ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κορωνοϊός: Προσωρινή απαγόρευση και στις προπονήσεις όλων των ομάδων μέχρι 27 Μαρτίου!

Λουκέτο παντού και σε όλα! Τέλος ακόμα και στις προπονήσεις όλων των ομάδων (δηλαδή και ΠΑΕ, ΚΑΕ κ.λπ) βάζει το νέο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, όπως δημοσιεύτηκε το βράδυ της Παρασκευής (13/3) στα «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού» με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η προσωρινή απαγόρευση αλλάζει τα πάντα είτε πρόκειται για δημόσια είτε για ιδιωτικά προπονητικά κέντρα, και όπου υπάρχει ο όρος «αθλητικός όμιλος» σημαίνει «ομάδες», όπως διευκρινίστηκε από τη ΓΓΑ μετά από σχετικό ερώτημα του a-sports.grτο Σάββατο (14/3).

Μοιραία το στοπ και στις προπονήσεις ισχύει σε πρώτη φάση έως τις 27 Μαρτίου 2020 και μοιραία οδηγήσει τις ομάδες σε άλλες λύσεις, ώστε οι αθλητές (ποδοσφαιριστές, μπασκετομπολίστες) να διατηρηθούν σε καλή φυσική κατάσταση με ειδικά ατομικά προγράμματα εκγύμνασης. Mοναδική εξαίρεση μέχρι νεωτέρας αποτελούν όσοι προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακού ΑΓώνες, οι οποίοι πάντως είναι στον αέρα ούτως ή άλλως...

Συγκεκριμένα το επίμαχο ΦεΚ (Β' 855, 13/3/2020): «Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149/13-03-2020

Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων, μουσείων, αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων, αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και γενικά χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 14.3.2020 έως και 27.3.2020», πιο συγκεκριμένα:

«Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 14.3.2020 έως και 27.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 13.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ως ακολούθως:

Άρθρο Πρώτο:

6) Των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους».

Πηγή: a-sports.gr