ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΡΟΝΤΕΡΙΚ ΜΙΡΑΝΤΑ: Ο ΝΕΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

@olympiacosfc

Εν μέσω της μεταγραφικής περιόδου για τη νέα σεζόν, ένας ακόμα παίκτης ήρθε για να ενταχθεί στην ομάδα του Ολυμπιακού. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε τη σύναψη μονοετούς συμβολαίου με τον Πορτογάλο αμυντικό της Γουλβς, Ρόντερικ Μιράντα και μπορεί να τον απέκτησε ως δανεικό, όμως, υπάρχει προοπτική να τον αγοράσει το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Ρόντερικ Μιράντα ήταν εννέα ετών όταν έγινε δεκτός στις ακαδημίες της Μπενφίκα.  Έπειτα από εννέα χρόνια στα τμήματα υποδομών, μπήκεστην ομάδα των ανδρών. Ωστόσο, η μετάβαση αυτή έγινε σε μιαδύσκολη περίοδοδεδομένου ότι η ομάδα συμμετείχε ταυτόχρονα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και στο Europa League.

Η πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την ομάδα της Λισαβόνας ήταν στον αγώνα απέναντι στην Πόρτο για το πρωτάθλημα και παρότι ήταν το φαβορί για τον τίτλο ηττήθηκε με 2-1. Επίσης, λίγες μέρες μετά έχασε και στον τελικό του Europa League, από την Τσέλσι.

Έτσι παρά την εκπληκτική πορεία της Μπενφίκα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, το τέλος ήτανεφιαλτικό και ο Μιράντα, μεταξύ άλλων παικτών, υπέστη τις συνέπειες των αποτυχιών της ομάδας. Ως αποτέλεσμα, στο τέλος της σεζόν του 2010-2011, δόθηκε δανεικός στη Σερβέτ της Ελβετίας για την οποία αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια. 
Μετά απ’ αυτό επέστρεψε στη γενέτειρά του, αλλάδόθηκε ξανά δανεικός στην ισπανική Λα Κορούνια.

Δυστυχώς, όμως, στην Ισπανία η εξέλιξη δεν ήταν αυτή πουπερίμενε. Η μέτρια απόδοσή του, οδήγησε την Λα Κορούνια να τον επιστρέψει πίσω στην Μπενφίκα. Εκείνο το καλοκαίρι ο έλυσε τελικά το συμβόλαιό με την ομάδα που αγωνίστηκε από παιδί και αμέσως μετά, υπέγραψε με τη Ρίο Άβε. Η απόφασή του να πάει στην ομάδα του πορτογαλικού Βορρά, προκειμένου να αποκαταστήσει το όνομά του, αποδείχθηκε τελικά σωστή.

Με τον Πέδρο Μαρτίνς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο Μιράντα είχε τις ευκαιρίες που αναζητούσε για να μπορέσει να εξελιχθεί μέρα με τη μέρα και να γίνει καλύτερος. Στη Ρίο Άβε παρέμεινε τέσσερα χρόνια συμπληρώνοντας 72 συμμετοχές, ενώ κατάφερε να πετύχει και τέσσερα τέρματα!

Πέρσι το καλοκαίρι, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του και υπέγραψε συμβόλαιο με την αγγλική Γουλβς. Ήταν μια κρίσιμη σεζόν για την ομάδα η οποία δημιουργώντας ένα καινούργιο σχήμα κατάφερε να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ.

Σημαντικό ρόλο στην γρήγορη προσαρμογή του στη νέα ομάδα, έπαιξε το γεγονός ότι ο προπονητής, αλλά και αρκετοί συμπαίκτες του ήταν Πορτογάλοι, με αποτέλεσμα να γίνει αμέσως βασικός. Όμως, μερικούς μήνες μετά και μέχρι τη λήξη της σεζόν, βρέθηκε πάλι στον πάγκο. Ήταν εύλογο, λοιπόν, να αρχίσει να ψάχνει για νέα ομάδα. Για καλή του τύχη, εκείνος που είχε πιστέψει σε αυτόν όταν έπαιζε για τη Ρίο Άβε, ο Πέδρο Μαρτίνς -προπονητής πια του Ολυμπιακού- ήρθε ως από μηχανής θεός, για να του δώσει μία ακόμα ευκαιρία.

Έτσι, ο 27χρονος Πορτογάλος αμυντικός, αποδέχθηκε με ενθουσιασμό την πρόταση του παλιού του γνώριμου, για να ενταχθείστην ομάδα του Πειραιά. Σχετικά με τη μεταγραφή του, ο Μιράντα δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για εκείνον να βρίσκεται στον Ολυμπιακό και ο στόχος του είναι να βοηθήσει να γίνει ο σύλλογος ξανά πρωταθλητής και να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Συνέχισε τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό για την ομάδα είναι να κάνει χαρούμενους τους φιλάθλους της.

Συνεπώς, με την ολοκλήρωση μιας ακόμα μεταγραφής, ο Ολυμπιακός στοχεύει στο να γίνει η ομάδα που οι φίλαθλοι του περιμένουν και να επικρατήσει ξανά κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, στη μάχη για την κατάκτηση της Σούπερ Λιγκ της σεζόν 2018-19.