουμε σε ένα σημείο μετά τις ισοβαθμίες, που όταν όλα είναι ίδια, υπάρχει η λύση της κλήρωσης. Με βάσει την απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ, καμία Ένωση δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό».

a-sports.gr