ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΣΗ: Με δικά του παιδιά το Γιαννακοχώρι κέρδισε την άνοδο στην Β' κατηγορία

Φέτος για πρώτη φορά η ΕΠΣ Ημαθίας αποφάσισε να χωρίσει τις ομάδες της Γ΄ κατηγορίας σε τρεις ομίλους και ουσιαστικά τις χώρισε περίπου ανά Καλλικρατικό Δήμο, για να μειώσει έτσι τις επιβαρύνσεις από τις μετακινήσεις.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν τρεις μικροί όμιλοι, δύο των τεσσάρων ομάδων και ένας των πέντε, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καθαρή εικόνα από τις δυνατότητες των ομάδων που συμμετείχαν.

Από την αρχή οι ομάδες ήξεραν πως η πρώτη ομάδα θα ανέβει απευθείας ενώ οι δεύτερες θα παίξουν μεταξύ τους για να ακολουθήσει μία από αυτές τις άλλες τρεις στην Β' κατηγορία.

Στον 2ο όμιλο της Γ' κατηγορίας συμμετείχαν τέσσερις ομάδες και οι τέσσερις από τον Δήμο Βέροιας (Τρίλοφος, Προμηθέας Βέροιας, Ηρακλής Γεωργιανών και Μ. Αλέξ. Βέροιας) ενώ στον 3ο όμιλο συμμετείχαν πέντε ομάδες από τον Δήμο Νάουσας (Γιαννακοχώρι, Παλασίδειος Ακαδημία, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Νάουσας, Μακεδόνας Επισκοπής και Φίλιππος Π. Νερών)

Στον δεύτερο όμιλο πρωταθλητής ανακηρύχθηκε ο Ερμής Τριλόφου με 5 νίκες και μία ήττα.

Την καλύτερη επίθεση είχαν οι ομάδες του Προμηθέα και των Γεωργιανών με 21 γκολ δηλαδή 3,5 γκολ ανά αγώνα ενώ την καλύτερη άμυνα είχε η ομάδα του Τριλόφου με 14 γκολ δηλαδή 2,33 γκολ ανά αγώνα.

Χειρότερη επίθεση είχε η ομάδα του Τριλόφου που αν και πρωταθλήτρια πέτυχε λιγότερα γκολ και από τις άλλες τρεις εβδομάδες πέτυχε δηλαδή 17 γκολ δηλαδή 2,83 γκολ ανά αγώνα ενώ χειρότερη άμυνα είχε η ομάδα του Μ. Αλεξ. Βέροιας με 25 γκολ δηλαδή 4,17 γκολ ανά αγώνα

Στον 3ο όμιλο πρωταθλητής ανακηρύχθηκε η ομάδα του Γιαννακοχωρίου με 6 νίκες και μία ισοπαλία.

Την καλύτερη επίθεση αλλά και άμυνα είχε η ομάδα του Γιαννακοχωρίου με 25 γκολ ενεργητικό δηλαδή 3,57 γκολ ανά αγώνα και 9 γκολ παθητικό δηλαδή 1,29 γκολ ανά αγώνα.

Χειρότερη επίθεση αλλά και άμυνα είχε η ομάδα του Φιλλίπου Π. Νερών με 11 γκολ ενεργητικό δηλαδή 1,57 γκολ ανά αγώνα και 28 γκολ παθητικό δηλαδή 4 γκολ ανά αγώνα.

ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙ

Η ομάδα του Γιαννακοχωρίου μετά από 20 χρόνια απουσίας επέστρεψε και πάλι στην δράση και φέτος με την πρώτη της παρουσία κέρδισε την άνοδο στην Γ κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας.

Η ομάδα Νίκου Παπαστεργίου στηρίχθηκε εξ’ ολοκλήρου στα παιδιά του χωριού και παρότι κάποιοι είχαν υποχρεώσεις με τις δουλειές ή τις σπουδές τους, βρήκαν και τον χρόνο αλλά και τα ψυχικά αποθέματα για να διεκδικήσουν αυτό που από την αρχή της σεζόν είχαν θέσει ως στόχο, την άνοδο.

Η ομάδα του Γιαννακοχωρίου πηγαίνοντας κόντρα στα προγνωστικά με πολύ καλή εμφάνιση σε όλο το πρωτάθλημα, με την αήττητη πορεία που πραγματοποίησε, πήρε αυτό που δικαιούταν.

Πλέον για την νέα σεζόν αυτή η λογική δεν θα αλλάξει και η ομάδα θα στηριχθεί και πάλι στα δικά της παιδιά και ίσως να διεκδικήσει να αποκτήσει και κάποια άλλα παιδιά του χωριού που την φετινή χρονιά έπαιζαν σε άλλες ομάδες της γύρω περιοχής και όχι μόνο που συμμετείχαν σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΗΝ "Κ" ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Τσεχελίδης Σάββας (Πρόεδρος): «Η χρονιά για εμάς μπήκε πολύ δυναμικά με την άνοδο της ομάδος μας στην Β΄ κατηγορία. Ο στόχος που είχαμε βάλει από την αρχή της χρονιάς επετεύχθη και πλέον κοιτάζουμε την επόμενη χρονιά η οποία δεν θα έχει πολλές διαφοροποιήσεις μιας και θα στηριχθούμε εξ΄ ολοκλήρου στα δικά μας παιδιά, άλλωστε αυτός ήταν και από την αρχή ο στόχος επαναλειτουργίας της ομάδας μας μετά από 20 χρόνια».

Παπαστεργίου Νίκος (Προπονητής): «Η χρονιά ξεκίνησε με μοναδικό στόχο την άνοδο στην Β΄ κατηγορία, στην αρχή είχαμε πολλές απουσίες λόγο υποχρεώσεων που είχαν οι παίκτες μας αλλά αυτό δεν μας πτόησε και τελικά με ωραίο ποδόσφαιρο κερδίσαμε αυτό που δικαιούμασταν, την άνοδο. Το καλό για εμένα είναι ότι ο κόσμος από την αρχή στήριξε την ομάδα μας και μας βοήθησε πολύ σε κάθε παιχνίδι αλλά και στην καθημερινότητά μας. Σε κάθε προπόνηση είχαμε μεγάλη συμμετοχή αλλά η ποιο ωραία ήταν της Παρασκευής όταν στην προπόνηση συμμετείχαν και πολλά παιδιά 10-12 ετών, κάτι που μας έδινε δύναμη και μας έκανε ιδιαίτερα χαρούμενους. Τέλος θέλω να πω πως την νέα σεζόν αν δεν είμαι στο πόστο του προπονητή θα βοηθήσω την ομάδα από άλλο πόστο και θα συνεχίσω να είμαι δίπλα της».

Θεοδοσιάδης Παναγιώτης (Αρχηγός): «Ήταν μια άκρως πετυχημένη χρονιά καθώς και η διοίκηση και οι παίκτες δεν είχαν την εμπειρία που έπρεπε αλλά είχαν το πάθος και την δίψα αλλά και την στήριξη του κόσμου και με δουλειά καταφέραμε την άνοδο. Τώρα για την επόμενη χρονιά με 3-4 προσθήκες με καλή δουλειά και χωρίς τυμπανοκρουσίες ο στόχος μας θα πρέπει να είναι η άνοδος στην Α2. Γιατί για όσους δεν το ξέρουν η ομάδα του Γιαννακοχωρίου μέχρι πριν 20 χρόνια πρωταγωνιστούσε στις μεγάλες κατηγορίες της ΕΠΣ Ημαθίας».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τσακιρίδης